نیاز جامعه امروز به فرهنگ فاطمی



خبرگزاری مهر، گروه استان ها- هنگامه خاندوزی *: با ترویج فرهنگ بی اخلاقی و بی بند و باری جامعه از اصل و ماهیت خود فاصله گرفته و این می تواند یک زنگ خطر برای مسئولان فرهنگی باشد.

در کوچه و پس کوچه های شهر که قدم می زنیم با پوشش زنان و مردان به تغییرات فکری و فرهنگی جامعه بیشتر پی می بریم.

با وجود تلاش های بسیاری که در چند دهه اخیر برای مبارزه با تهاجم فرهنگی شده اما سبک زندگی فاطمی در زیر سایه غفلت مسئولان فرهنگی کمرنگ شده است. قشر جوان جامعه و دختران ما از اصل فرهنگ فاطمی دور افتاده اند و نازیبایی ها به اندازه ای برای این نسل توسط دشمنان زیبا جلوه داده شده است که نمی توانند زیبایی مطلق جهان هستی و نور حقیقی سیره و سلوک حضرت زهرا (س) را ببینند.

اگر تاریخ را بخوانیم مجبور به تکرار آن نیستیم، در تاریخ همیشه مهم ترین شیوه دشمنان دین به عنوان یک استراتژی، نشر فساد و فحشاء در جوامع اسلامی و دینی است.

امروز مسئولان فرهنگی ما نیاز دارند که لباس رزم پوشیده و پا به میدان بگذارند و به این فکر کنند که کجای کار را اشتباه رفته اند که دشمن تا این اندازه موفق شده است به اهداف خود دست یابد.

اگر دشمنان اسلام ثروت و قدرت زیادی دارند، ما هم از فرهنگ اصیل اسلام ناب محمدی (ص) بهره مند بوده و هستیم، الگویی همچون حضرت زهرا (س) در میان ما است که در همه ابعاد زندگی یک انسان موفق و کامل است اما چرا نتوانسته ایم از داشته های خود آنگونه که باید استفاده کنیم؟

شاید قرار گرفتن در ایام فاطمیه برای ما یک تلنگر باشد که با شناخت بهتر زندگی حضرت زهرا که الگوی کامل همه زنان و مردان آزاده است بتوانیم کمی از چالشی که با آن مواجه شده ایم و خانه، خانواده و جامعه ما را دچار مشکل کرده است دور شویم.

مسلما اگر الگوی زندگی افراد در جامعه، الگوهای اسلامی و فاطمی باشد، بسیاری از مشکلات و معضلات برطرف خواهد شد.

زندگی حضرت فاطمه زهرا (س) در همه ابعاد از جمله تقوا، عبادت، ولایت مداری، همسرداری و ایثارگری، برای همه ما یک الگوی کامل و جامع است؛ ایثار، فداکاری و شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) در راه دفاع از مبانی اصیل دینی، برای همه ما درس است.

تاکنون در ادبیات دینی ما حضرت فاطمه (س) به عنوان یک شخصیت عابده مطرح شده است، شخصیتی مظلوم. باید از تک بعدی مطرح کردن شخصیت حضرت پرهیز کنیم و اگر بتوانیم سایر ابعاد وجودی حضرت مثلا شاعر بودن، زیبایی دوستی، رابطه عاطفی وی با پدر و فرزندان و رابطه عاشقانه وی با همسر که مصادیق آن وجود دارد را به بیان ساده مطرح کنیم هرکسی به تناسب نیاز خود از این الگو بهره مند می شود.

حضرت فاطمه (س) منشوری نورانی است که از هر طرف به آن نگاه کنیم درخشندگی دارد پس یک بعدی مطرح کردن و فقط پرداختن به مصائب حضرت که دوره محدودی از زندگی وی بوده آن هم به شکل غلط و غیرمستند تاریخی جاذبه ای برای پیروی ایجاد نمی کند.

متأسفانه مسئولان فرهنگی آن گونه که شاید و باید برای شناخت سیره معصومین و الگوسازی در این زمینه فعالیت نکرده اند، برای همین نسل جوان ما به دنبال الگوهایی رفته است که از فرهنگ و اخلاق بی بهره هستند.

متأسفانه بسیاری از زوایای زندگی حضرت زهرا (س) در جامعه ما ناشناخته باقی مانده است و مردم درک درستی از سبک زندگی این حضرت ندارند. به همین دلیل در الگوگیری از این بانوی عالم موفق عمل نکردیم. به طوری که جامعه ما روز به روز به سمت تجمل گرایی، چشم و هم چشمی، سستی اخلاقیات و معنویات، فساد و انواع بی بندوباری، بی اهمیت شدن مفهوم خانواده، زندگی های خارج از چارچوب شرعی، ازدواج های سفید و غیره حرکت کرده است

امروز نسل جوان بین هنجارها و ناهنجارها سردرگم مانده است، بسیاری از نااخلاقی ها برای این نسل ارزش شده است، فضای مجازی تلگرام، واتس اپ و اینستاگرام پر شده از الگوهای ناهنجاری اخلاقی و فساد که متأسفانه طرفداران زیادی دارند و هر چه بی اخلاقی ها بیشتر شود به تعداد دنبال کنندگان آنها هم اضافه می شود.

شاید وقت آن رسیده باشد که مسئولان فرهنگی از خواب غفلت بیدار شوند، متأسفانه اگر کمی به برنامه های رادیو و تلویزیون، فیلم های سینمایی، نشر کتاب ها و اجرای برنامه های تئاتر نگاه کنیم متوجه خواهیم شد ما در بحث فرهنگی گل به خودی زیاد زده ایم و آنچه که کشور ما را به اینجا رسانده که جوان ما احساس کند ازدواج سفید بهترین گزینه برای زندگی آزاد است بیشتر از دشمن، برخی از مسئولان فرهنگی بی تدبیر مقصر بوده اند.

* فعال رسانه ای
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «نیاز جامعه امروز به فرهنگ فاطمی» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.