۳۰درصد مبتلایان به کرونا در استان همدان از جامعه روستایی بوده اند



به گزارش خبرنگار مهر، منوچهر کرمی بعدازظهر سه شنبه در جلسه هیئت رئیسه دانشگاه علوم پزشکی همدان که با حضور رئیس مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برگزار شد به موقعیت جغرافیایی، مواصلات ارتباطی و ارتباطات اجتماعی استان همدان اشاره و اظهار کرد: جمعیت استان همدان یک میلیون و ۷۰۰ هزار نفر است که جمعیت سالمند این استان حدود ۲ تا ۳ درصد از میانگین کشور بالاتر است.

وی عنوان کرد: ۱۴ بیمارستان، ۱۱ کلینیک تخصصی، ۸۹ مرکز خدمات جامع روستایی و ۵۰۵ خانه بهداشت در کنار پایگاه های سلامت و چهار مرکز مشاوره بیماری های رفتاری ارائه خدمت می کنند.

معاون بهداشتی دانشگاه علم پزشکی همدان با اشاره به اینکه استان همدان در سه مرحله با پیک شیوع کرونا مواجه شده است؛ گفت: تاکنون حدود ۱۳ هزار نفر تعداد مراجعین مشکوک و بستری استان همدان بوده است که ۳۰ درصد از جمعیت روستایی و ۷۰ درصد از جمعیت شهری بودند.

وی از ثبت ۴ هزار و ۷۱۲ مورد مثبت قطعی ابتلاء به کرونا در استان همدان خبر داد و افزود: از این تعداد متأسفانه ۶۳۳ نفر جان خود را از دست داده اند البته در این بین ۱۷ هزار و ۸۷۴ مورد ویزیت سرپایی صورت گرفته که بیش از ۶ هزار مورد مثبت بوده اند و به صورت غیر بستری مداوا شده اند.

کرمی در ادامه از بررسی اطرافیان به ویژه اعضای خانواده افراد مبتلا خبر داد و عنوان کرد: روند فوت روزانه از شرایط پیک تبعیت می کند و در زمان اوج شیوع، موارد فوت نیز بالا می رود.

وی عنوان کرد: تعداد مراجعین به بیمارستان ها در فروردین ماه کمترین و در تیرماه بیشترین بوده و میانگین بستری در بخش ها در تیرماه بالا بوده و مجدد اواخر شهریور ماه بالاتر رفته است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان همچنین از افزایش شاخص سرایت پذیری در روزهای اخیر خبر داد و گفت: تماس های درون خانوادگی، حضور در مراکز پر تراکم و مجامع و محافل خانوادگی بیشترین علت شیوع بوده است، البته خوشبختانه هیچ گاه از فاز نخست طرح های پیش بینی شده در ظرفیت و امکانات فراتر نرفتیم اگرچه طرح B برای بیش از ۲ هزار بیمار و طرح cبرای بیش از ۳ هزار بیمار پیش بینی شده بود.

وی همچنین به افزایش تخت های ICU به ۱۸۹ تخت اشاره و اظهار کرد: فرایندهای مختلفی از جمله تولید قابل توجه الکل در استان، تولید آزمایشگاهی الکل که ظرفیتی فوق العاده را فراهم می کند، اعطای مجوز شش واحد فعال تولید ماسک طبی و احداث کارخانه تولید دستکش معاینه و صنعتی در این ۷ ماه طی شده است.

کرمی اضافه کرد: در حوزه تحقیقات و فناوری نیز بیش از ۱۰۰ طرح تحقیقاتی و ۲۴ مقاله در دانشگاه ارائه شده همچنین فعالیت ۳۶ آزمایشگاه در حوزه کرونا در سطح استان از دیگر اقدامات دانشگاه در این مدت بوده است.

وی افزود: همچنین در این ایام، به صورت روزانه پیام های بهداشتی در سایت دانشگاه و معاونت بهداشتی درج شده و غربالگری و اطلاع رسانی مناسبی از طریق سامانه های تلفنی دانشگاه صورت گرفته است و از ظرفیت ۲۵ مرکز منتخب ۱۶ ساعته در این ایام بهره برده ایم.

پرسش و پاسخ در ۳۰درصد مبتلایان به کرونا در استان همدان از جامعه روستایی بوده اند

گفتگو با هوش مصنوعی