حضور مهمترین مجسمه سازان ایران در نخستین سمپوزیوم مفاخر و مشاهیر همدان



ایسنا/همدان دبیر نخستین سمپوزیوم مفاخر و مشاهیر در همدان با بیان اینکه مهمترین چهره های مجسمه سازی ایران در نخستین سمپوزیوم مفاخر و مشاهیر در همدان حضور دارند، گفت: فراخوان این رویداد فرهنگی، هنری در اختیار تمام مجسمه سازان متخصص در حوزه سردیس قرار گرفت و تقریبا همه این افراد در سمپوزیوم شرکت کردند.

امیر فاضلیان در گفت وگو با ایسنا، بیان کرد: انتخاب شخصیت مفاخر از قبل از اسلام آغاز شد و فرآیند انتخاب اسامی مشاهیر و فعالیت پژوهشی آن دو سال زمان برد و در نهایت دو شخصیت مربوط به پیش از اسلام و مابقی مربوط به دوره اسلامی انتخاب شدند.

وی با بیان اینکه نخستین سمپوزیوم همدان مربوط به قدما و بزرگان قبل از سال ۱۳۰۰ است، درباره انتخاب تیم داوری مطرح کرد: مبنای تیم برگزاری در انتخاب داوران بررسی کارنامه اساتید در سمپوزیوم های مختلف بود.

فاضلیان ادامه داد: تیم داوری از اعضای شناخته شده ای تشکیل شده است؛ به عنوان مثال استاد «سعید شهلاپور» یکی از داوران این رویداد فرهنگی و هنری و از شخصیت های شاخص و پیشکسوت حوزه هنرهای تجسمی است که سابقه طولانی در بحث داوری دارد.

وی با اشاره به اینکه دیگر داور این سمپوزیوم هنرمند همدانی «بیژن غنچه پور» است، اظهار کرد: با توجه به اینکه داوری پرتره و سردیس با داوری انواع دیگر مجسمه ها متفاوت است به کسی نیاز داشتیم که آناتومی چهره را به خوبی بشناسد که غنچه پور متخصص چهره و مجسمه های فیگوراتیو است و در ساخت مجسمه های کلاسیک تخصص دارد.

مدیر هنری سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهرداری همدان اضافه کرد: دیگر داور این رویداد هنری «علی عسگری» است که جزء سردیس سازان متبحر و توانمند کشور محسوب می شود و در حال حاضر جزء داوران سمپوزیوم تهران و اصفهان است.

فاضلیان در ادامه توضیح داد: برای انتخاب هنرمندان شرکت کننده در سمپوزیوم، نمونه کارهای تصویری آنها بررسی شد و در نهایت ۳۰ نفر انتخاب شدند که به منظور بالا رفتن کیفیت آثار، هفت نفر از مشاهیر را به رقابت گذاشتیم تا ۱۴ هنرمند روی آن کار کنند و پذیرفته شدنشان براساس ساخت ماکت مفاخر بود، ۱۶ نفر اول نیز هنرمندان شاخصی بودند که کارشان رقابتی نبود و ماکتی ارائه نکردند.

وی با اعلام اینکه اختتامیه سمپوزیوم همدان اواخر فروردین ۱۴۰۰ برگزار می شود، گفت: هر شهری با بزرگان خود شناخته می شود و اعتبار فرهنگی همدان نیز به مفاخری مانند بوعلی سینا و باباطاهر است و هر چقدر در شناساندن مشاهیر کار کنیم، کم است چراکه اگر کم کاری شود کشورهای دیگر مشاهیر ما را متعلق به خود می دانند.



انتهای پیام
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «حضور مهمترین مجسمه سازان ایران در نخستین سمپوزیوم مفاخر و مشاهیر همدان» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.