چالش های توافق <a href="/fa/dashboard/ class="text info">آمریکا</a> و <a href="/fa/dashboard/ class="text info">طالبان</a>؛ «<a href="/fa/dashboard/ class="text info">پاکستان</a>» مدعی فراموش شده



برخی منابع می گویند خلیل زاد در دیدارهایش با غنی، پذیرفته است که در توافق صلح امریکا با طالبان، موضوع پناهگاه های امن شبه نظامیان در پاکستان و نیز رابطۀ اسلام آباد با طالبان تعریف نشده است.

به گزارش خبرنگار سایت افغانستان خبرگزاری فارس، برخی منابع می گویند خلیل زاد در دیدارهایش با غنی، پذیرفته است که در توافق صلح آمریکا با طالبان، مشکل پناهگاه های امن شبه نظامیان در پاکستان حل نشده است.

طی چند روز گذشته، حدود چهار دیدار بین رئیس جمهور غنی با زلمی خلیل زاد نمایندۀ ویژۀ آمریکا برای صلح افغانستان انجام شده است.

منابع معتبر می گویند زلمی خلیل زاد به غنی گفته است برای آغاز مذاکرات حکومت با طالبان، تا ۲۳ ماه سپتامبر یک هیأت دارای صلاحیت مذاکره را آماده و نهایی سازد؛ هیأتی که غنی نتواند تصمیم هایش را رد کند.

اما غنی تأکید دارد که رهبری هیأت مذاکره کننده باید در دست حکومت باشد.

محمد محقق، رهبر حزب وحدت اسلامی افغانستان می گوید شماری از چهره های اثرگذار سیاسی در مورد تشکیل هیئت مذاکره کنندۀ صلح، با زلمی خلیل زاد توافق کرده اند.

به گفتۀ محقق، اگر توافق نامۀ صلح امریکا- طالبان امضا شود، این هیأت مذاکرات صلح را با طالبان آغاز خواهد کرد.

در همین حال، عبدالله عبدالله نیز می گوید طی این روزها در دیدار با اقوام مختلف تعهد شده که به پیشبرد صلح اولویت می دهد اما برای انتخابات ریاست جمهوری نیز آماد ه می شود.

منابع می گویند قرار است برای جلب پشتیبانی بیشتر پاکستان به روند صلح افغانستان، ژنرال قمرجاوید باجوه فرمانده ارتش آن کشور به کابل بیاید.

این منابع می افزایند: خلیل زاد به رییس جمهور غنی اطمینان داده تا رسیدن به یک توافق نهایی صلح در افغانستان، امریکا پشتیبانی اش را از نیروهای امنیتی افغانستان ادامه خواهد داد.

انتهای پیام/ح
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «چالش های توافق آمریکا و طالبان؛ «پاکستان» مدعی فراموش شده» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.