مواسات و همدلی با مردم در سیره امام حسن مجتبی(ع)



ایسنا/لرستان استادیار تاریخ اسلام دانشگاه لرستان می گوید: امام حسن بن علی(ع) سخاوتمندانه از یتیمان، فقرا، ناتوانان و بیچارگان دستگیری می کرد و بارها اموالش را به نیازمندان و مستضعفان بخشید.

مجتبی گراوند در گفت وگو با ایسنا ضمن اشاره به سالروز شهادت امام دوم شیعیان، اظهار کرد: سیره نظری و عملی امام حسن بن علی(ع) مشحون از مواسات و همدلی با مردم است.

وی ادامه داد: آن حضرت(ع) به کریم اهل بیت(ع) مشهور بود زیرا پرورش یافته مکتب نورانی نبوت و ولایت بود.

گرواند یادآور شد: در متون تاریخی درباره مواسات و اخلاق کریمانه امام حسن مجتبی(ع) مطالب زیادی نقل شده است. از صفات جوانمردان مواسات و همدلی با مردم، سفره نهادن و طعام دادن است.

عضو هیئت علمی دانشگاه لرستان گفت افزود: امام حسن(ع) با مستمندان و نیازمندان بر سر یک سفره می نشست؛ آنان را به میهمانی دعوت می کرد و با همدلی و همزبانی به آنان هدیه و پوشاک می داد. در برخی فتوت نامه ها دلالت هایی چون عدالت و انصاف را با تشبیهاتی به رسول خدا(ص) و حضرت علی(ع) و دیگر امامان شیعه علیهم السلام نسبت داده اند.

وی گفت: از جمله میزان ترازو را به حضرت محمد(ص)، شاهین آن را به حضرت علی(ع) و کفه ی راست آن را به امام حسن مجتبی(ع) و کفه ی چپ آن را به امام حسین(ع) نسبت داده اند.

گراوند با بیان اینکه سخنانی از امام حسن مجتبی(ع) در باب مروت و جوانمردی روایت شده است، تصریح کرد: مواردی همچون عفت، خویشتن داری، پای بندی به عهد و پیمان، بخشش در حال توانگری و درویشی، نرمی در برخورد با زیردستان، تعهد و وجدان کاری، ادای حقوق، اطعام نیازمندان، دوست داشتن و مهرورزی به مردم را از مصادیق جوانمردی می داند که در این زمینه رسول خدا(ص) و امامان بزرگوار(ع) شیعه اثنی عشری در نظر و عمل آراسته به ارکان جوانمردی و در خط مقدم بوده اند.

وی بیان کرد: امام حسن بن علی(ع) سخاوتمندانه از یتیمان، فقرا، ناتوانان و بیچارگان دستگیری می کرد و بارها اموالش را به نیازمندان و مستضعفان بخشید. آن امام بزرگوار هیچ گاه سائلی را رد نکرد که این مسئله حکایت بر خوی کریمانه و اخلاق نیکوی آن حضرت دارد؛ لذا سیره نظری و عملی امام حسن مجتبی(ع) سرشار از مواسات و همدلی با مردم است.

انتهای پیام

پرسش و پاسخ در مواسات و همدلی با مردم در سیره امام حسن مجتبی(ع)

گفتگو با هوش مصنوعی