اجرای طرح های آبخیزداری در سطح یک میلیون و ۵۰۰ هزار هکتار از اراضی



در گفت وگو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح شد؛

ابوالقاسم حسین پور، مدیرکل دفتر آبخوان داری سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری در گفت وگو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره آخرین وضعیت اعتبارات حوزه آبخیزداری و آبخوان داری اظهار کرد: اعتبارات پیشنهادی که از محل صندوق توسعه ملی به اجرای طرح های آبخیزداری و آبخوان داری مصوب و ابلاغ شد، در چند ماه اخیر جلسات بررسی طرح ها را با انجام فعالیت های مستند نقطه و مکان جغرافیایی در استان های مختلف کشور انجام دادیم.

وی با اشاره به اینکه فرآیند ارجاع پروژه ها در استان های مختلف کشور توسط پیمانکاران آغاز شده است، افزود: در برخی استان ها عملیات اجرایی و در برخی دیگر پروژه ها و بحث فرآیند قانونی تشریفات در حال انجام است.

حسین پور ادامه داد: براساس مبادله تفاهم نامه با استان ها پیش بینی می شود که فعالیت های آبخیزداری و آبخوان داری از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی و سایر منابع در یک تا یک میلیون و ۵۰۰ هزار هکتار از اراضی کشور اجرا شود.

مدیرکل دفتر آبخوان داری سازمان جنگل ها با اشاره به اثر بخشی اجرای فعالیت های آبخوان داری و آبخیزداری در کشور گفت: در صورت اختصاص منابع به اجرای پروژه های آبخیزداری و آبخوان داری علاوه بر حفظ منابع آب و خاک، تقویت قنوات در پایین دست فعالیت ها، احیا پوشش گیاهی، برقراری تعادل و توازن اکوسیستم های طبیعی، خسارت سیل به حداقل ممکن کاهش می یابد.

بیشتر بخوانید: آبخیزداری و آبخوان داری، حلقه مفقوده پروژه سیل های اخیر/اعتبار آبخیزداری کفایت اجرای پروژه ها را نمی کند

وی با اشاره به اینکه موضوع مربوط به افزایش هزینه تمام شده اجرای فعالیت ها مشمول تمامی بخش هاست، بیان کرد: اگرچه در تمامی بخش های کشور نسبت به سال های گذشته شاهد افزایش هزینه هستیم، اما هزینه اجرای پروژه ها را براساس بهای مصوب کشور در بخش آبخیزداری و منابع طبیعی که از سوی برنامه و بودجه انتشار یافته، برآورد و برحسب هزینه های رسمی کار می کنیم.

حسین پور با اشاره به اینکه امسال همانند سال گذشته با عنایت ویژه مقام معظم رهبری اعتبارات خوبی برای انجام پروژه های آبخوانداری و آبخیزداری از صندوق توسعه ملی اختصاص یافته است، اظهار کرد: امسال اجرای طرح های آبخیزداری در بیش از ۱۰ هزار نقطه کشور برای یک هزار و ۳۴ حوزه آبخیز با اعتباری حدود یک هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان برنامه ریزی شده است.

مدیر کل دفتر آبخیزداری و آبخوان داری سازمان جنگل ها ادامه داد: بخشی از اعتبارات صندوق توسعه ملی برای تکمیل فعالیت در حوزه های آبخیز ادامه دار و مستمر و بخش دیگر برای ۱۰ هزار نقطه جدید که براساس نیازسنجی برآورده شده اختصاص می یابد.

وی در پایان با اشاره به اهداف پروژه های آبخیزداری و آبخوان داری در کشور تصریح کرد: پروژه های چندمنظوره مدیریت جامع حوزه آبخیز برای حفظ آب و خاک، پیشگیری و کاهش خسارات سیل همچون کاهش سرعت سیل و مواد محموله همراه آن، پایداری سیستم های طبیعی و کاهش تبعات منفی بلایای طبیعی و افزایش توان محیطی برای مقابله با خشکسالی و کم آبی است.

انتهای پیام/

طرح های آبخیزداری در بیش از ۱۰ هزار نقطه کشور اجرا می شود
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «اجرای طرح های آبخیزداری در سطح یک میلیون و ۵۰۰ هزار هکتار از اراضی» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.