دستور رئیس قوه قضاییه برای بازنگری در طرح هادی / عدم برخورد با تخلف به معنای ترک فعل است



به گزارش خبرنگار حوزه حقوقی- قضایی گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، حجت الاسلام و المسلمین سید ابراهیم رئیسی رئیس قوه قضاییه در دومین جلسه شورای عالی حفظ حقوق بیت المال که در دماوند برگزار شد، با اشاره به طرح کاداستر گفت: با برنامه ریزی هایی که سازمان ثبت اسناد و املاک انجام داده است تا آخر سال ۱۴۰۰ موضوع کاداستر کشور به نتیجه خوبی می رسد. اقدامات با سرعت خوبی در حال انجام است و در رابطه با اراضی دولتی و حریم شهر ها، روستا ها، رودخانه ها و تالاب ها اقدامات خوبی انجام شده و لازم است محدوده شهر ها در اختیار سازمان ثبت قرار گیرد.

رئیس قوه قضاییه تصریح کرد: کاداستر باید با جدیت بیشتری دنبال شود و نسبت به حریم شهر هم باید بگویم که کاری جدی باید صورت گیرد. مسئله فقط به استانداری و شهرداری تهران ارتباط ندارد، بلکه تمام مراکز استان ها در این حوزه مورد بحث هستند و وزارت کشور باید آن ها را در دستور کار قرار دهد.

حجت الاسلام و المسلمین رئیسی گفت: شهرداری و استانداری تهران باید در رابطه با حریم شهر ها اقدامات لازم را انجام دهند و اینکه مشخص نباشد حریم شهر چگونه هستند و افراد سودجو از این موضوع سوء استفاده کنند، درست نیست و لازم است شهرداری و استانداری تهران کاری مشترک انجام دهند و حریم تهران را مشخص کنند و منتظر وزارت کشور هم نباشند.

وی افزود: ما باید منافذ شهر را ببندیم، زیرا این منافع مشکلات جدی را برای حاشیه شهر ایجاد کرده اند، اگر مسئولان چارچوب ها را ایجاد کنند، افراد مطابق با همین چارچوب ها عمل می کنند و باید متخلف را سر جای خود نشاند، اما اگر اختلاف بین فرمانداری، شهرداری، شورای شهر و مسئولان شهر مشخص نشود، از منافذ سوء استفاده می شود.

رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه کار هایی که در زمان خود انجام نشده اند قابلیت بررسی دارند تصریح کرد: اگر این اقدامات انجام شود باید نسبت به آن ها بررسی های لازم را انجام داد.

وی ادامه داد: آب و خاک دو سرمایه بسیار ارزشمند هستند و نباید ارزان در دسترس قرار گیرند، باید به نحوی باشد که قدر این سرمایه عظیم شناخته شود و هزاران هکتار در حال فرسوده شدن هستند و بخشی در اختیار ما نیست، اما می توانیم در مقابل بخشی دیگر بایستیم، اما مردم دستگاه ها را مورد سوال قرار می دهند.

حجت الاسلام و المسلمین رئیسی با بیان اینکه موضوع آب و خاک مورد تاکید مقام معظم رهبری بوده است گفت: لازم است برنامه ریزی انجام شود و جدیت در آن ها لحاظ شود تا برای مردم و دست اندرکاران این موضوع تبیین شود و با جدیت برای آن اقدام شود.

رئیس قوه قضاییه بیان کرد: زمین ارزش سرمایه پیدا کرده است و باید با جدیت وارد قضیه شد تا جلوی خسارت را گرفت، در کشور می توان با همکاری، هماهنگی و همگرایی بخش های مختلف پیگیری های لازم را انجام داد.

وی ضمن اشاره به تعاونی ها گفت: باید نسبت به آن ها حساس باشیم، برخی می روند زمینی را برای تعاونی خود دریافت می کنند و از آن سوء استفاده می کنند که ما گفته ایم که افراد نمی توانند در حوزه تعاونی ها تخلف کنند و تعاونی ها باید کنترل شوند.

رئیس قوه قضاییه ادامه داد: در دادگستری ها تنها صد ها پرونده در حوزه تعاونی ها وجود دارد و تعاونی ها هم باید موضوع را رعایت کنند و آن ها نمی توانند هر کاری که می خواهند انجام دهند.

حجت الاسلام و المسلمین رئیسی با بیان اینکه رعایت قانون از سوی تعاونی ها لازم است گفت: در قانون گفته شده و تعاونی ها باید در حوزه های مختلف اقدامات لازم را انجام دهند و برای تعاونی ها موضوع نظارت تعریف شده است. در اقتصاد تعاونی مواردی مطرح شده که در بخش ساخت و ساز مسکن و چه در بخش های دیگر تعاونی ها باید مورد نظارت قرار گیرند و اگر این نظارت ها انجام نشود تخلفات اشخاص در حوزه تعاونی ها مطرح می شود.

وی با بیان اینکه نمی توان وارد حوزه قضایی شد و در آن پرونده های مربوط به حوزه تعاونی مسکن را ندید، افزود: باید در حوزه تعاونی ها تجدید نظر شود، هرچند کار تعاون به تنهایی بسیار خوب است، اما نباید این موضوع منجر شود تا با همکاری یکدیگر و به اسم تعاونی تخلف صورت گیرد.

رئیس قوه قضاییه درباره طرح هادی بیان کرد: این موضوع قانون است، اما باید در آن بازنگری صورت گیرد و نقش استانداری ها و فرمانداری ها نمی تواند مستثنی باشد و باید با نگاه به اقتضائات استان، شهر و منطقه این کار را انجام داد و باید با همکاری بنیاد مسکن در این حوزه بازنگری صورت گیرد.

در حال تکمیل …
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «دستور رئیس قوه قضاییه برای بازنگری در طرح هادی / عدم برخورد با تخلف به معنای ترک فعل است» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.