محلول ضد لغزش ایستا برای اولین بار در اینوتکس ۲۰۱۹ ایران



هر فرد روزانه به طور متوسط ۵۰۰۰ تا ۷۰۰۰ قدم برمی دارد. این عدد نشان از خطر بالقوه ای دارد که در صورت ناایمن بودن سطح (در اثر پایین بودن ضریب اصطکاک)، افراد را تهدید می کند. امروزه از سطوح سنگی و سرامیکی به وفور برای کفپوش منازل و معابر و … استفاده می شود. مشکل اصلی این نوع کفپوش ها پایین بودن ضریب اصطکاک آن ها (خصوصا در حالت خیس یا کف آلود) است.

به گزارش ایسنا به نقل از شریف فناوران آنیل، در محیط های عمومی، لیز خوردن و سقوط با اختلاف عامل اصلی جراحات می باشد. بر طبق آمار (NSC (National Safety Council سالانه ۱ میلیون نفر از حوادث لیز خوردن و سقوط آسیب می بینند که از این بین ۱۷۷۰۰ نفر فوت می کنند. با این وجود این اعداد کم تر از مقدار واقعی می باشند. چرا که حوادث بر اساس جراحات وارده دسته بندی می شوند و نه بر اساس علت به وجود آمدن آن ها.

همچنین لیز خوردن و سقوط عامل اصلی حوادث در محیط کار است. از مرگ و میرهای اتفاق افتاده در محیط کار، لیز خوردن و سقوط با ۱۴٪ دومین عامل (بعد از تماس با تجهیزات) می باشد. این حوادث علاوه بر خسارت جانی به کارگر و خسارت مالی به کارفرما، باعث وقفه در کار نیز می شوند (که این نیز به نوبه خود خسارات زیادی برای کارفرما به دنبال خواهد داشت). به طوری که بر طبق گزارش (BLS (Bureau of Labor Statistics کارگران صنایع غذایی به ازا هر حادثه (در اثر لیز خوردن و سقوط) ۵ روز قادر به کار کردن نبوده اند.

میزان جراحات وارد شده در اثر لیز خوردن و سقوط با افزایش سن افزایش می یابد. ۳۰٪ لیز خوردن و سقوط در سالمندان منجر به جراحات جدی مانند شکستگی لگن، دررفتگی مفاصل و شکستگی سر می شود. ۶۰٪ افرادی که بر اثر لیز خوردن و سقوط جان خود را از دست می دهند، بالای ۶۵ سال سن دارند. با توجه به مشکلات پوکی استخوان موجود در جامعه لزوم توجه به این مشکل بیشتر احساس می شود.

«محلول ضد لغزش ایستا» با افزایش ضریب اصطکاک سطح، باعث کاهش احتمال لیز خوردن می شود. این محلول برای اولین بار در ایران توسط شرکت دانش بنیان «شریف فناوران آنیل» تولید شده است.

برای خرید این محصول از طریق دیجی کالا می توانید از طریق این لینک http://bit.ly/ista_matte اقدام کنید. همچنین وب سایت شرکت «شریف فناوران آنیل» از طریق این لینک قابل www.sharifanil.com دسترسی است.

ضریب اصطکاک

به طور کلی دو نوع اصطکاک وجود دارد، اصطکاک ایستایی و اصطکاک جنبشی. اصطکاک ایستایی، نیروی بین دو جسم در حالت ایستاده است. اصطکاک جنبشی، نیروی بین دو جسم در حال حرکت است. ضریب اصطکاک ایستایی به این صورت تعریف می شود: «نسبت نیروی لازم جهت شروع حرکت یک جسم به وزن آن جسم». این عدد مابین ۰ و ۱ است. هر چه این عدد به ۰ نزدیک تر باشد، احتمال لیز خوردن روی این سطح بالاتر است. هرچه این عدد به ۱ نزدیک تر باشد، ایمنی سطح بالاتر است. (به عنوان مثال ضریب اصطکاک یخ نزدیک به ۰ است و این عدد برای آسفالت نزدیک به ۱ است)

مؤسسه های استاندارد مختلف عدد بین ۰٫۵ تا ۰٫۶ را به عنوان ضریب اصطکاک ایمن سطوح معرفی می کنند. به عنوان مثال مؤسسه (OSHA (Occupational Safety and Health Administrationعدد ۰٫۵ را به عنوان ضریب اصطکاک ایمن معرفی می کند. همچنین مؤسسه (NFSI (National Floor Safety Institute و مؤسسه (ADA (American with Disabilities Act عدد ۰٫۶ را به عنوان ضریب اصطکاک ایمن معرفی می کنند.

برای سطوح سنگی (سنگ، سرامیک، کاشی و …) ضریب اصطکاک در حالت خیس و کف آلود بین ۰ تا ۰٫۲ قرار می گیرد. بعد از استفاده از «محلول ضد لغزش ایستا» ضریب اصطکاک بین ۰٫۵ تا ۰٫۷۵ قرار می گیرد که این عدد بر اساس توصیه مؤسسات مذکور، ضریب اصطکاک ایمن است.

نحوه عملکرد

«محلول ضد لغزش ایستا» بدون آن که پوششی روی سطح ایجاد کند، در اثر ایجاد ناهمواری های بسیار ریز (در مقیاس نانو) باعث افزایش اصطکاک سطح می شود. این افزایش اصطکاک مادامی که ناهمواری های ایجاد شده (در اثر تردد بسیار زیاد یا شستشو با محلول های اسیدی قوی) صاف نگردند، باقی خواهد ماند. تأثیر «محلول ضد لغزش ایستا» برای مصارف خانگی به طور متوسط حدود ۱ سال باقی خواهد ماند. بعد از گذشت این زمان تأثیر محلول به تدریج کم شده و می بایست مجددا مورد استفاده قرار گیرد.

با توجه به اینکه تأثیر «محلول ضد لغزش ایستا» یک تأثیر فیزیکی (ایجاد ناهمواری) و نه شیمیایی است، استفاده از محلول تغییر رنگی در سطح ایجاد نخواهد کرد. همچنین به دلیل اینکه ابعاد ناهمواری های ایجاد شده در مقیاس نانو می باشد، استفاده مکرر از آن باعث تخریب لعاب روی سرامیک یا کاشی نخواهد شد. از سوی دیگر با توجه به اینکه ابعاد این ناهمواری ها هزاران بار کوچک تر از ابعاد انواع آلودگی هاست، استفاده از این محلول تأثیری در جذب آلودگی نخواهد داشت.

از ویژگی های «محلول ضد لغزش ایستا» می توان به موارد زیر اشاره کرد:

افزایش ضریب اصطکاک تا حدود ۳ برابر

عدم تأثیر منفی بر روی زیبایی سطح

حدود ۱ سال ماندگاری اثر

استفاده از ۱ لیتر محلول برای حدود ۱۰ مترمربع از سطح

با توجه به اینکه سطوح سنگی و سرامیکی ماهیتا لغزنده هستند، استفاده از «محلول ضد لغزش ایستا» جهت بالا بردن ایمنی این سطوح امری ضروری است. از شناخته شده ترین این سطوح می توان به حمام، سرویس بهداشتی، آشپزخانه، راه پله، استخر، معابر عمومی، مراکز تجاری، بیمارستان، خانه سالمندان، مدارس، کشتارگاه و … اشاره کرد.

انتهای رپرتاژ خبری
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «محلول ضد لغزش ایستا برای اولین بار در اینوتکس ۲۰۱۹ ایران» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.