مقایسه بورگوارد bx۷ با سانگ یانگ رکستون+ مشخصات فنی



مقایسه خودرو؛

به گزارش خبرنگار نبض بازار گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،در این گزارش به سراغ مقایسه ۲خودرو موجود در بازار کشور رفته ایم که هیچ کدام بهره چندانی از شانس نداشتند و زمانی پا به بازار ایران گذاشتند که کم کم قانون ممنوعیت واردات خودرو در حال تصویب بود. این موضوع باعث شد تا حضور این خودروها در بازار کشور ما، علی رغم تمام شایستگی هایشان، بسیار کمرنگ باشد. پس لطفا با مقایسه بورگوارد bx۷ و سانگ یانگ رکستون با ما همراه باشید.

معرفی بورگوارد bx۷ و سانگ یانگ رکستون

شرکت بورگوارد یکی از خودروسازان معروف آلمانی در قرن بیستم بود که در سال ۱۹۱۹ تأسیس شد. شرایط برای بورگوارد خوب پیش می رفت اما جاه طلبی های مدیران این شرکت باعث بالا رفتن حجم بدهی ها شد. تا جایی که بورگوارد دیگر نتوانست به فعالیت خود ادامه دهد و در سال ۱۹۶۱، اعلام ورشکستگی کرد.

غیبت بورگوارد در بازار، چند دهه ادامه یافت و نام این خودروساز، تقریبا فراموش شده بود تا این که در سال ۲۰۰۸، نوه بنیان گذار این شرکت با کمک سرمایه گذاری گروه خودروسازی بایک (BAIC) چین، مجددا نام بورگوارد را زنده کرد. بورگوارد bx۷ که به عنوان نخستین محصول این خودروساز آلمانی در دوره جدید شناخته می شود؛ نخستین بار در سال ۲۰۱۵ معرفی شد. شرکت کیان موتور وارنا به عنوان نمایندگی رسمی بورگوارد در ایران، در سال ۱۳۹۶ از دو خودرو بورگوارد bx۷ و bx۵ رونمایی کرد و نخستین سری بورگوارد bx۷ در سال ۱۳۹۷ تحویل خریداران ایرانی شد.

در مقابل، سانگ یانگ رکستون را داریم که نخستین بار در سال ۲۰۰۱ معرفی و در بازارهای جهانی عرضه شد. نسل اول این SUV آفرودی با دوبار فیس لیفت، تا سال ۲۰۱۷ روی خط تولید دوام آورد. این نسل رکستون در تعداد محدودی به کشور ما نیز وارد شد تا این که سانگ یانگ در سال ۲۰۱۷، نسل دوم رکستون را با کد رکستون G۴ معرفی کرد.

شرکت رامک خودرو با فاصله اندکی از رونمایی جهانی نسل دوم سانگ یانگ رکستون، این خودرو را برای بازار ایران رونمایی و پیش فروش آن را آغاز کرد. در نهایت، تعداد محدودی سانگ یانگ رکستون G۴ پس از ماه ها خاک خوردن در گمرک، تابستان سال گذشته به مشتریان ایرانی تحویل داده شد.

مقایسه طراحی بورگوارد bx۷ با سانگ یانگ رکستون

طراحان بورگوارد در هنگام طراحی بورگوارد bx۷ سعی داشته اند بیش از هر چیز روی اصالت آلمانی این برند تأکید کنند. ازاین رو، طراحی بورگوارد bx۷ به شیوه آلمانی ها و با تأکید برروی کاربرد منظم خطوط و پرهیز از اغراق انجام شده است. ضمن این که با دقت به ظاهر بورگوارد bx۷ به راحتی می توان رگه هایی از دیگر محصولات آلمانی همچون کراس اوورهای فولکس واگن و آئودی و حتی نسل دوم پورشه کاین را یافت. البته این نکته را نمی توان یک نقطه ضعف برای این خودرو محسوب کرد. چرا که همین الگوگیری از خودروهای خوش استیل، باعث شده است تا در مجموع، بورگوارد bx۷ ظاهری هماهنگ و عامه پسند پیدا کند.

طراحی داشبورد بورگوارد bx۷ نیز با الهام گیری از خودروهای آلمانی انجام شده است و در مواردی همچون غربیلک فرمان، صفحه نشان دهنده ها و نحوه جانمایی مانیتور، ردپای محصولات بی ام و محسوس است. نقطه قوت داشبورد بورگوارد bx۷ را می توان کیفیت بصری بالای متریال مورد استفاده دانست که باعث می شود حس نشستن در یک کراس اوور لوکس و باکیفیت به سرنشینان القا شود.

در مقابل، سانگ یانگ رکستون را داریم که در نسل قبل، طراحی چندان زیبا و به روزی نداشت. اما خوشبختانه نسل دوم این خودرو از زبان طراحی جدید سانگ یانگ استفاده می کند. طراحان سانگ یانگ سعی داشته اند تا در طراحی این خودرو، المان های ظاهری SUVهای خشن آفرودی را با ظرافت های موجود در کراس اوورها ترکیب کنند و می توان گفت که در این مورد موفق عمل کرده اند.

ازاین رو، سانگ یانگ رکستون ضمن حفظ حالت جعبه ای و عضلانی خودروهای SUV، در مواردی همچون چراغ ها، رینگ ها و جلوپنجره، اندکی حالت فانتزی به خود گرفته است و به بیننده ثابت می کند که با یک SUV دومنظوره طرف است.

دوگانگی موجود در طراحی ظاهری سانگ یانگ رکستون در طراحی داخلی این خودرو نیز به چشم می خورد. به گونه ای که سادگی کلی طرح و ظاهر برخی ادوات کنترلی، شبیه به SUVهای خشن است اما چرم دوزی های ظریف روی داشبورد و رودری ها در کنار قطعات طرح چوب به کار رفته، حس نشستن در یک کراس اوور لوکس را به سرنشینان القا می کند.

به عنوان جمع بندی مقایسه بورگوارد bx۷ و سانگ یانگ رکستون از نظر طراحی، می توانیم بگوییم که هردو خودرو مورد بحث از این نظر امتیاز بالایی کسب می کنند و انتخاب خودرو زیباتر، امری سلیقه ای است. به گونه ای که افراد علاقمند به ظرافت و هماهنگی در طراحی، جذب بورگوارد bx۷ خواهند شد. اما سانگ یانگ رکستون، خودروی مطلوب افرادی است که عاشق طرح های خشن و عضلانی هستند.

مقایسه فنی بورگوارد bx۷ با سانگ یانگ رکستون

بورگوارد bx۷ مجهز به یک پیشرانه ۲ لیتری توربو با حداکثر قدرت ۲۲۴ اسب بخار و حداکثر گشتاور ۳۰۰ نیوتن متر است. نیروی این پیشرانه، از طریق یک گیربکس ۶ سرعته اتوماتیک و سیستم چهارچرخ متحرک هوشمند (i-AWD)، روانه چرخ ها می شود. بورگوارد bx۷ با این مجموعه فنی، مصرف سوخت ترکیبی ۸/۹ لیتر در هر صد کیلومتر را دارد و شتاب صفر تا صد را در ۹/۴ ثانیه ثبت می کند.

در مقابل، سانگ یانگ رکستون نیز همانند رقیب از یک پیشرانه ۲ لیتری توربو استفاده می کند. پیشرانه مذکور، حداکثر قدرت ۲۲۲ اسب بخار و حداکثر گشتاور ۳۵۰ نیوتن متر را تولید می کند و این مقدار قدرت و گشتاور را از طریق یک گیربکس ۶ سرعته اتوماتیک و سیستم ۴WD روانه چهارچرخ این SUV کره ای می کند. سانگ یانگ رکستون با این مجموعه فنی، برای طی هر صد کیلومتر مسافت در سیکل ترکیبی، احتیاج به ۱۰/۴ لیتر سوخت دارد و شتاب صفرتاصد را نیز در ۹/۹ ثانیه ثبت می کند.

در مجموع برای مقایسه بورگوارد bx۷ و سانگ یانگ رکستون از نظر مشخصات فنی، می توانیم بگوییم که وجود پیشرانه های ۲ لیتری توربو با قدرت نسبتا مشابه در هر دو خودرو باعث شده است تا رقابت بین آن ها بسیار نزدیک باشد. البته ساختار مستقل شاسی و بدنه در سانگ یانگ رکستون در کنار وزن بالاتر این خودرو نسبت به رقیب، باعث شده است تا این SUV کره ای در این بخش، کمی ضعیف تر از بورگوارد bx۷ ظاهر شود و مصرف سوخت بالاتر در کنار شتاب ضعیف تر را ثبت کند.

مدل خودرو بورگوارد bx۷ سانگ یانگ رکستون پیشرانه چهار سیلندر توربوشارژر چهار سیلندر توربوشارژر حجم موتور (L) ۲ ۲ حداکثر قدرت ۲۲۴ اسب بخار در ۵۵۰۰ دور ۲۲۲ اسب بخار در ۵۵۰۰ دور حداکثر گشتاور ۳۰۰ نیوتن متر در ۱۵۰۰-۴۵۰۰ دور ۳۵۰ نیوتن متر در ۱۵۰۰-۴۵۰۰ دور گیربکس ۶ سرعته اتوماتیک ۶ سرعته اتوماتیک مصرف سوخت (ترکیبی) ۸/۹ ۱۰/۴ شتاب صفر تا ۱۰۰ ۹/۴ ۹/۹ حداکثر سرعت ۲۰۶ ۱۸۵

مقایسه امکانات رفاهی بورگوارد bx۷ با سانگ یانگ رکستون

برای مقایسه بورگوارد bx۷ و سانگ یانگ رکستون از نظر امکانات رفاهی بایستی بگوییم هردو خودرو مورد بحث، امکانات رفاهی نسبتا کاملی دارند و جای گله ای را از این بابت باقی نمی گذارند. اما در مجموع، سانگ یانگ رکستون خودروی فول آپشن تری نسبت به بورگوارد bx۷ است. البته محصول بورگوارد نیز برگ های برنده ای نسبت به سانگ یانگ رکستون دارد که از جمله این موارد می توان به وجود سقف پانوراما و ماساژور صندلی های جلو اشاره کرد.

تجهیزات بورگوارد bx۷ سانگ یانگ رکستون چراغ چراغ های جلو زنون، چراغ های عقب LED، دی لایت، سنسور نور چراغ های جلو HID، چراغ های عقب LED، دی لایت، سنسور نور، نور بالای هوشمند (HBA) سیستمهای مولتی مدیا سیستم استریو Hi-Fi (برند JVC)، پخش ویدیو HD، USB، AUX، بلوتوث، ماوس ۱۰ جهته کنترلی، ۹ عدد بلندگو سیستم صوتی با قابلیت پخش USB، AUX، بلوتوث، ۶ عدد بلندگو صفحه نمایش ۱۲/۳ اینچی لمسی اندروید ۸ اینچی لمسی رینگ ها ۱۸ اینچی آلیاژی ۲۰ اینچی کرومی آینه آینه های جانبی تاشو برقی مجهز به حافظه، آینه میانی الکتروکرمیک آینه های جانبی تاشو برقی مجهز به حافظه، آینه میانی الکتروکرمیک تهویه مطبوع اتوماتیک دوگانه، کنترل مجزا برای ردیف دوم و سوم اتوماتیک دوگانه، تهویه مجزا ردیف دوم، دریچه ردیف سوم صندلی روکش چرمی صندلی ها، تنظیم برقی صندلی های جلو، حافظه صندلی راننده، گرمکن صندلی های ردیف اول و دوم، ماساژور صندلی های جلو روکش چرمی صندلی ها، تنظیم برقی صندلی های جلو، حافظه صندلی راننده، گرمکن صندلی های ردیف اول و دوم، سردکن صندلی های جلو شیشه کنترل شیشه ها با ریموت کنترل شیشه ها با ریموت، سنسور تشخیص مانع، شیشه جلو با فیلتر صدا و نور مضر خورشید سیستم های هشدار دهنده سنسور پارک جلو و عقب، تشخیص نقاط کور، هشدار خستگی راننده سنسور پارک جلو و عقب، پیشگیری از برخورد با عابر پیاده (FCW)، رادار بین خطوط (LDW)، هشداردهنده نقاط کور (BSD)، هشداردهنده عبور ترافیک عقب (RCTA) سایر امکانات کیلس استارتر، کروز کنترل، سقف پانوراما، دوربین ۳۶۰ درجه، درب صندوق بار هوشمند، ترمز پارک برقی مجهز به اتوهلد، سنسور باران کیلس استارتر، کروز کنترل هوشمند، سانروف، دوربین ۳۶۰ درجه، درب صندوق بار هوشمند، گرمکن فرمان، سنسور باران، ترمز پارک برقی مجهز به اتوهلد

مقایسه ایمنی بورگوارد bx۷ با سانگ یانگ رکستون

برای مقایسه بورگوارد bx۷ و سانگ یانگ رکستون از نظر تجهیزات ایمنی، بایستی بگوییم که هر دو خودرو در سطح خوبی قرار دارند و از سیستم های متعدد کنترل پایداری، هشداردهنده و ایربگ های کامل بهره می برند. اما در این بخش نیز سانگ یانگ رکستون خودروی کامل تری است و با لیست بلندبالای سیستم های هشداردهنده و ایربگ های بیشتر، گوی سبقت را از رقیب خود می رباید.

تجهیزات بورگوارد bx۷ سانگ یانگ رکستون تجهیزات ایمنی و حفاظتی کنترل پایداری الکترونیکی (ESC/VSC)، کنترل شروع حرکت در سربالایی (HAC)، کنترل حرکت در شیب (HDC) کنترل پایداری الکترونیکی (ESP)، کنترل کشش (TCS)، سیستم ضد واژگونی (ARP)، کنترل شروع حرکت در سربالایی (HSA)، کنترل حرکت در شیب (HDC) کیسه هوا راننده و سرنشین جلو، جانبی ردیف جلو، پرده ای (مجموعا ۶ عدد) راننده و سرنشین جلو، جانبی ردیف جلو و عقب، پرده ای، زانویی راننده (مجموعا ۹ عدد) سیستم ترمز ترمز ABS+EBD، بهبود زمان واکنش با پیش بینی ترمز اضطراری، پاک کننده اتوماتیک دیسک های ترمز جلو (BDC) ترمز ABS+EBD، رادار پیشگیری از تصادف به همراه ترمزگیری اتوماتیک (AEB)

بورگوارد bx۷ توسط موسسه ارزیابی امنیت TUV Rheinland آلمان تحت تست تصادف قرار گرفته و موفق به کسب ۵ ستاره ایمنی از این موسسه اروپایی شده است.

سانگ یانگ رکستون نیز در تست ایمنی موسسه Kncap کره جنوبی، تعداد ستاره های ایمنی مشابه ای را کسب کرده است.

مقایسه تجربه رانندگی بورگوارد bx۷ با سانگ یانگ رکستون

برای مقایسه بورگوارد bx۷ و سانگ یانگ رکستون از نظر تجربه رانندگی، بایستی در ابتدا این نکته را متذکر شویم که هریک از این دو خودرو، سبک فنی کاملا متفاوتی را نسبت به یکدیگر دنبال می کنند.

بورگوارد bx۷ یک کراس اوور دو دیفرانسیل است که برای رانندگی در شهر، جاده آسفالته و هرازگاهی جاده های خاکی و اندکی ناهموار ساخته شده است. ازاین رو، در شرایط عادی با توجه به مصرف سوخت پایین تر، شتاب بهتر، سواری نرم تر و هندلینگ بهتر، برتری خود را بر سانگ یانگ رکستون دیکته می کند.

در مقابل، سانگ یانگ رکستون با توجه به ساختار مستقل شاسی و بدنه و بهره گیری از سیستم دو دیفرانسیل پارت تایم ۴WD، یک SUV با خصوصیات آفرودی است و ذات اصلی خود را در مسیرهای خارج جاده ای، رو می کند. بنابراین اگر قصد ماجراجویی در طبیعت را داشته باشید، سانگ یانگ رکستون نه تنها برتر از بورگوارد bx۷، بلکه برتر از بسیاری از خودروهای این رنج قیمتی ظاهر می شود.

تحلیل شرایط بازار بورگوارد bx۷ و سانگ یانگ رکستون

همانطور که اشاره شد، بورگوارد bx۷ و سانگ یانگ رکستون در آخرین روزهای قبل از تصویب قانون منع واردات خودرو و در تعداد محدود به کشور ما وارد شدند. در نتیجه، این روزها اوضاع خریدوفروش و البته خدمات پس از فروش هیچ یک از این دو خودرو تعریفی ندارد. البته شناخته شد ه تر بودن برند سانگ یانگ در کنار تعداد بیشتر نمایندگی های رامک خودرو در سطح کشور باعث شده است تا سانگ یانگ رکستون از این نظر، شرایط کمی بهتری را نسبت به بورگوارد bx۷ تجربه کند.

جمع بندی مقایسه بورگوارد bx۷ با سانگ یانگ رکستون جمع بندی مقایسه بورگوارد bx۷ با سانگ یانگ رکستون

به قسمت نهایی مقایسه بورگوارد bx۷ و سانگ یانگ رکستون رسیدیم. با مروری بر این مقایسه می توانیم بگوییم که بورگوارد bx۷ در رانندگی های روزمره، عملکرد فنی بهتر و سواری نرم تری نسبت به سانگ یانگ رکستون دارد. ضمن آن که قیمت این کراس اوور دورگه آلمانی-چینی نیز به میزان قابل توجهی ارزان تر از رقیب کره ای است. اما در مقابل، سانگ یانگ رکستون نیز در فاکتورهایی مثل قابلیت های خارج جاده ای، امکانات رفاهی، ایمنی و گستردگی خدمات پس از فروش، دست برتر را دارد.

به عنوان کلام آخر می توانیم بگوییم که اگر تمایل به خریداری یک کراس اوور به روز و نسبتا لوکس دارید و درعین حال با خاص بودن برند و محدودیت خدمات پس از فروش نیز کنار می آیید؛ به سراغ بورگوارد bx۷ بروید. اما اگر به دنبال یک خودرو فول سایز لوکس هستید که بتوان با آن هرازگاهی به دل طبیعت زد؛ سانگ یانگ رکستون گزینه مطلوب شما خواهد بود.

انتهای پیام/
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «مقایسه بورگوارد bx۷ با سانگ یانگ رکستون+ مشخصات فنی» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.