معرفی دارویی برای درمان بیماران دیابتی مبتلا به کووید



ایسنا/خراسان رضوی در حال حاضر، بسیاری از محققان در جستجوی روش هایی برای مقابله با بیماری کووید-۱۹ هستند و تحقیقات آنان شامل درمان های جدید و ساخت واکسن است.

به گزارش مدیکال نیوز، محقق این تحقیق، دکتر جیانلوکا ایاکوبلیس، استاد دانشکده پزشکی میلر (Miller) دانشگاه میامی فلوریدا، اظهار کرد: آنزیم دی پپتیدیل پپتیداز۴ (DPP۴) می تواند یک هدف در تحقیقات درمانی باشد و مهارکننده های آن در درمان برخی از بیماران مبتلا به کووید-۱۹ مفید باشند.

تاکنون، ما نحوه ورود این ویروس به بدن و تا حدودی روش مقابله با آن را دریافتیم و مهارکننده DPP۴ نیز می تواند یکی از موارد پیشنهادی برای آزمایش های بالینی در افراد دارای زمینه دیابت نوع ۲ مبتلا به بیماری کووید-۱۹باشد.

این آنزیم در بدن موجود اما نحوه فعالیت آن کاملا مشخص است، این آنزیم نقش مهمی در پاسخ التهابی و تنظیم انسولین دارد. مهارکننده های DPP۴ باعث افزایش انسولین و ترشح GLP-۱ می شوند و معمولا برای افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ تجویز می شوند.

در بحران کنونی، بیماران دیابت نوع ۲ در معرض خطر بیشتری نسبت به سایرین هستند. اطلاعات منتشرشده از ووهان چین و ایتالیا نشان می دهند که افراد مبتلا به دیابت مرگ ومیر بالاتری دارند و میزان پذیرش این بیماران در آی سی یو (ICU) نیز بالاتر است.

دکتر ایاکوبلیس با استناد به نتایج تحقیقات پیشین و همچنین مقاله اخیر منتشرشده در موردتعامل DPP۴ با کووید-۱۹، معتقد است که این آنزیم ممکن است با تداخل در واکنش ایمنی نقش مهمی در نتایج مقابله با این بیماری داشته باشد.

دکتر ایاکوبلیس گفت: «بدن با واکنش التهابی در برابر حمله ویروس مقابله می کند و این عملکرد می تواند تا حدودی با آنزیم DPP۴ صورت پذیرد. این ویروس به آنزیم متصل می شود و فعالیت آنزیمی DPP۴ باعث افزایش واکنش التهابی می شود.»

بر اساس نتایج تحقیقات پیشین بر روی ویروس سارس و مرس، اگر فعالیت این آنزیم متوقف شود واکنش التهابی کاهش می یابد و این مورد می تواند واکنش ایمنی بدن به ویروس را بهبود بخشد.

دکتر ایکوبلیس خاطرنشان کرد: پزشکان قبل از استفاده از مهارکننده های DPP۴ برای معالجه بیماران مبتلا به کووید-۱۹به اطلاعات بیشتری نیاز دارند. بااین حال، وی گفت که شواهد اولیه نشان داده است که این داروها التهاب را کاهش می دهند.

وی در ادامه افزود: « تجویز داروهای مهار کننده این آنزیم برای بیماران دیابتی، آغاز مطالعات تصادفی بررسی درمان با این داروها در افراد با علایم خفیف یا متوسط خواهد بود. این دارو در بیماران قابل تحمل است و نتایج درمانی خوبی به همراه دارد.»

نتایج این تحقیق در نشریه Diabetes Research and Clinical Practice منتشرشده است.

انتهای پیام

پرسش و پاسخ در معرفی دارویی برای درمان بیماران دیابتی مبتلا به کووید

گفتگو با هوش مصنوعی