پوشش تحصیلی در استان فارس از میانگین کشوری بالاتر است



علی عسکر نجفی در گفتگو با خبرنگار مهر ،ضمن تبریک به مناسبت چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب افزود: چهلمین سال بهار انقلاب اسلامی به نام افتخار به گذشته امید به آینده نام گذاری شده است.

نجفی بیان کرد: این نام گذازی به معنای این است که ما باید برای اقدامات ،فعالیت ها و تحولاتی که در طول ۴۰ سال گذشته رخ داده است افتخار کرده و با تبعیین این افتخارات برای نسل حاضر امید به آینده را در وجود آنها تقویت کنیم،این وظیفه ای بر عهده ما است.



وی ادامه داد: در این چهل سال باوجود فراز و نشیب ها، مشکلات ،تحریم ها ،حمله خارجی و … کارهای بسیار ماندگار و خوبی در کشور انجام شده است که آموزش و پرورش هم بخشی از این افتخارات است .

مدیر کل آموزش و پرورش استان فارس با اشاره به اینکه بعد از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی ،در حوزه های آموزشی ،پژوهشی،فناوری های نوین وغیره تحولات اساسی و عمیقی در آموزش و پرورش داشته ایم ، تصریح کرد: در آموزش و پرورش برای رسیدن به عدالت آموزشی تلاش های بسیاری شد تا پوشش تحصیلی را افزایش دهیم، یعنی اجازه ندهیم که دانش آموزی از تحصیل باز بماند.

وی ادامه داد: بر همین اساس بعد از چهل سال در حال حاضر پوشش تحصیلی ما در استان فارس در مقطع ابتدایی به طور میانگین ۹۹٫۷ دهم درصد بودهد که از میانگین کشوری بالاتر هستیم.

نجفی افزود: پوشش تحصیلی دانش آموزان دوره متوسطه اول با ۹۶٫۳ دهم درصد که قریب به ۲٫۶ دهم درصد نسبت به میانگین کشوری بالاتر و در متوسطه دوم با ۸۹٫۴۹ درصد با ۶ درصد از میانگین کشوری بالاتر هستیم.

وی با بیان اینکه بعد از انقلاب اسلامی نظام تعلیم و تربیت براساس ارزش های دینی و اسلامی پایریزی شد، بیان کرد: شهید رجایی به عنوان وزیر آموزش و پرورش نهادی به نام نهاد امور تربیتی را بعد از انقلاب پایریزی کردند و تلاش شد برنامه های درسی و فعالیت های مختلف آموزشی و پرورشی مبتنی بر نظام تعلیم و تربیت اسلامی شکل بگیرد .



نجفی با اشاره به اینکه مشارکت مردمی و خیرین در آموزش و پرورش رشد چشمگیری داشت، ادامه داد: مردم بعد از انقلاب به عنوان رکن اساسی در کنار نظام تعلیم و تربیت قرار گرفته و خیرین مدرسه ساز اقدام به ساخت مراکز آموزشی کردند در صورتی که قبل از انقلاب اینقدر مشارکت مردم را در کنار حوزه های آوزش و پرورش وجود نداشت.

وی با بیان اینکه در آموزش و پرورش خیرین مدرسه ساز به کمک نظام آموزشی آمدند افزود: نصف کلاس های درس مارا بعد از انقلاب خیرین مدرسه ساز ساختند .

مدیر کل آموزش و پرورش فارس با تصریح اینکه پیشرفت در عرصه تکنولوژی اتفاق جدیدی در آموزش و پرورش بعد انقلاب بود گفت: بعد از انقلاب شکوهمند اسلامی آموزش و پرورش در بحث فناوری های نوین ،ابراز تکنولوژی و ارتباطات خود را به سرعت با تحولات سریعی که در عالم ارتباطات و اطلاعات رخ داد هماهنگ کرد و توانست در بحث آموزشی ،کلاس های را درس هوشمند سازی کند و در نظام اداری ،اتوماسیون، دریافت ها و پرداخت های خود را مکانیزه و از فناوری های نوین استفاده کند .

نجفی گفت: در زمینه تجهیز مدارس به فناوری های نوبن و هوشمند سازی ۱۰ هزار کلاس درس امروز به سیستم هوشمند سازی مجاز هستند و بیش از ۷۰ درصد فعالیت های آموزش و مرورش به صورت التکرونیکی انجام می شود.



وی با اشاره به اینکه آموزش و پرورش بعد از انقلاب برنامه مند شد ، ادامه داد: از دهه چهارم انقلاب از سال ۹۰ به بعد سند تحول بنبادین در آموزش و پرورش تدوین شد.

نجفی اظهار داشت: آموزش و پرورش با یک برنامه بالا دستی، سند محکمی را تدوین کرد که ۵ سال کار پژوهشی روز آن انجام شد .

نجفی بیان کرد: نظام تعلیم و تربیت اسلامی بر اساس فلسفه تعلیم و تربیت اسلامی شکل گرفت، زیر نظام های سند تدوین شد ، در حال حاضر همه فعالیت هایی که د آموزش و پرورش شکل میگیرد اعم از ساخت و ساز ،کتار درسی ،تامین منابع مالی ،معلم و نیروی انسانی همه براساس این سند تحول بنیادین اتفاق می افتد .

وی در بخشی دیگر از سخنان خود در خصوص تحول در آموزش و پرورش به توسعه مراکز شبانه روزی که رشد ۵۰۰ درصد رشد داشته یعنی ۵ برابر ظرفت در گذشته،گفت: در حال حاضر نزدیک ۱۴۰ مرکز شبانه روزی در استان وجود دارد در حالی که قبل از انقلاب تنها ۲۶ واحد مرکز شبانه روزی وجود داشت .

نجفی به رشد ۱۰۰ درصدی پیش دبستانی ها در بعد از انقلاب اشاره و بیان کرد: در حال حاضر در مدارس هم عشایری هم پیش دبستانی وجود دارد.

وی با اشاره به راه اندازی و تجهیز مدارس روستا مرکزی گفت :امروز در استان فارس حدود۷۰ هزار دانش آموزش از سرویس روستا مرکزی و ۵ هزار دانش آموز استثنایی استفاده می کنند ،چیزی که قبلا وجود نداشت.

وی در خصوص درتوسعه سواد که معقوله بسیار مهمی اشاره و گفت: در این امر رشد بسیار خوبی داشته ایم به طوری که دررنج سنی ۶ سال به بالا ۴۰ درصد و در رنج سنی ۱۰ تا ۴۹ سال ۵۰ درصد رشد نسبت یه قبل از انقلاب رشد داشته ایم.

وی یادآور شد: در باسواری بانوان ۲۳ درصد ، باسوادی روستاییان و عشایر ها ۵۰ درصد رشد کرده ایم.

نجفی تاکید کرد: در استان فارس بیش از هزار فضای آموزشی وجود دارد که نسبت به قبل از انقلاب ۵ برابر شده یعنی ۵۰۰ درصد رشد داشته ایم.

مدیر کل آموزش و پرورش فارس ادامه داد: در بحث ورزش دانش آموزی در زیرساخت و فضای ورزشی ۷۵ درصد رشد وجود داشته ، اما هنوز راضی نیستیم چراکه سرانه هر دانش آموز ۲۴ صدم متر مربع است که در استان فارس این موضوع باید تقوبت شود.

وی با تصریح اینکه حوزه پژوهش قبل از انقلاب وجود نداشت افزود: درحال حاضر ۵۵ پژوهش سرای دانش آموزی و یک پژوهشکده معلم مجهز که د کشور بی نظیر است ،در استان فارس وجود دارد.

نجفی گفت: قبل از انقلاب اسلامی مشارکت مردمی و مدارس غیر دولتی وجود نداشت اما امروزه ۱۴۰ هزار دانش آموز ۱۵ درصد از کل دانش آموزان در مدارس غیر دولتی مشغول به تحصیل هستند.

وی ادامه داد: این آمار نشان می دهد که ار میانگین کشوری جلوار هستیم.

وی با یادآوری اینکه طرح های متفاوتی در آموزش و پرورش بعد از انقلاب در استان فارس انجام شد، گفت: برای اولین بار طرح هایی مثل دانش آموز معلم،گلستان خوانی، جشنواره جابربن حیان ،خوارزمی نوجوان و جوان ،طرح تعالی مدیریت، طرح تدبیر و غیره رخ داد.

نجفی گفت: در حوزه پرورشی مسابقات قرآن را بعد از انقلاب داشتیم که در حال حاضر ۴۰۰ هزار دانش آموز در مرحله مقدماتی شرکت کردند و امسال ۲۴ دانش آموز استان فارس در مسابقات قران مقام کشوری کسب کرده اند.

نجفی به را اندازی تشکل های دانش آموزی، سازمان دانش آموزی ، بسیج دانش آموزی، اتحادیه انجمن های اسلامی دانش آموزان اشاره و افزود: تعداد قابل توجهی از دانش آموزان جذب این تشکل ها شده اند.

وی تاکید کرد: آموزش و پرورش فارس در زمینه الپمیاد های ورزشی درون مدرسه ایی ،مسابقات ورزشی ،مدرسه قهرمان پیشرفت چشم گیری داشته است.

مدیرکل آموزش و پرورش فارس با بیان اینکه پیگی جلوگیری از کاهش آسیب های اجتماعی در بین دانش آموزان هستیم ، گفت :آموزش و پرورش این استان در حوزه سلامت و پیشگیری از آسیب های اجتماعی نزدیک بهد ۵۵ هزار دانش آموز را در دومین سال اجرا تحت پوشش قرار داد.



وی با بیان اینکه انقلاب اسلامی فرصت های جدیدی را در آموزش و پرورش ایجاد کرد، سواد را تامین داد و عدالت آموزشی را محقق کرد ،عنوان کرد: انقلاب اسلامی تعداد زیادی از دانش اموزان مناطق محروم را که دسترسی به مراکز آموزشی را نداشتند در مدارس شبانه روزی جای داد ،بانوان کهد تا قبل از انقلاب در آموزش و پرورش فعالیت گسترده ای نداشتند اکنون بیش از ۶۰ درصد نیرو های ما را بانوان تشکیل می دهند .

مدیر کل آموزش و پرورش فارس پایان در خصوص استخدام پیمانی دانشجویان دانشگاه فرهنگیان گفت: این موضوع حل شد و دانشجویان به صورت رسمی آزمایشی فعالیت می کنند.
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «پوشش تحصیلی در استان فارس از میانگین کشوری بالاتر است» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.