درصد درمان ناباروی در جهاد دانشگاهی قم بالاتر از آمار جهانی است



به گزارش خبرنگار مهر، لیلا ناصرپور شامگاه چهارشنبه در نشست خبری که در حاشیه نمایشگاه شکوه چهل ساله در مصلای قم برگزار شد اظهار کرد: یکی از اهداف معاونت پژوهشی جهاددانشگاهی تولید ثروت از محل تحقیقات است که در این عرصه ۹۴۲ گروه پژوهشی، ۱۱۷ مرکز تخصصی، ۱۹ مرکز رشد، ۲ پارک علم و فناوری و ۱ مرکز تحقیقات توسط جهاد دانشگاهی در کشور ایجاد شده است.

وی با اشاره به تولید کتب و مقالات پژوهشی و کسب ده ها عنوان مقالات برتر علمی جهاد دانشگاهی در جشنواره های علمی، افزود: معاونت پژوهشی جهاد دانشگاهی بر اساس نیازهای کشور طرح های تحقیقاتی را اعلام می کند که از جمله آن می توان به فعالیت های گسترده در زمینه نفت، گاز، پتروشیمی، مخابرات ومواد معدنی اشاره کرد.

ناصرپور اظهار کرد: در هفته پژوهش امسال ۱۰ طرح فناورانه جهاد دانشگاهی رونمایی شد که توسعه دانش فنی و ماشین بازیافت، طراحی دکل های حفاری چاه های نفت و کربن فعال از قیر طبیعی از جمله این طرح ها بود.

سرپرست معاونت پژوهش جهاددانشگاهی واحد استان قم بیان کرد: بخش پژوهش جهاد دانشگاهی از زیرشاخه های معاون پژوهشی کل کشور دارای دو گروه پژوهش سلول های بنیادی و بیولوژی تولید مثل است که هر دوی آنها با هدف خدمت رسانی به علم پزشکی طراحی شده اند.

وی تصریح کرد: با توجه به خروجی محور بودن پژوهش ها سه مرکز تخصصی خدماتی فعالیت دارد که اولین آن مرکز تخصصی درمان ناباروری است که به جرات جزء ده مرکز اصلی کشور است که تمام فعالیت های تخصصی به مردم قم و شهرهای دیگر و حتی در سطح بین المللی خدمات ارائه می کند.

۴۰ درصد مراجعین ما خارج از استان قم هستند

ناصرپور با بیان اینکه ۴۰ درصد مراجعین ما خارج از استان قم هستند و تا کنون ۳۰ هزار پرونده در مرکز درمان ناباروری قم تشکیل شده است گفت: از افتخارات ما درصد بالای موفقیت فرایند فرزند آوری است به این شکل که درصد موفقیت این عمل در جهان و در کشورهای توسعه یافته نیز بیش از ۲۵ تا ۳۰ درصد نیست ولی این مرکز توانسته است در ۶ ماهه اول سال به ۴۵ درصد برسد که از آمارهای جهانی بیشتر است.

وی بیان کرد: مرکز بعدی نیز مرکز خدمات تخصصی معماری و شهرسازی است و مرکز دیگر مرکز مدیسون آی تی در حوزه پزشکی است.

وی تصریح کرد: ده درصد بیماران ما خارجی هستند که برای شهر قم یک فرصت بزرگ است زیرا از نظر گردشگری و تورسیم درمانی و ثروت آوری می تواند ارزآوری قابل توجهی برای استان داشته باشد؛ از دیگر سوی با توجه به اینکه این بخش حوزه تحریمی نیست می توانیم در از این بخش در توسعه استان استفاده کنیم.

سرپرست معاونت پژوهش جهاددانشگاهی واحد استان قم عنوان کرد: خدماتی که در مرکز ناباروری جهاددانشگاهی قم انجام می شود صرفا برای خدمت به بیمارانی است که در این شرایط سخت اقتصادی با مشکل جدی نازایی دست و پنجه نرم می کنند و به همین دلیل از اینکه به دلیل مسائل پیش آمده در خصوص لغو قرارداد با دانشگاه علوم پزشکی این دست از بیماران دچار مشکلاتی شدند آزرده خاطر هستیم که امیدواریم این مشکل نیز به زودی حل شود.

وی تصریح کرد: مرکز فوق تخصصی درمان ناباروری جهاددانشگاهی واحد استان قم حتی برای افزایش یک درصد موفقیت بیشتر در بحث باروری هزینه های عمده ای از جمله نصب دستگاه های آی اس ام آی، اسپرم سلکشن و … را انجام می دهد که شاید کمتر مرکز درمان ناباروری با توجه هزینه های این طرح نسبت به این مساله اقدام کند ولی مهمترین مساله در این حوزه حل مشکلات بیماران است.

راه اندازی مرکز کنترل و کاهش آسیب های اجتماعی

معاون فرهنگی جهاددانشگاهی قم نیز در این نشست عنوان کرد: جهاددانشگاهی یک سری اولویت های مهم را در حوزه فرهنگی دنبال می کند.

وی افزود: اولین و مهمترین فعالیت هایی که در حال حاضر توسط معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی واحد استان قم دنبال می شود پیگری طرح کنترل و کاهش آسیب های اجتماعی است که در این راستا مرکزی راه اندازی شده است.

معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی واحد استان قم بیان کرد: در زمینه اجرای طرح سبک زندگی نیز مرکز مشاوره جهاددانشگاهی واحد استان قم راه اندازی شده است؛ همچنین در بخش گفتمان اقتصاد مقاومتی نیز جشنواره کالای ایرانی گامی به سوی بالندگی اجرا شده است.

علی حسینی گفت: از دیگر فعالیت های معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی واحد استان قم نیز می توان به برگزاری جشنواره مهدویت در پنج بخش هنری، ادبی، فضای مجازی و کتابخوانی و بخش پژوهشی اشاره کرد.

وی توسعه و تعمیق باور ایثار و شهادت، افزایش امید و تعالی اخلاقی در محیط علمی و دانشگاهی، توجه ویژه به آفرینش های ادبی، هنری و فضای مجازی و آگاهی بخشی در زمینه های مختلف را از رسالت های جدی این معاونت دانست که در قالب های مختلف انجام می شود.

معاون آموزش جهاددانشگاهی استان قم بیان کرد: راه اندازی شبکه ملی دانشگاه پژوهشی، تربیت ۵۰۰ معلم دانشجوی قرآن کریم، تولید آثار علمی در مرکز انتشارات جهاددانشگاهی، پیگری ۲۵۰۰ طرح در ۸ گروه مطالعاتی در مرکز نظر سنجی، مرکز گردشگری علمی فرهنگی و همچنین دو خبرگزاری ایکنا و ایسنا از جمله فعالیت های معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی است.

وی بیان کرد: فعالیت های آموزشی جهاددانشگاهی واحد استان قم در دو حوزه کوتاه و بلند مدت اجرا می شود که در بخش کوتاه مدت ۴ مرکز مطالعاتی در حوزه فناوری اطلاعات، انسانی، هنر و علوم پزشکی فعالیت می کنند.

حسینی با بیان اینکه ما تنها مجری ذیصلاح نظام مهندسی هستیم و در سال جاری ۳۰۰ مهندس در آزمون شرکت کرده اند تصریح کرد: برگزاری دوره های ارتقای اجرا در کشور و اجرای دوره های آب و فاضلاب و گاز از جمله خدمات آموزشی جهاددانشگاهی است.

وی گفت: این معاونت تنها مجری برگزار کننده دوره های کمک پرستاری در قم بوده است که در این زمینه در سال گذشته بیش از ۱۶۲ نفر در این بخش آموزش دیدند.

سرپرست معاونت آموزش جهاددانشگاهی با بیان اینکه دو هزار ۶۰۰ نفر از ۹۲ تا به امروز در این مرکز آموزش دیده اند گفت: تا کنون ۶۱ هزار و ۷۵۹ نفراز جهاددانشگاهی گواهینامه معتبر قابل ترجمه گرفته اند و هزارو ۱۰۱ نفر در جهاد پرونده مدرسی دارند.

وی گفت: ۱۶۵ دوره جدید نیز تدوین کرده ایم که ۸۰ دوره آن تخصصی بوده است؛ با حدود ۳۰ مرکز در قم تفاهم نامه امضا کرده ایم.

پرسش و پاسخ در درصد درمان ناباروی در جهاد دانشگاهی قم بالاتر از آمار جهانی است

گفتگو با هوش مصنوعی