سینمای ما مروج نابرابری ها بوده است / اوضاع سینمای ایران بد است!



به گزارش خبرنگار تشکل های دانشگاهی خبرگزاری فارس، به همت بسیج دانشجویی دانشگاه تهران میزگرد بررسی اقتصاد سینمای ایران با عنوان « پول کثیف در سینما» با حضور سیدمجید حسینی استاد دانشگاه، محمدرضا باقری تهیه کننده و مجری تلویزیون و حسین لامعی کارگردان و مستندساز برگزار شد.

حسینی: سینمای ما بیشتر مروج نابرابری ها بوده است

سید مجید حسینی عضو هیات علمی دانشگاه تهران در این مراسم گفت: در جامعه نابرابری های بسیاری وجود دارد. در آموزش و پرورش و رشد مدارس غیرانتفاعی، آپارتمان سازی در تهران و … شاهد این اتفاق هستیم.

وی افزود: سینمای ما متأسفانه به جای این که به ریشه این نابرابری ها بپردازد بیشتر مروج نابرابری ها بوده است، به گونه ای که زمانی سینمای ایران تبدیل به سینمای لاکچریسم شده بود. در نشان دادن مشکلات هم صرفا پرداختن به مسائل فردی و مشکلات فردی داشته ایم. برای مثال در فیلم اصغر فرهادی، شهاب حسینی تلاش می کند با اتفاق پیش آمده و حقیقت موجود در زندگی فردی اش رو به رو شود.

این استاد دانشگاه تاکید کرد: در جامعه آقازاده های سرمایه داری وجود دارند که نیازمند حیثیت اجتماعی هستند. پولشوهایی هستند که نیازمند همراهی افکار عمومی اند. این جاست که پول ها برای پر کردن حیثیت اجتماعیشان سلبریتی می سازند. ضمن اثرگذاری آثار سینمایی، سلبریتی هایی ساخته می شوند که با حضور مجازی و شوآف خدمت رسانی، ناکارآمدی دولت لیبرال را می پوشانند و برای برخی آقازاده ها اعتبار اجتماعی می خرند.

وی گفت: اصلا دولت های لیبرال به همین شکل رأی می آورند و گفتمان می سازند.

* اوضاع سینمای ایران بد است و بدتر هم خواهد شد

حسین لامعی حسین لامعی کارگردان و مستندساز نیز در این نشست گفت: اوضاع سینمای ایران بد است و شواهد نشان می دهد بدتر خواهد شد.

وی ادامه داد: چرا سلبریتی های امروز چنین اند؟ چون سلبریتی های خوب را حذف کردیم. وقتی خوب سرجایش نباشد، حتما چیز نامناسبی جایگزینش می شود.

لامعی تصریح کرد: یک تا دو درصد فیلم های ساخته شده در سال به سود می رسند. یعنی از صدتا فیلم، دوتا. با این حال می بینیم سینماگران و بازیگران پول دار هستند. سؤال این است که چرا؟

وی تاکید کرد: در موسیقی چنین نیست؛ کنسرت ها ولو غیر مجاز پر از جمعیت می شود و روندش سالم است. اما سینماها خالی است. این پول ها از کجا می آید؟

لامعی یادآور شد: کسانی در سینما سرمایه گذاری می کنند که پول مفت دارند. حتی فرهنگ و دغدغه ی فرهنگی هم دلیل آن نیست. نمونه ی آن سریال شهرزاد و سرنوشت آن است. کلیت سینمای ایران همین است.

* مدیران فرهنگی ما خودشان سلبریتی زده اند

محمدرضا باقری تهیه کننده و مجری تلویزیون هم در ادامه این نشست گفت: لاکچریسم و نشان دادن فقر و فلاکت، هر دو در سینمای ما هست. مضحک سریال هیولا ست که سازنده اش با پول صندوق فرهنگیان فیلم ساخته شده و داد می زند که وضعیت فرهنگیان خوب نیست!

وی افزود: نظارت باید چگونه باشد؟ مجموعه های ناظر هر کدامشان جدا از هم آدم های محترمی هستند اما ترکیب شورایی آن ها ترکیب نامحترمی می شود.

باقری تصریح کرد: مدیران فرهنگی ما خودشان سلبریتی زده اند و با دیدن یک بازیگر به وجد می آیند. ایضا اصلا اولویت بندی درستی وجود ندارد. ۲ میلیارد تومان پول به کسی داده می شود که اصلا تجربه ای برای ساخت فیلم ندارد.

وی افزود: بنابراین مشخص است که نظارت چه می شود. نظارت کار ارشاد است و خودش ذینفع است. وقتی ارشاد خراب است باید قوه قضائیه وارد شود.

انتهای پیام/
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «سینمای ما مروج نابرابری ها بوده است / اوضاع سینمای ایران بد است!» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.