ایجاد صندوق وقف پول / ۲۰۰ هزار موقوفه در کشور داریم



رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه گفت: در حال حاضر ۲۰۰ هزار موقوفه و بیش از ۸۵۰۰ بقعه در اختیار سازمان اوقاف و امور خیریه قرار دارد.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری فارس، حجت الاسلام والمسلمین سیدمهدی خاموشی نماینده ولی فقیه و رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه در مراسم افتتاح نمایشگاه میراث وقف و همین طور امضای تفاهم نامه با وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، اظهار داشت: در حال حاضر موقوفات زیادی در کشور است و ۲۰۰ هزار موقوفه ثبت شده در کشور داریم و یک میلیون و ۴۲۰ هزار رقبات در اختیار سازمان اوقاف و امور خیریه است.

وی بیان داشت: مسیری که پیش رفتیم مسیر روشنی است به جهت اینکه انسان ها به جنت پیش بروند.

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه ادامه داد: یکی از وزارتخانه های نزدیک به سازمان اوقاف و امور خیریه، وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی است که امروز تفاهم نامه ای برای همکاری های بیشتر منعقد خواهیم کرد.

حجت الاسلام والمسلمین خاموشی خاطرنشان کرد: آستان قدس رضوی، حرم حضرت معصومه(س)، شاهچراغ و حضرت عبدالعظیم، تولیت آنها را خاص دیده اند و در حال حاضر ۸۵۰۰ بقعه در اختیار سازمان اوقاف است که از وزارت میراث فرهنگی درخواست می کنیم برای حفظ و نگهداری این آثار تاریخی و فرهنگی کمک های لازم را داشته باشند.

وی یادآور شد: قدمت تاریخی خیلی از وقف نامه ها به صدها سال قبل بازمی گردد و بعضی از این وقف نامه ها را بر روی سنگ نوشته می شد که بعضی از افراد قصد داشتند این وقف ها را از بین ببرند.

حجت الاسلام والمسلمین خاموشی بیان داشت: موقوفات بسیار مهم است چرا که ما قرآن هایی داریم که قدمت آنها بسیار بالاست و به همین دلیل نیز نزدیک به وزارت میراث فرهنگی و گردشگری است.

نماینده ولی فقیه و رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه خاطرنشان کرد: ما باید به دنبال وقف های جدید باشیم و در وقف باید مسیری را انتخاب کرد که در سبد معیشتی مردم تأثیرگذار باشد و اثر وقف باید در زندگی مردم مشخص شود.

وی یادآور شد: یکی از شاخص های جدید ایجاد صندوق وقف پول است که در این خصوص باید مسائل شرعی آن را با بزرگان مطرح کنیم و اگر صندوق وقف پول ایجاد شود، یک صندوق سرمایه گذاری قوی در نظام جمهوری اسلامی است که پول داخل آن می ماند و از قدرت آن پول استفاده می کنیم.

حجت الاسلام خاموشی یادآور شد: می توانیم وقف اشتراکی را نیز اجرایی کنیم ، افرادی که نمی توانند وقف کاملی داشته باشند، می توانند پول آن را پرداخت کنند و به صورت اشتراکی به عنوان مثال نسبت به ساخت یک مدرسه اقدام کنند.

در ادامه حجت الاسلام والمسلمین خاموشی در جمع خبرنگاران درباره تفاهم نامه امضا شده با وزارت میراث فرهنگی و گردشگری اظهار داشت: ما از قدیم همکاری هایی با این وزارتخانه داشتیم و این همکاری باید در یک مسیر مناسبی قرار می گرفت و برای اینکه وقف به درستی انجام شود باید سازمان اوقاف و امور خیریه سند وقف را به صورت کامل مطالعه کند و در سازمان عزمی به وجود آید که تمام وقف نامه ها را مطالعه کنیم و بعد از خواندن وقف نامه ها اهتمام ویژه ای به اجرای آن داشته باشیم.

وی یادآور شد: قدمت آثار ما و موقوفه ها بسیار بالاست و بعضی از موقوفه ها در بعضی از استان ها به ۱۱۰ سال قبل نیز باز می گردد که باید برای این وقف ها برنامه ویژه ای داشت.

نماینده ولی فقیه و رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه یادآور شد: از ۸۵۰۰ بقعه ای که در کشور داریم بیش از ۸۰۰ بقعه محل مراجعه اکثر مردم کشور است که جزوی از میراث فرهنگی و تاریخی کشور نیز محسوب می شود.

حجت الاسلام خاموشی یادآور شد: امیدواریم بتوانیم بهزودی موزه دائمی وقف را نیز دایر کنیم.

انتهای پیام/
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «ایجاد صندوق وقف پول / ۲۰۰ هزار موقوفه در کشور داریم» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.