۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار مازاد برای اجرای نهضت آسفالت در خراسان جنوبی نیاز است- اخبار خراسان جنوبی - اخبار استانها تسنیم



ابوالفضل مهرافزا در گفت وگو با خبرنگار تسنیم در بیرجند با بیان اینکه استان خراسان جنوبی براساس سرشماری سال ۹۵ با جمعیت حدود ۷۶۸هزار و ۸۹۸ نفر معادل ۹۶ صدم درصد یعنی کمتر از یک درصد جمعیت کشور را دارد اظهار داشت: استان خراسان جنوبی با وسعت ۱۵۱هزار و ۱۸ کیلومترمربع ۹٫۲۵ صدم درصد وسعت کشور را دارد.

وی با بیان اینکه سهم جمعیت روستایی کشور کمتر از ۲۶ درصداست در حالی که سهم روستایی دراستان خراسان جنوبی ۴۱ درصد است افزود: این آمار نشان می دهد که نیاز داریم بیشتر به توسعه پیشرفت و آبادانی روستاهای استان بپردازیم.

معاون عمران روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خراسان جنوبی گفت: تعداد روستاهای بالای ۲۰ خانوار در استان ۹۱۸ روستا است که بر این اساس ۲٫۳ دهم روستاهای بالای ۲۰ خانوار کشور را در استان خود داریم.

پراکندگی روستاهای استان ۴ برابرمیانگین پراکندگی کشور

مهرافزا بیان کرد: در هر ۱۰۰ کیلومترمربع ۲٫۴ دهم روستای بالای ۲۰ خانوار در کشور وجود دارد اما در خراسان جنوبی این آمار ۰٫۶ روستا در کیلومترمربع است یعنی پراکندگی روستاهای استان ۴ برابرمیانگین پراکندگی کشور است.

وی با بیان اینکه برای همه روستاهای بالای ۲۰ خانوار در خراسان جنوبی تهیه طرح هادی انجام شده است بیان کرد: برای روستاهای زیر ۲۰ خانوار نیز تکلیف قانونی نداریم اما برای ۲۷۰ روستای زیر ۲۰ خانوار بنا به درخواست روستائیان طرح هادی تهیه شده است.

معاون عمران روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خراسان جنوبی با شاره به اینکه برای ۲۴۵ روستا نیز که افق دوره ۱۰ ساله سپری شده بازنگری آنها انجام شده است گفت: اعتباری که برای طرح های هادی از ابتدا تاکنون در نظر گرفته شده ۲۱ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان بوده است.

وی با بیان اینکه طرح هادی در ۶۱۰ روستای بالای ۲۰ خانوار را در استان شروع کردیم گفت: به لحاظ اعتبارات سال ۱۴۰۰ تعداد ۱۴۱ پروژه اجرای طرح هادی داشتیم که با اعتبار ۵۶ میلیارد و ۳۸۰ میلیون تومان اجرا شد.

اجرای نهضت آسفالت در ۲۰۰ روستای خراسان جنوبی

مهرافزا افزود: سال گذشته اعتبارات اجرای طرح هادی ۴۱ میلیارد و ۸۶۰ میلیون تومان اعتبار ملی بوده و بنیاد مسکن خراسان جنوبی ۶ برابر اعتبارات استانی اعتبارات ملی را جذب کرده است و در زمینه قیر هم در مجموع ۹۰ میلیارد تومان اعتبار قیر داشتیم که در بیش از۲۰۰روستای استان اجرا می شود.

وی افزود: در مجموع اعتبارات دریافتی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی از محل منابع ملی ۱۸ برابر اعتبارات استانی بوده است.

معاون عمران روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خراسان جنوبی عنوان کرد: یکی از مباحثی مهم مدنظر ما نهضت آسفالت است و مجموع اعتبارات قیری که از بودجه کشور به استان در سال گذشته پرداخت شده ۴۴ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان بوده است.

وی ادامه داد: ۴۵ میلیارد تومان اعتبار مازاد گرفتیم و در سال ۱۴۰۱ پس از تایید سامانه ستاد پیمانکاران وارد کار اجرایی شدند و اتفاقی که افتاده بیشترین حجم آسفالت در روستاهای استان در کوتاهترین زمان رقم خورد و میزان قیر دریافتی که در اعتبار ۱۴۰۰ رقم خورد ۹ هزار و ۵۷۶ تن بود در حالی که مجموع قیر در سال های ۹۷ تا ۹۹ تنها ۷ هزار تن بوده و در مجموع در سال نخست دولت سیزدهم ۲۰ درصد بیشتر از مجموع سال های ۹۷ تا ۹۹ قیر دریافت و نهضت آسفالت را آغاز کردیم.

مهرافزا گفت: پیگیری های زیادی از طریق سازمان مرکزی بنیاد انجام دادیم تا هرچه ظرفیت جذب وجود دارد سهمیه مازاد بگیریم تا خدمت بهتری در استان انجام دهیم.

جذب۳۷ درصد اعتبار قیر در کشور

وی افزود: براساس گزارشی که سامانه مدیریت توزیع مصرف قیر کشور اعلام کرده از مجموع ۳ هزار میلیارد تومان اعتبار قیر در کشور به دلیل مشکلات اقتصادی روستاها و مسائل قانونی تنها یک هزار و ۷۵ میلیارد تومان یعنی ۳۷ درصد آن تا تاریخ ابتدای مردادماه جذب شده و دو هزار میلیارد تومان قیر در کشور جذب نشده است.

معاون عمران روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خراسان جنوبی گفت: استان هایی داریم که در جذب قیر مشکل دارند و علی رغم پیگیری هایی که با دفتر مرکزی بنیاد داشته ایم اعلام کردند با توجه به نظر دیوان محاسبات کشور و وزارت امور اقتصادی و دارایی سال ۱۴۰۰ گذشته حساب ها بسته شده و نمی توانیم اعتبارات را باز توزیع کنیم این در حالی است که احتمال می رود بیش ازیک هزار میلیارد تومان اعتبار جذب نشود.

معاون عمران روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خراسان جنوبی ضمن سپاسگزاری ویژه از دستگاه های نظارتی استان بیان کرد: در اعتبارات ۱۴۰۰ با تشخیص درست و دلسوزی و دغدغه مندی شورای دستگاه های نظارتی استان مجوز تهاتر به ما داده شده بنابراین هر چه اعتبار از ۱۴۰۰ بگیریم می توانیم به همان میزان تهاتر کنیم.

وی با بیان اینکه آمادگی برای اجرای یک میلیون و ۷۰۰ هزار متر مربع آسفالت معابر روستایی استان وجود دارد تصریح کرد: پیشنهاد دادیم ۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار مازاد به ما بدهند تا عقب ماندگی اجرای آسفالت را در استان برطرف کنیم و نیازها به روز شود بنابراین خواهش می شود دستگاه های نظارتی به هر شکلی می توانند به روستاها کمک کنند، شاید این فرصت دیگر تکرار نشود.

انتهای پیام/۲۵۴/ح

پرسش و پاسخ در ۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار مازاد برای اجرای نهضت آسفالت در خراسان جنوبی نیاز است- اخبار خراسان جنوبی - اخبار استانها تسنیم

گفتگو با هوش مصنوعی