موج کند تولید محتوا در کشور آسیب زاست / گرداب خطرناک زود باوری های مجازی



معاون وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: کمتر شدن گرایش تولید محتوا در فضای مجازی آسیب زا بوده و در این خصوص انتظار ویژه ای از دانشجویان و نخبگان جامعه وجود دارد.

به گزارش خبرگزاری فارس از اردبیل، محمدصادق افراسیابی پیش از ظهر امروز در نخستین همایش سواد رسانه ای و اطلاعاتی استان اردبیل که در سالن همایش مجتمع فدک برگزار شد، اظهار کرد: در برخی از مواقع مشاهده می شود که دانشجویان و نخبگان جامعه گرایش کمی نسبت به تولید محتوا داشته و استفاده خود از فضای مجازی را به حوزه های مصرف گرایی، به اشتراک گذاری مطالب، مرور صرف و دانلود محتوا محدود می کنند.

وی با بیان اینکه توسعه چنین استفاده ای از فضای مجازی یک آسیب خواهد بود، افزود: برای ایفای نقش در جهان باید به سمت تولید محتوای علمی و فرهنگی هدفمند حرکت کنیم تا در ثروت آفرینی و ایجاد اشتغال نیز موفق ظاهر شویم.

معاون مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از دست دادن فرصت استفاده مناسب از فضای مجازی را یک تهدید دانست و یادآور شد: فضای مجازی عرصه مناسبی برای مدیریت دانش فراهم کرده و از چنین چالشی باید برای جهانی سازی فرهنگ اسلامی ایرانی استفاده شود.

به گفته افراسیابی در مهارت تولید محتوا و پیام علاوه بر توجه به اثرگذاری اخبار و مطالب به رعایت اصول اخلاقی و عدم تمسک به روش های زرد برای تولید مفاهیم تاکید شده است.

وی در ادامه بر ضرورت دسته بندی مخاطبان تاکید کرد و افزود: برای فراهم آوردن اکوسیستم ایمن و سالم رسانه ای نباید از مدیریت مصرف رسانه ای با توجه به آموزش رژیم مصرف، توانمندسازی مخاطبان از طریق آموزش، ارتقای قدرت تجزیه و تحلیل محتواها و خروج از انفعال به راحتی عبور کرد.

استفاده منطقی از رسانه های نوین با ارتقای آگاهی مخاطبان

معاون مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه به تشریح فواید ترویج سواد رسانه ای در جامعه و راهکارهای ارتقای آن پرداخت و بیان کرد: با آگاهی از فرصت های بهره مندی صحیح و منطقی از رسانه های نوین می توان از آسیب و تهدیدهایی که به شدت ارکان خانواده ها را مورد تهدید قرار می دهد، مصون ماند.

افراسیابی عنوان کرد: به دلیل قرارگیری در عصر ارتباطات و اطلاعات حفظ استقلال فرهنگی، اجتناب از انفعال، بهره مندی از تفکر انتقادی و افزایش توانایی گزینش محتواهای مفید باید در بطن جامعه و گروه های مختلف سنی تسری یابد.

به گفته وی سواد رسانه ای دانش و مهارت استفاده مناسب از رسانه های نوین بوده و از نیازمندی های مهم جامعه محسوب می شود تا با تکیه بر آن از کاربردهای تخصصی تفسیر رسانه ها و تولید محتواهای باکیفیت برخوردار شد.

معاون مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه رسانه ها در نحوه نگرش ما به جهان و تفکرات موجود در این بخش تاثیر مستقیمی را ایفا می کنند، افزود: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با در نظر گرفتن نشان «شامد» که به معنای شناسه الکترونیکی ثبت ملی محتوای دیجیتال در تولیدات محتوای مجازی است به مانند عینک برای مردم عمل کرده و در تشخیص محتوای رسانه های امن به مخاطبان کمک می کند.

زودباور نباشیم؛ تاثیر مستقیم رسانه ها بر سبک زندگی

افراسیابی با بیان اینکه رسانه ها تاثیر مستقیمی بر روی کیفیت سبک زندگی ایفا می کنند، یادآور شد: در بهره مندی از رسانه ها نباید زودباور بوده و بدون بررسی محتواهای موجود را قبول کرده و حتی آن را به اشتراک گذاشت.

وی به تشریح موج جهانی رسانه ها علیه ایران پرداخت و افزود: برخی از روزنامه نگاران مصری که ایران را برای پژوهش و تحقیق انتخاب کرده بودند، با توجه به تبلیغات رسانه های غربی دیدگاهی دیگر به وضعیت داخلی ایران داشتند، در شرایطی که بعد از ورود به ایران متوجه میهمان دوستی و امنیت موجود شده و ایران هراسی رسانه های جهان را بی پایه و باطل خواندند.

معاون مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به بیان نتایج یک پژوهش علمی و تحقیقاتی که در کشور آمریکا انجام شده بود پرداخت و تصریح کرد: آخرین پژوهش ها حاکی از این بوده که ۷۰درصد مردم با استدلال های احساسی در موضوعات مختلف تصمیم می گیرند و به میزان کمتری از استدلالات عقلی و منطقی از محتواهای ارائه شده تبعیت می کنند.

فضای مجازی، فضایی که دیگر مجازی نیست

مدیرکل مرکز مطالعات و برنامه ریزی رسانه های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در جریان این همایش اظهار کرد: فضای مجازی با توجه به گستره خود به بخشی از زندگی واقعی تبدیل شده و با فضای حقیقی عجین شده است.

به گفته حمید ضیایی پرور، نمی توان فضای مجازی را مترادف با اینترنت و شبکه های اجتماعی دانست، بلکه با استفاده از بسترهای الکترونیکی و داده ها ابزار لازم برای ورود به دنیای بزرگی از اطلاعات و ارتباطات فراهم می شود تا خواه ناخواه در سبک زندگی، گفتار و کردار همگان تاثیر خود را ایفا نماید.

وی آگاهی از نحوه استفاده از فضای مجازی و ارتقای سواد رسانه ای را یک وظیفه عمومی دانست و افزود: نسل دوم شبکه های اجتماعی شامل وبلاگ ها، میروبلاگ ها، شبکه های دوستیابی، سایت های اجتماعی، دانشنامه ها و سایت ها فضایی را برای ارتباط و تعامل هر چه بهتر مردم فراهم کرده و مدیریت این فضا با ارتقای آگاهی هر چه مناسب خانواده ها و جوانان و استفاده بهینه و اصولی از چنین بستر بزرگی یک ضرورت است.

انتهای پیام/۳۴۶۳/۱۱۳

پرسش و پاسخ در موج کند تولید محتوا در کشور آسیب زاست / گرداب خطرناک زود باوری های مجازی

گفتگو با هوش مصنوعی