۹۵ درصد از مناطق عشایری ایران راه دسترسی دارند



به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، ظهر امروز در مراسمی با حضور رئیس سازمان امور عشایر ایران عملیات طرح آبرسانی به محلات عشایری خواجه منجیکوه و چاه زرد نهبندان نهبندان کلنگ زنی شد.

مجتمع آبرسانی منطقه عشایری چاه زرد و خواجه منجیکوه نهبندان برای بهره برداری ۱۴ محله عشایری کلنگ زنی شد و با افتتاح این پروژه ۲۵۰ خانوار عشایری و ۱۲ هزار راس دام بهره مند می شوند.

کرمعلی قندالی در مراسم آغاز عملیات اجرایی مجتمع آبرسانی عشایری چاه زرد و خواجه منجیکوه نهبندان اظهار داشت: ۹۵ درصد مناطق عشایری ایران راه دسترسی دارد و بعضی از راهها نیاز به ترمیم دارد.

وی با بیان اینکه در ۴ سال گذشته ۶۰۰ میلیارد تومان تسهیلات با کارمزد ۴ درصد به عشایر کشور اعطا شد افزود: ۵۳درصد از عشایر ایران از آب آشامیدنی استاندارد استفاده می کنند.

رئیس سازمان امور عشایری ایران گفت: سالانه یک درصد از ورودی صندوق به امور عشایر تخصیص داده می شود که از ابتدای سال جاری تاکنون ۶۲۰ میلیارد تومان تسهیلات به عشایر داده شده و به ازای هر بره، برای پرواربندی ۴۰۰ هزار تومان پرداخت می شود.

قندالی افزود: سرانه خراسان جنوبی در مبلغ ریالی مقام اول را دارد و یکی از استان های فعال است که در همین راستا به هر اتحادیه ۵ میلیارد تومان و هر تعاونی ۲ میلیارد تومان تسهیلات ارائه شده است.

وی ادامه داد: در سال گذشته تبصره ۱۸بند (ه) مبلغ ۱۸ میلیون یورو برای آبرسانی امور عشایر با ۲۱۸ پروژه در نظر گرفته شد که در خراسان جنوبی و در نهبندان و زیرکوه ۲ پروژه عملیاتی می شود و ۸۵۰ خانوار از آن برخوردار خواهند شد.

وی به حوزه پوشش تلفن همراه اشاره کرد و گفت: وزارت ارتباطات موظف شده ۸۰ درصد از مناطق عشایری را به پوشش تلفن همراه متصل کند.

فرماندار نهبندان نیز با با بیان اینکه شهرستان نهبندان با بیش از ۵۲ هزار نفر جمعیت، هفت درصد جمعیت استان را دارا است و ۲۷۷ نقطه روستایی را در این شهرستان داریم که نشان از پراکندگی جعیت است اظهار داشت: در نهبندان دغدغه های زیادی با وجود خشکسالی های پی درپی داریم که مشکلات زیادی را برای عشایر ایجاد کرده است.

بیکی اظهار داشت: بیش از یک هزار و ۱۰۰ کیلومتر راه عشایری شهرستان در نهبندان داریم که فاصله ها زیاد است و با وجود ماشین آلات کم برای پاسخگویی مستمر به نیاز عشایر منطقه باید این بخش تقویت شود.

فرماندار نهبندان گفت: پروژه آبرسانی به ۱۴ محله عشایری نهبندان که آغاز شده، آب بخشی از عشایر را تامین خواهد اما برخی از محلاتی که در مسیر این پروژه و امکان بهره برداری از این پروژه را ندارند باید با عنایت سازمان عشایر ایران از این نعمت بهره مند شوند.

بیکی افزود: نهبندان بیش از ۲۶ هزار کیلومتر وسعت دارد از این جمعیت ۵۲ هزار نفری، ۱۶ هزار نفر جمعیت عشایری هستند یعنی بیش از دو هزار و ۱۰۰ خانوار عشایری که بیشتر به شغل دامداری و کشاورزی مشغول هستند پس باید این قشر را در راستای تامین امنیت مرز حمایت کرد.

وی با بیان اینکه در بحث تولیدات عشایر و صنایع دستی ظرفیت های زیادی در این منطقه های عشایری وجود دارد تصریح کرد: با توجه به اینکه وجود شرکت تعاونی های عشایری یکی از ظرفیت های منطقه است؛ باید مشکلات بازاریابی و فروش محصولات عشایری در نقاط مختلف کشور با عنایت سازمان عشایر ایران رفع شود تا امنیت مرزها به خطر نیفتد.

استاندار خراسان جنوبی نیز در مراسم کلنگ زنی این مجتمع اظهار داشت: برای اجرای کل این پروژه ۲۲۰ میلیارد ریال اعتبار پیش بینی شده که عملیات لوله گذاری این پروژه به طول ۷۵ کیلومتر است.

محمدصادق معتمدیان افزود: علاج بخشی تجهیز چاه گرم تمام ده، احداث ۵ باب ایستگاه پمپاز، احداث ۶۰۰ مترمکعب مخازن تعادلی، احداث ساختمان کلر زنی و تهیه و نصب آب شیرین کن از برنامه های این طرح است و اعتبار مصوب برای فاز اول این عملیات ۷۷ میلیارد ریال است.

وی با اشاره به اینکه عملیات لوله گذاری به طول ۲۲ کیلومتر است افزود: احداث مخزن ذخیره ۲۰۰ مترمکعب و احداث یک باب کلرزنی با اعتبار ۵ میلیارد ریال در فاز یک طرح آبرسانی محلات عشایری نهبندان اجرایی می شود.

مدیرکل امور عشایری خراسان جنوبی نیز با بیان اینکه درحال حاضر آب شرب ۵۰ درصد جامعه عشایری استان از طریق ۱۷ تانکر سیار تامین می شود گفت: آب شرب حدود ۴۴ درصد از جمعیت عشایری استان با توجه به اینکه در کانون های هدایتی و حمایتی اسکان دارند به صورت لوله کشی و مابقی از طریق چاه های مالداری تامین می شود.

حسین پور افزود: خراسان جنوبی چهارمین استان عشایری کشور است و ۱۳ درصد جمعیت استان معادل ۸۱ هزار نفر عشایر هستند. شغل غالب جمعیت عشایری استان دامپروری است و به دلیل خشکسالی و فقر مراتع علوفه مورد نیاز دام عشایر باید به صورت دستی تامین شود که این موضوع هزینه های تولید را در مقایسه با سایر استان ها بالا می برد.

وی بیان کرد: عشایر استان از بازار مصرف نیز دور هستند و این موضوع نیز سبب افزایش هزینه ها می شود بنابراین باید به عشایر این استان توجه بیشتری شود.

مدیرکل امور عشایری خراسان جنوبی اظهار داشت: :با بهره برداری این مجتمع آب شرب ۱۴ محله عشایری شهرستان شامل ۲۵۰ خانوار و ۱۲ هزار دام فراهم خواهد شد و اعتبار پیش بینی شده برای احداث این مجتمع آبرسانی ۲۲۰ میلیارد ریال است که در فاز یک این پروژه ۷۷ میلیارد ریال اعتبار مصوب شده است.

حسین پور با اشاره به اینکه روزانه به طور متوسط ۴۰۰ تا ۵۰۰ مترمکعب آب به نقاط مختلف عشایری حمل می شود افزود: برای اجرای این پروژه ۷۵ کیلومتر لوله گذاری، پنج باب ایستگاه پمپاژ، ۶۰۰ مترمکعب مخازت تعادلی، احداث ساختمان کلرزنی و تهیه و نصب آب شیرین کن اجرا خواهد شد.

انتهای پیام/۲۵۴/ی
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «۹۵ درصد از مناطق عشایری ایران راه دسترسی دارند» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.