<span class="text danger">۱۲۹</span> دشت ممنوعه و بحرانی در استان <a href="/fa/dashboard/ class="text info">فارس</a> وجود دارد اخبار <a href="/fa/dashboard/ class="text info">فارس</a> اخبار استانها <a href="/fa/dashboard/ class="text info">تسنیم</a>



به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، احمدعلی افکاری عصر امروز در ششمین جلسه کارگروه اقتصاد، اشتغال و سرمایه گذاری استان با اشاره به لزوم نصب کنتورهای هوشمند کشاورزی و توسعه آن اظهار داشت: یکی از وظایف کارگروه پیگیری مصرف بهینه آب در بخش های اقتصاد است.

وی با بیان اینکه در لایحه بودجه ۱۴۰۱ شرکت های آب منطقه ای استان ها مکلف به اجرای پیگیری مصرف بهینه آب و نصب کنتورهای هوشمند شدند گفت: این موضوع در حالی است که در بودجه ۱۴۰۰ شرکت های آب منطقه ای مجاز به اجرای این امر بودند.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان فارس شد با ییان اینکه هوشمند کردن کنتورها در استان فارس یک ضرورت است، افزود: با وجود تاکید در این زمینه تاکنون به جمع بندی نرسیده با وجود اینکه خیلی مهم است و ۵۴ هزار و ۱۱۰ کنتور در کل استان نیاز است.

سیاوش بدری مدیرعامل آب منطقه ای استان فارس در این مراسم با ییان اینکه امروز مشکل آب یکی از تهدیدات جوامع بشری است و چنانچه تدابیری اندیشیده نشود پیش بینی تنش آبی شده است گفت: استان فارس نسبت به میانگین جهانی مشکل بیشتری در زمینه آب دارد به گونه ای که سالانه ۷۰۰ میلیون مترمکعب کسری آبخوان در استان وجود دارد.

وی با بیان اینکه برداشت های بی رویه سبب بدتر شدن موضوع آب شده است، افزود: ۱۳۴ دشت آبی در استان داریم که ۱۲۹ دشت ممنوعه و بحرانی شده و حتما باید چاره ای در این زمینه اندیشیده شود.

مدیرعامل آب منطقه ای استان فارس با بیان اینکه اصلاح الگوی کشت باید مورد توجه جدی باشد، بیان کرد: اصلاح الگوی کشت یک کار بلندمدت است اما کار کوتاه مدت نصب کنتورهای هوشمند است.

بدری با بیان اینکه از سال ۹۵ تاکنون ۱۴ هزار کنتور نصب شده در حالی که ۵۴ هزار چاه داریم که باید مجهز به کنتورهای هوشمند باشند تصریح کرد: ۱۴۰۰ میلیارد تومان برای این کار نیاز است و تاکنون هزینه کنتور از کشاورز گرفته می شد اما در بودجه ۱۴۰۱ مکلف شدیم اما انجام این امر از منابع داخلی شدنی نیست.

عبدالعظیم خادم حمزه سرپرست معاونت اقتصادی استانداری فارس نیز در این جلسه با بیان اینکه آب یک کالا است و توسعه هم از عوامل مهم تولید است گفت: وزارت نیرو و آب منطقه ای در قسمت تقاضای آب می تواند ورود کند در صورتی که عرضه آب در اختیار دستگاه دیگری است.

وی با بیان اینکه بیش از ۱۰ میلیون هکتار منابع ملی داریم اما در ۸۰ درصد در آن طرح های آبخیزداری و آبخوانداری انجام نشده است، افزود: ورودی به سفره های زیرزمینی هم باید مورد توجه قرار گیرد که با اجرای طرح های مختلف این ورودی تامین شود.

خادم حمزه با بیان اینکه اگر قرار است به توسعه برسیم باید زیرساخت ها تامین شود، بیان کرد: باید با برنامه های منابع طبیعی آبخیزداری و ورودی به سفره ها افزایش یابد و دیگر اینکه در بحث خرید و نصب کنتورهای هوشمند اقدام شود.

سرپرست معاونت اقتصادی استانداری فارس تاکید کرد: موضوع به قرارگاه آب پیشنهاد شود تا بررسی بیشتر و کارشناسی تر انجام گیرد.

انتهای پیام/۴۲۴/ح

گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «۱۲۹ دشت ممنوعه و بحرانی در استان فارس وجود دارد- اخبار فارس - اخبار استانها تسنیم» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.