توانمندسازی و خودکفایی اقتصادی مددجویان اولویت کمیته امداد است



به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، سالمندان افرادی قابل احترام و سرشار از تجربه و آگاهی هستند که وجودشان در کنار خانواده سبب شادی و استفاده از محبت و مهربانی آنها به ویژه در مورد کودکان است.

زمانی که پدربزرگ ها و مادربزرگ ها وارد خانه می شوند موجی از شادمانی اهالی خانه را در برمی گیرد، کنار مهربانی شان می نشینند و از وجودشان و از تجربیات ارزشمندشان استفاده می کنند.

سالمندان افراد بالای ۶۰ سالی هستند که بیشتر از سایرین به مراقبت و محبت نیاز دارند و به همان اندازه که به دیگران محبت می دهند خودشان نیز نیازمند محبت و احترام اطرافیان به ویژه خانواده خود هستند.

معیشت و گذران زندگی نیز یکی دیگر از نیازهای سالمندان است که باز هم مانند دیگران به آن نیاز دارند، برخی از سالمندان توانایی تأمین زندگی خود را ندارند و تحت پوشش افراد یا نهادهای خدمت رسان قرار می گیرند تا از این راه بتوانند به ادامه زندگی بپردازند.

کمیته امداد اصفهان نیز از ۱۰۴ هزار و ۴۴۰ خانوار نیازمند اصفهانی حمایت می کند که ۳۷٫۸ درصد از آن ها را سالمندان ۶۰ سال و بالاتر تشکیل می دهند.

بیش از ۱۰۴ هزار خانوار مستمری بگیر کمیته امداد هستند

در همین زمینه مدیرکل کمیته امداد استان اصفهان با بیان اینکه ۱۰۴ هزار و ۴۴۰ خانوار مستمری بگیر این نهاد هستند، گفت: این تعداد خانوار جمعیتی برابر با ۲۰۳ هزار و ۹۰۸ نفر را تشکیل می دهند که در زمینه های معیشت، درمان، تحصیل، مسکن، امور فرهنگی و معنوی تحت حمایت قرار دارند.

محمدرضا متین پور با بیان اینکه علاوه بر خانوارهای مستمری بگیر، ۳ هزار و ۵۰۰ خانوار نیز بدون دریافت مستمری تحت حمایت این نهاد قرار دارند، افزود: این خانوارها بر اساس نیازهای موردی از یک یا چند خدمت کمیته امداد بهره مند می شوند.

۳۷٫۸ درصد افراد تحت پوشش کمیته امداد سالمندان هستند

وی با اشاره به اینکه ۳۷٫۸ درصد از جامعه تحت حمایت کمیته امداد در استان اصفهان ۶۰ سال و بیشتر سن دارند، گفت: این مددجویان جمعیتی نزدیک به ۷۷ هزار و ۱۰۰ نفر را تشکیل می دهند و وضعیت آن ها به نحوی است که جای هیچ گونه کاهش در خدمات حمایتی عرضه شده به آن ها وجود ندارد.

مدیرکل کمیته امداد استان اصفهان شمار سالمندان تحت حمایت این نهاد را به عنوان میزانی برای سنجش وضعیت کلی سایر اقشار جامعه اعلام و خاطرنشان کرد: در هر جامعه ای درصدی از افراد به علت دلایل جبری و غیرارادی مانند کهولت سن، معلولیت، فوت والدین، ازکارافتادگی و بیماری ازنظر اقتصادی آسیب پذیر می شوند که در این میان غلبه نیازمندی به واسطه کهولت سن نشانگر طبیعی بودن وضعیت آن جامعه است.

خودکفایی اقتصادی و توانمندسازی مددجویان اولویت کمیته امداد است

متین پور با بیان اینکه کمیته امداد اصفهان با وجود شمار زیاد خانوارهای تحت حمایت که به علت کهولت و صغارت سن، بیماری و ازکارافتادگی توان انجام فعالیت اقتصادی ندارند، بازهم برنامه های توانمندسازی و خودکفایی اقتصادی را در اولویت قرار داده است، گفت: با وجود همه این محدودیت ها در سال گذشته با اجرای طرح های اشتغال زمینه ایجاد ۷ هزار و ۶۱ شغل برای مددجویان و نیازمندان اصفهانی فراهم شد.

وی افزود: مجریان این طرح ها پس از رسیدن به سطح درآمد مطلوب و اطمینان از پایداری آن به تدریج از حمایت این نهاد خارج می شوند.

متین پور با اشاره به سهم بالای مشارکت های مردمی در فعالیت های توانمندسازی این نهاد، اظهار داشت: کمک به کمیته امداد نه تنها یک امر خیر با پاداش اخروی، بلکه نوعی سرمایه گذاری برای ساخت جامعه ای توانمند و متکی به خود در آینده ای نزدیک نیز هست و رسیدن به این مهم توجه هر چه بیشتر نیکوکاران گرامی اصفهان را می طلبد.

سالمندان هنوز هم برای امرار معاش خود فعالیت می کنند و تا جایی که توانایی دارند نان بازوی خود را می خورند، به همین دلیل نهادهای خدمت رسانی مانند کمیته امداد به یاری آنها آمده و برای ایجاد اشتغال آنها که توانایی کار دارند اقداماتی انجام داده است.

انتهای پیام/ح

پرسش و پاسخ در توانمندسازی و خودکفایی اقتصادی مددجویان اولویت کمیته امداد است

گفتگو با هوش مصنوعی