مرور سریع بیانات رهبر معظم انقلاب در عید قربان

به گزارش گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی به مناسبت عید سعید قربان در سخنرانی تلویزیونی خود خطاب به مردم مطالبی را مطرح کردند.
فراز های مهم بیانات رهبر معظم انقلاب در عید قربان به شرح زیر است؛
۱۰ روز مهم ذی الحجه
دهه ی اول ذی حجه، هم دهه ی خاطره های پرشکوه و مهم و آموزنده است و هم دهه ی تضرع و انابه ی الی الله. خاطره ها از خاطرات مربوط به حضرت موسی (ع) شروع میشود. چهل شب میعاد حضرت موسی با پروردگار عالم در کوه طور یا همان میقاتی که بود طول کشیده. اول، قرار سی شب است، بعد ده شب اضافه می شود که همین ده شب ذی حجه است؛ که اهمیت این شب ها را نشان می دهد.
رنج های حضرت موسی (ع)
زحمات فراوان حضرت موسی (علیه السلام) در مصر، درگیری با فرعون و مشکلات عجیب و غریبی که بعد از برگشتن از مدین تا بیرون آمدن از مصر برای این بزرگوار پیش آمد … و بعد از آن معجزه ی عظیمی که اتفاق افتاد، که دریا شکافته شد و دشمن بنی اسرائیل با همه ی نیروهایش جلوی چشم آن ها غرق شد، خب این دیگر باید یک ایمان ثابت مستقری را در بنی اسرائیل به وجود می آورد؛ [ولی]این جوری نشد. این بزرگوار وقتی از میعاد برگشت، دید اوضاع دگرگون شده و ملت برگشتند. چه رنج بزرگی است برای یک پیغمبر، یک داعی الی الله، با این همه زحمت عده ای را در راه خدا به راه بیندازد و ایمان به این ها تلقین بکند، بعد به یک چیز جزئی این ها از این ایمان برگردند! … این ده شب خاطره ی این واقعات مهم تاریخی است و به ما نشان می دهد حرکت در راه حق با وجود معجزاتی مثل معجزات موسی چقدر مشکلات دارد و چطور باید با این مشکلات مواجه شد و صبر کرد.
روز عرفه
روز عرفه روز دعا و توسل و توجه و اوج توجه به خدا است که در روایت از امام صادق (علیه السلام) نقل شده که ایشان فرمودند پدرم، یعنی حضرت باقر، در روز عرفه در عرفات در هوای داغ آنجا روزه می گرفتند و دعا می خواندند و تضرع می کردند و گریه می کردند. دعای امام حسین (علیه السلام) هم که خب روشن است و دعای صحیفه ی سجادیه هم که دعای فوق العاده ای است.
قربانی شگفتی ساز
حضرت ابراهیم مأمور می شود نوجوان خودش را به دست خودش به قتل برساند - امر الهی است، آزمایش الهی است - آن هم فرزندی که سال های متمادی از وجود او محروم بوده و در پیری … خدای متعال این بچه را به حضرت ابراهیم داده بود … به این فرزند گفت: می خواهم تو را به قتل برسانم، این دستور خدا است. آن جوان هم گفت: یا أبت افعل ما تؤمر ستجدنی إن شاء الله من الصابرین. [ای پدر من! آنچه را مأموری بکن؛ ان شاء الله مرا از شکیبایان خواهی یافت.]ببینید این ها حوادث عجیب تاریخ دین، تاریخ دین داری، تاریخ ایمان، تاریخ اسلام است. ما در گذشته ی خودمان، در سابقه ی دین داری خودمان این ها را داریم.
محرومیت از دیدار های مردمی
یکی از دل خوشی های بنده دیدار های با مردم بوده؛ یکی از دلبستگی های اینجانب و حوادث پرجاذبه برای من، دیدار با مردم بوده که یک چیزی بشنوم، یک چیزی بگویم و با طبقات مختلف مردم دیدار کنیم؛ این دشمن حقیر و خطیر یعنی ویروس کرونا مانع شده است؛ و این را هم مثل خیلی از دلبستگی های دیگر، از ما گرفته.
ایثارگری مثال زدنی مردم ایران
امروز همه ی دنیا با یک ابتلای همگانی مواجهند؛ یعنی مخصوص جای خاصی نیست؛ بعضی کمتر، بعضی شدیدتر؛ و شاید در بسیاری از جا ها هم افرادی از آحاد مردم هستند که به گرفتار ها و مبتلایان و مانند این ها کمک هایی می کنند … لکن هیچ جا گمان نمی کنم مثل کشور ما، مثل ایران عزیز ما باشد که شمار کسانی که داوطلبانه به یک چنین کمک هایی اقبال می کنند، این همه زیاد باشد … این از خصوصیات ملت ما در ایثارگری است؛ هم در بلایای طبیعی مثل سیل و زلزله و امثال اینها، هم در بلایای غیر طبیعی مثل تحمیل جنگ. امروز هم همین جور است؛ مجموعه های درمانی صفوف مقدم بودند؛ پزشکان و پرستاران و بقیه ی عوامل درمانی واقعا فداکاری کردند که دیگر زبان قاصر است از اینکه بخواهد اهمیت فداکاری این ها را بیان کند. پشت سر این ها هم داوطلبانی بودند که وارد شدند، در زمینه ی مسائل سلامت کمک کردند و کار هایی را که غیر متخصصین می توانستند انجام بدهند، بعضی از این ها فرا گرفتند و انجام دادند و کار های بزرگی در این زمینه انجام گرفت، که باید الان با توجه به اوج دوباره ی این بیماری، همین خدمات و این پشتیبانی ها باز هم انجام بگیرد.
لزوم تداوم کمک مؤمنانه
برای اغلب مردم از لحاظ کسب و کار و درآمد و زندگی و مانند این ها مشکلاتی پیدا شد، لکن همه دچار آسیب های جدی نشدند؛ اما یک عده ای واقعا دچار آسیب های جدی شدند و مشکلات فراوانی برایشان پیش آمد. این را باید جبران کرد؛ چه کسی جبران کند؟ مردم. نمی شود همه ی بار را بر دوش دولت گذاشت؛ البته مسئولین دولتی و شبه دولتی وظایفی دارند که باید انجام بدهند و انجام هم می دهند. ما مطلعیم که دارند کار می کنند لکن این ها کافی نیست و بایستی عموم مردم همچنان که در آن جریان اول کمک مؤمنانه در آستانه ی ماه رمضان وارد شدند و به معنای واقعی کلمه کمک کردند، باز هم همین انجام بگیرد.
اطعام ماه محرم
اطعام های محرم را هم که در آن ایام بعضی از هیئات، بعضی از مردم که توانایی هایی دارند و نذری و اطعام و مانند این ها درست می کنند، می شود به این شکل کمک مؤمنانه به خانواده ها و به شکل کاملا پاکیزه و دور از مشکل سرایت [بیماری]و مانند این حرف ها انجام داد. انقلابی گری به معنای واقعی کلمه این ها است.
همکاری و تلاش با تمرکز
دشمنی، امروز با ملت ایران زیاد است. وقتی دشمنی زیاد شد، از این طرف همکاری باید زیاد بشود، تلاش باید زیاد بشود. وقتی دشمنی حمله می کند، انسان بایستی نیرو های خودش را متمرکز کند و مجتمع کند و کار کند؛ امروز این جوری است. دشمن ها در صددند ملت ایران را اذیت کنند … وقتی می خواهند اذیت کنند، ما باید همه ی نیروهایمان را جمع کنیم، متمرکز کنیم، تلاش کنیم و کار کنیم؛ مثل دوران دفاع مقدس.
تلاش علمی برای درمان کرونا
یکی از کار های مهمی که در این دوران می شود انجام داد کار علمی است؛ که من اطلاع دارم در بخش های مختلفی با جدیت مشغولند برای شناسایی این ویروس، برای پیدا کردن وسیله ی پیشگیری از فعالیت این ویروس، برای پیدا کردن درمان بیماری این ویروس. کار های زیاد علمی دارند انجام می دهند و خود این کار های علمی ای که انجام میگیرد، دارای برکت است.
مسئله تحریم ها
تحریمی که آمریکایی ها علیه ملت ایران به کار گرفته اند، قطعا یک جنایت است؛ یعنی در این تردیدی نیست، یک جنایت بزرگی است که این ها علیه یک ملت به کار می گیرند؛ حالا ظاهرش این است که علیه نظام جمهوری اسلامی است، اما در واقع علیه همه ی ملت ایران این جنایت را دارند این ها انجام می دهند.
اهداف آمریکا در مسئله تحریم ها:
۱- هدف کوتاه مدت آمریکا؛ به ستوه آمدن ملت ایران
هدف کوتاه مدت آن ها این است که مردم را به ستوه بیاورند؛ ملت ایران به ستوه بیایند، خسته بشوند، آشفته بشوند و در مقابل دستگاه حکومت بایستند؛ این هدف اول آن ها است؛ لذا می بینید هم پارسال گفتند، هم پیرارسال گفتند، هم امسال گفتند: «تابستان داغ»؛ داغ یعنی مردم بیایند در مقابل نظام ایستادگی کنند. حالا خودشان مبتلا به تابستان داغ شده اند.
۲- هدف میان مدت آمریکا؛ ایجاد مانع در برابر پیشرفت کشور به ویژه پیشرفت علمی
۳- هدف بلند مدت آمریکا؛ ورشکستگی دولت و فروپاشی اقتصاد
۴- هدف جنبی؛ قطع رابطه ی جمهوری اسلامی با نیرو های مقاومت
شتر در خواب بیند پنبه دانه!
این ها هدف های دشمن است که اصلا وارد شده برای اینکه این کار ها را انجام بدهد؛ البته باید گفت «شتر در خواب بیند پنبه دانه!»؛ دنبال این است که این اهدف را در کنار هم انجام بدهد که الحمدلله ناکام شده.
ناکامی دشمن در اهداف تحریم
البته تحریم مشکلاتی ایجاد کرده؛ در این شکی نیست. همه ی مشکلات هم مربوط به تحریم نیست؛ مقداری مربوط به ضعف های ما در مدیریت کشور است، مقداری هم در این اواخر مربوط به کرونا است، مقداری هم مربوط به تحریم است؛ مشکلات هست؛ [مثل]وضع معیشت مردم. مشکلاتی وجود دارد، اما آنچه آن ها می خواستند نشده و نخواهد شد. خواب آشفته ی دشمن خبیث تعبیر نشده. اتفاقا همین تعبیر نشدن این خواب و تحقق نیافتن مقاصد این ها را هم خودشان اعتراف می کنند.
جریان تحریف حقایق به موازات تحریم
به موازات تحریم - این را درست توجه کنید- یک جریان تحریف هم هست؛ تحریف حقایق، واژگون نشان دادن واقعیات؛ چه واقعیات کشور ما، چه واقعیات مرتبط با کشور ما؛ این هم یکی از کار هایی است که آن ها انجام می دهند. هدف از این تحریف دو چیز است: یکی، ضربه به روحیه ی مردم. یکی [هم]آدرس غلط دادن برای رفع مشکل تحریم است. پول زیادی هم دارند خرج می کنند برای اینکه این حقایق را تحریف کنند.
جنگ ادراکی دشمن
تضعیف روحیه ی مردم و ضعیف کردن نشاط و تحرک و امید مردم از اول انقلاب بوده. از اول انقلاب، خط ثابت دشمن همین بود که خطاب به مردم ایران، به وسیله ی تلویزیون ها، رادیو ها به مردم ایران تفهیم کنند که بیچاره شدید، دیگر مثلا کارتان تمام است. از اول انقلاب یکی از هدف ها همین بوده که به مردم ایران بگویند با قطع ارتباط با آمریکا … پدر ملت ایران درآمده. الان هم دارند همین را دنبال می کنند، اوضاع را بد جلوه می دهند. اگر نقطه ی قوتی در کشور باشد که مطلقا انکار می کنند؛ یا به سکوت برگزار می کنند یا انکار می کنند. نقطه ی ضعفی اگر وجود داشته باشد، آن را ده برابر می کنند، گاهی صدبرابر می کنند. برای این است که روحیه ی مردم تضعیف بشود؛ امید مردم، بخصوص امید جوان ها … این هدف این ها است و البته در بعضی ها اثر هم می کند. در داخل هم کسانی همین حرف های آن ها را تکرار می کنند.
شرط شکست تحریم، شکست جریان تحریف
در آن بخش دوم، [یعنی]آدرس غلط دادن، آدرس دادن شان این جوری است که می گویند «اگر می خواهید تحریم برطرف بشود، در مقابل آمریکا کوتاه بیایید. این هم جریان تحریف. البته من به شما عرض بکنم که بله، بعضی ها تحت تأثیر قرار می گیرند، و همان مطلبی را که آن ها می گویند تکرار می کنند. خب این در بعضی ها اثر می کند، اما در اکثر مردم، در غالب ملت ایران اثر نمی کند. [غالب مردم]شناخته اند آمریکا را، شناخته اند دشمن را، می دانند که این ها دروغ می گویند. می دانند این ها مغرضانه حرف می زنند؛ پس جریان تحریف هم به نتایج مورد نظر آن ها نرسیده … اگر جریان تحریف شکست بخورد، جریان تحریم قطعا شکست خواهد خورد؛ زیرا عرصه، عرصه ی جنگ اراده ها است.
اتکای به خود در نتیجه ی تحریم
گفتیم شکی نیست که تحریم یک جنایتی است از طرف آمریکا، ضربه ای است که آمریکا حواله کرده به ملت ایران؛ لکن ایرانی زیرک از این حمله، از این دشمنی، حسن استفاده را کرده و سود برده؛ یعنی کار هایی کرده که به کوری چشم دشمن و برخلاف نظر دشمن تحقق پیدا کرده. مردم ما، جوان های ما، مسئولین ما، دانشمندان ما، فعالان سیاسی و اجتماعی ما این تحریم را وسیله ای قرار دادند برای اینکه اتکای به نفس ملی را افزایش دهند.
یک مثال
فرض کنید ما در نیرو های مسلح احتیاج داشتیم به هواپیمای جت آموزشی، خب به ما نمیفروختند؛ ما چه کار کردیم؟ آمدیم هواپیمای جت پیشرفته ی آموزشی کوثر را در داخل درست کردیم. اگر به ما هواپیمای جت آموزشی می فروختند، ما امروز تولید جت آموزشی کوثر را در داخل نداشتیم؛ یا بسیاری از ماشین های ما، کارخانه های ما به قطعات گوناگون احتیاج داشتند؛ این قطعات را دشمن تحریم کرده بود، نمی گذاشت قطعات را وارد کنیم. این موجب شد در داخل، نهضت قطعه سازی به راه بیفتد.
کار و تلاش، دلیل ناکامی تحریم ها
گفتیم که تحریم به اهداف مورد نظر دشمن نرسید؛ دلیلش چیست؟ دلیلش کار های مهمی است که در دوران تحریم در کشور انجام گرفت؛ فرض بفرمایید، چند هزار شرکت دانش بنیان در کشور درست شد؛ این کار مهمی است. یا فرض بفرمایید پالایشگاه ستاره ی خلیج فارس که به وسیله ی سپاه درست شد؛ کار بسیار عظیمی است، کار بزرگی است؛ این در دوران تحریم انجام گرفت که مردم دنیا تعجب می کنند.
جدایی اقتصاد از صادرات نفت خام
به نظر من یکی از چیز هایی که در این فهرست می گنجد، تمرین جداسازی اقتصاد کشور از نفت است. این خیلی کار سختی است، بنده هم سال ها بود این را مدام در دولت های مختلف تذکر می دادم، خیلی پیش نمی رفت [اما]الان به طور طبیعی این جور شده است. نفت ما را خب کمتر می خرند یا خیلی کم می خرند؛ یعنی همه ی مشتری های قبلی ما به مقدار کافی نفت نمی برند. این موجب شده که ارتباط اقتصاد کشور با نفت که بسیار ارتباط مضر و زیان باری بود، کم بشود و ان شاء الله این یک تمرینی است که ما بتوانیم این [کار]را بعدا ادامه بدهیم … ظرفیت های فراوانی در کشور هست که می تواند جایگزین نفت بشود و مشکل بودجه ی کشور را ان شاءالله حل کند.
ایستادگی، علاج تحریم
آیا این تحریم قابل علاج است یا نه؟ جواب [اول]این است که قطعا قابل علاج است؛ جواب دوم این [است]که قطعا این علاج، این نیست که ما در مقابل آمریکا عقب نشینی کنیم. بعضی ها این جوری بحث می کنند و این را ترویج می کنند که اگر میخواهید جلوی زیاده خواهی و زورگویی آمریکا گرفته بشود، عقب نشینی کنید؛ نه آقا، به طور طبیعی وقتی شما در مقابل آن کسی که اهل تجاوز و زیاده خواهی است، عقب نشستید او جلو می آید.
انرژی هسته ای؛ نیاز قطعی فردای کشور
یک عده ای متأسفانه تحت تأثیر همین حرف های دشمن می گویند «آقا [انرژی]هسته ای به چه درد ما می خورد؟» … من [قبلا]گفتم که [انرژی]هسته ای نیاز قطعی فردای کشور ما است. ما تا چند سال دیگر حداقل به بیست هزار یا سی هزار مگاوات برق ناشی از انرژی هسته ای نیاز داریم؛ که این را از راه دیگر نمی توانیم به دست بیاوریم یا مقرون به صرفه نیست. خب آن روزی که ما احتیاج پیدا کردیم، چه کار کنیم؟ برویم در خانه ی چه کسی؟ از آمریکا، از اروپا درخواست کنیم، گدایی کنیم که آقا بیایید به ما برق هسته ای بدهید یا بیایید برای ما غنی سازی راه بیندازید؟ میکنند؟ خب با اینکه حالا در برجام خسارت فراوانی در این زمینه به ما وارد شد، اما خوشبختانه اصل این کار محفوظ است و کار های بزرگ و خوبی هم در این زمینه دارد انجام میگیرد؛ دشمن این را نمی خواهد؛ در زمینه ی مسائل دفاعی و موشکی هم همین جور است.
علت مخالفت در مذاکره با آمریکا
اینکه آمریکایی ها می گویند بیایید مذاکره کنیم، مذاکر ه شان سر این چیز ها است. خواهش می کنم همه این را توجه کنند! البته من این را بار ها گفته ام، باز هم ناچارم بگویم، چون بعضی ها یا متوجه نمی شوند یا وانمود می کنند متوجه نشده اند؛ اینکه دشمن می گوید بیایید مذاکره کنیم، یعنی اینکه شما بیایید پشت میز مذاکره بنشینید و ما به شما بگوییم باید شما موشک نسازید، شما هم باید قبول کنید؛ اگر قبول کردید که خب پدرتان درآمده؛ یعنی خودتان را بی دفاع کرده اید؛ اگر قبول نکردید، همین آش است و همین کاسه؛ باز هم دعوا، باز هم تحریم، باز هم تهدید؛ مذاکره یعنی این؛ دلیل اینکه بنده می گویم با آمریکا مذاکره نمی کنیم، این است که این مذاکره نتیجه ندارد.
اقتصاد مقاومتی با مدیریت جهادی
بنابراین تحریم قطعا قابل علاج است، اما علاجش عقب نشینی نیست. علاجش چیست؟ علاج تحریم فقط و فقط تکیه بر توانایی های ملی است … جوان های خودمان را وارد میدان بکنیم و ارکان اقتصاد مقاومتی - یعنی درون زایی و برون گرایی - را [دنبال کنیم.] … ظرفیت هایمان واقعا بی پایان است و هر چه پیش برویم ظرفیت های جدیدی پیش می آید که البته باید با مدیریت جهادی این ها به دست بیاید.
اتکا به خدا و خود
ما دوستان مؤثری در دنیا داریم. البته این جور نیست که ما به دولت های دوست خودمان تکیه بکنیم؛ نه، تکیه ی ما به خدای متعال و به خودمان است. ما اگر چنانچه دوستان قدرتمندی هم در دنیا نداشته باشیم، کار خودمان را می کنیم و پیش می رویم …، ولی خب از امکانات دوستانمان حداکثر استفاده را ان شاء الله می کنیم.
دشمنان خودکفایی ایران
تکیه ی به امکانات داخلی، دشمن دارد؛ یک عده دشمن های خارجی اند، یک عده هم بدخواه های داخلی اند؛ آن [کسی]که فرض بفرمایید برای منافع خودش -، چون از واردات یک منفعتی، یک سود حقیری می برد - حاضر است جنسی را که در داخل تولید می شود، برود از خارج بیاورد و رقابت درست کند و کارخانه ی داخلی را به خاک سیاه بنشاند، دارد خیانت می کند.
وعده های پوچ اروپایی
اوایل سال ۹۷ که آمریکا از برجام خارج شده بود، مرتب ما گفتیم باید اروپایی ها چنین کنند، چنان کنند؛ آن ها گفتند باشد، مثلا تا سه ماه دیگر صبر کنید، تا چهار ماه دیگر صبر کنید؛ بعد که چهار ماه شد گفتند تا پنج ماه دیگر، شش ماه دیگر؛ همین طور ما را عقب انداختند، یعنی اقتصاد کشور را شرطی کردند، اقتصاد کشور را وابسته کردند؛ سرمایه گذار ما، تاجر ما، صادرات چی ما و عناصر فعال اقتصادی ما در داخل معطل ماندند ببینند بالاخره اروپا یک کاری می کند یا نمی کند؛ این خیلی برای اقتصاد کشور مضر است. به وعده های این ها نبایستی اعتماد کرد، این ها تخلف می کنند. کشور را چشم انتظار اقدام این و آن نباید قرار داد؛ باید ما خودمان کار خودمان را بکنیم.
بازیچه چرند اینستکس
آخرین ابتکار آن ها یک بازیچه ی چرندی به نام اینستکس بود که البته آن هم تحقق پیدا نکرده، آن هم تا الان نشده؛ خلاصه ی اینستکس این است که ایران پول هایی را که از جا های دیگر طلب دارد، بدهد به حضرات اروپایی ها که آن ها هر جنسی که مصلحت می دانند، بخرند برای ایران بفرستند؛ که خود این یک چیز مضر غلطی است و البته همین را هم انجام نداده اند و نکرده اند.
نکاتی درباره مسائل اقتصادی
۱- ضرورت علاج گرانی و مهار قیمت ها
مسائل فوری عمدتا مسئله ی مهار قیمت ها است. متخصصین مسائل اقتصادی معتقدند این کار ممکن است؛ یعنی کسانی که اهل مدیریت های اجرایی در زمینه ی اقتصادی هستند معتقدند می شود قیمت ها را مهار کرد. البته گاهی اوقات که قیمت ها بالا می رود به خاطر کمبود کالا است؛ لکن در مواردی هیچ کمبودی وجود ندارد، جنس وجود دارد، زیاد هم هست [اما]در انبار آن را نگه می دارند، عرضه نمی کنند، که خب با این ها بایستی برخورد کرد. این یک مسئله است که بازار یک ثباتی پیدا بکند. این حالت که هر روز اجناس یک قیمتی پیدا کند، برای کشور مضر است.
۲- لزوم حفظ ارزش پول ملی
بعد هم مسئله ی حفظ ارزش پول ملی است؛ اینکه این ارز همین طور افسار پاره کند و قیمتش روزبه روز بالا برود، چیز بسیار بدی است، این جزو کار های کوتاه مدت است که بایستی [مسئولین]انجام بدهند. البته من اطلاع دارم بانک مرکزی تلاش های زیادی می کند و ان شاء الله موفق هم خواهد شد.
۳- ضرورت هدایت نقدینگی به تولید
۴- لزوم شناسایی و رفع موانع جهش تولید
۵- ضرورت اصلاح ساختار بودجه و نظام بانکی
۶- ارتقای سرمایه گذاری و اشتغال، بهبود فضای کسب و کار
صبر و ثبات قدم
برای تأمین آینده احتیاج داریم به صبر و ثبات؛ بایستی گاممان را محکم کنیم … البته مردم هم خوشبختانه مردم صبوری هستند؛ ما این را تجربه کرده ایم، می دانیم که به خاطر ایمان مذهبی ای که دارند، به خاطر اعتمادی که به نظام و کشور و جمهوری اسلامی دارند، ثبات مردم انصافا ثبات خوبی است؛ مسئولین هم باید با کار جهادی، صبر و ثبات خودشان را نشان بدهند؛ یعنی کار جهادی به نظر من بسیار لازم است؛ تردید، نگرانی، آیا می شود، آیا نمی شود، بکنیم، نکنیم، این ها خیلی مضر است.
مشکلات بزرگ و عجیب جامعه آمریکا
توجه داشته باشیم مشکلات بزرگی که امروز حول و حوش دشمن اصلی ما را گرفته قابل مقایسه با مشکلات ما نیست. ده ها برابر بزرگ تر از مشکلات ما است؛ یعنی آمریکایی ها الان محصور به مشکلات گوناگون هستند. از طرفی افزایش فاصله ی طبقاتی به شکل عجیب، از طرفی مشکل تبعیض نژادی بروز کرده و دارد خودش را نشان می دهد و همه را در مقابل این نظام آمریکا به صف کرده؛ از طرفی مشکلات لاینحل اقتصادی. اینکه حالا گفته شد ۴۵ میلیون بیکار [دارند]، چیز خیلی مهمی است، چیز خیلی عجیبی است در کشور؛ و مشکلات مدیریتی که در باب کرونا خودش را نشان داد. این نشان دهنده ی مشکلات سخت مدیریتی است و همین ها موجب شده آمریکا امروز در سطح دنیا منفور است، در سطح دنیا منزوی است، و آتش زیر خاکستر هم شعله کشیده. ممکن است این حرکاتی را که امروز در کف خیابان ها در آمریکا در ایالت های مختلف هست سرکوب کنند، موقتا آن را خاموش کنند لکن آتش زیر خاکستر باقی است، از بین نمی رود و شعله می کشد. این ها نظام کنونی آمریکا را از بین خواهد برد.
دشمن خانگی آمریکا
به نظر من آمریکایی ها دنبال پیدا کردن دشمن اند؛ گاهی اسم ایران را می آورند، گاهی اسم چین را می آورند، گاهی اسم روسیه را می آورند؛ می خواهند دشمن درست کنند. به نظر من آمریکا، دشمنی بزرگ تر از ملت خودش ندارد؛ الان بزرگ ترین دشمن رژیم آمریکا، ملت آمریکا هستند؛ دنبال دشمن دیگر نگردد؛ همین دشمن هم هست که این رژیم را به زانو درخواهد آورد.
رعایت ضوابط ستاد کرونا در مجالس محرم
آنچه بنده می خواهم تأکید کنم این است که در عزاداری ها معیار آن چیزی است که کارشناسان بهداشت به ما می گویند؛ [یعنی]ستاد ملی کرونا. خود بنده شخصا هر چه آن ها لازم بدانند مراعات خواهم کرد. توصیه ی من و تأکید من به همه ی کسانی که می خواهند عزاداری کنند، این است: هر کاری میکنید، [اول]ببینید آن ها چه می گویند. یعنی ستاد ملی کرونا اگر چنانچه یک ضابطه ای را معین کرد برای عزاداری، همه ی ما موظفیم آن را عمل کنیم. مسئله، مسئله ی کوچکی نیست، مسئله ی بسیار مهمی است. الان یک مقداری مراقبت هست و کنترل هست؛ خدای نکرده اگر چنانچه همین مقدار هم شل گرفته بشود و از بین برود، آن وقت فاجعه ای به وجود خواهد آمد که دیگر آن سرش ناپیدا است.
والسلام علیکم و رحمة الله و برکاته
انتهای پیام/
فراز های مهم بیانات رهبر معظم انقلاب در عید قربان به شرح زیر است؛
۱۰ روز مهم ذی الحجه
دهه ی اول ذی حجه، هم دهه ی خاطره های پرشکوه و مهم و آموزنده است و هم دهه ی تضرع و انابه ی الی الله. خاطره ها از خاطرات مربوط به حضرت موسی (ع) شروع میشود. چهل شب میعاد حضرت موسی با پروردگار عالم در کوه طور یا همان میقاتی که بود طول کشیده. اول، قرار سی شب است، بعد ده شب اضافه می شود که همین ده شب ذی حجه است؛ که اهمیت این شب ها را نشان می دهد.
رنج های حضرت موسی (ع)
زحمات فراوان حضرت موسی (علیه السلام) در مصر، درگیری با فرعون و مشکلات عجیب و غریبی که بعد از برگشتن از مدین تا بیرون آمدن از مصر برای این بزرگوار پیش آمد … و بعد از آن معجزه ی عظیمی که اتفاق افتاد، که دریا شکافته شد و دشمن بنی اسرائیل با همه ی نیروهایش جلوی چشم آن ها غرق شد، خب این دیگر باید یک ایمان ثابت مستقری را در بنی اسرائیل به وجود می آورد؛ [ولی]این جوری نشد. این بزرگوار وقتی از میعاد برگشت، دید اوضاع دگرگون شده و ملت برگشتند. چه رنج بزرگی است برای یک پیغمبر، یک داعی الی الله، با این همه زحمت عده ای را در راه خدا به راه بیندازد و ایمان به این ها تلقین بکند، بعد به یک چیز جزئی این ها از این ایمان برگردند! … این ده شب خاطره ی این واقعات مهم تاریخی است و به ما نشان می دهد حرکت در راه حق با وجود معجزاتی مثل معجزات موسی چقدر مشکلات دارد و چطور باید با این مشکلات مواجه شد و صبر کرد.
روز عرفه
روز عرفه روز دعا و توسل و توجه و اوج توجه به خدا است که در روایت از امام صادق (علیه السلام) نقل شده که ایشان فرمودند پدرم، یعنی حضرت باقر، در روز عرفه در عرفات در هوای داغ آنجا روزه می گرفتند و دعا می خواندند و تضرع می کردند و گریه می کردند. دعای امام حسین (علیه السلام) هم که خب روشن است و دعای صحیفه ی سجادیه هم که دعای فوق العاده ای است.
قربانی شگفتی ساز
حضرت ابراهیم مأمور می شود نوجوان خودش را به دست خودش به قتل برساند - امر الهی است، آزمایش الهی است - آن هم فرزندی که سال های متمادی از وجود او محروم بوده و در پیری … خدای متعال این بچه را به حضرت ابراهیم داده بود … به این فرزند گفت: می خواهم تو را به قتل برسانم، این دستور خدا است. آن جوان هم گفت: یا أبت افعل ما تؤمر ستجدنی إن شاء الله من الصابرین. [ای پدر من! آنچه را مأموری بکن؛ ان شاء الله مرا از شکیبایان خواهی یافت.]ببینید این ها حوادث عجیب تاریخ دین، تاریخ دین داری، تاریخ ایمان، تاریخ اسلام است. ما در گذشته ی خودمان، در سابقه ی دین داری خودمان این ها را داریم.
محرومیت از دیدار های مردمی
یکی از دل خوشی های بنده دیدار های با مردم بوده؛ یکی از دلبستگی های اینجانب و حوادث پرجاذبه برای من، دیدار با مردم بوده که یک چیزی بشنوم، یک چیزی بگویم و با طبقات مختلف مردم دیدار کنیم؛ این دشمن حقیر و خطیر یعنی ویروس کرونا مانع شده است؛ و این را هم مثل خیلی از دلبستگی های دیگر، از ما گرفته.
ایثارگری مثال زدنی مردم ایران
امروز همه ی دنیا با یک ابتلای همگانی مواجهند؛ یعنی مخصوص جای خاصی نیست؛ بعضی کمتر، بعضی شدیدتر؛ و شاید در بسیاری از جا ها هم افرادی از آحاد مردم هستند که به گرفتار ها و مبتلایان و مانند این ها کمک هایی می کنند … لکن هیچ جا گمان نمی کنم مثل کشور ما، مثل ایران عزیز ما باشد که شمار کسانی که داوطلبانه به یک چنین کمک هایی اقبال می کنند، این همه زیاد باشد … این از خصوصیات ملت ما در ایثارگری است؛ هم در بلایای طبیعی مثل سیل و زلزله و امثال اینها، هم در بلایای غیر طبیعی مثل تحمیل جنگ. امروز هم همین جور است؛ مجموعه های درمانی صفوف مقدم بودند؛ پزشکان و پرستاران و بقیه ی عوامل درمانی واقعا فداکاری کردند که دیگر زبان قاصر است از اینکه بخواهد اهمیت فداکاری این ها را بیان کند. پشت سر این ها هم داوطلبانی بودند که وارد شدند، در زمینه ی مسائل سلامت کمک کردند و کار هایی را که غیر متخصصین می توانستند انجام بدهند، بعضی از این ها فرا گرفتند و انجام دادند و کار های بزرگی در این زمینه انجام گرفت، که باید الان با توجه به اوج دوباره ی این بیماری، همین خدمات و این پشتیبانی ها باز هم انجام بگیرد.
لزوم تداوم کمک مؤمنانه
برای اغلب مردم از لحاظ کسب و کار و درآمد و زندگی و مانند این ها مشکلاتی پیدا شد، لکن همه دچار آسیب های جدی نشدند؛ اما یک عده ای واقعا دچار آسیب های جدی شدند و مشکلات فراوانی برایشان پیش آمد. این را باید جبران کرد؛ چه کسی جبران کند؟ مردم. نمی شود همه ی بار را بر دوش دولت گذاشت؛ البته مسئولین دولتی و شبه دولتی وظایفی دارند که باید انجام بدهند و انجام هم می دهند. ما مطلعیم که دارند کار می کنند لکن این ها کافی نیست و بایستی عموم مردم همچنان که در آن جریان اول کمک مؤمنانه در آستانه ی ماه رمضان وارد شدند و به معنای واقعی کلمه کمک کردند، باز هم همین انجام بگیرد.
اطعام ماه محرم
اطعام های محرم را هم که در آن ایام بعضی از هیئات، بعضی از مردم که توانایی هایی دارند و نذری و اطعام و مانند این ها درست می کنند، می شود به این شکل کمک مؤمنانه به خانواده ها و به شکل کاملا پاکیزه و دور از مشکل سرایت [بیماری]و مانند این حرف ها انجام داد. انقلابی گری به معنای واقعی کلمه این ها است.
همکاری و تلاش با تمرکز
دشمنی، امروز با ملت ایران زیاد است. وقتی دشمنی زیاد شد، از این طرف همکاری باید زیاد بشود، تلاش باید زیاد بشود. وقتی دشمنی حمله می کند، انسان بایستی نیرو های خودش را متمرکز کند و مجتمع کند و کار کند؛ امروز این جوری است. دشمن ها در صددند ملت ایران را اذیت کنند … وقتی می خواهند اذیت کنند، ما باید همه ی نیروهایمان را جمع کنیم، متمرکز کنیم، تلاش کنیم و کار کنیم؛ مثل دوران دفاع مقدس.
تلاش علمی برای درمان کرونا
یکی از کار های مهمی که در این دوران می شود انجام داد کار علمی است؛ که من اطلاع دارم در بخش های مختلفی با جدیت مشغولند برای شناسایی این ویروس، برای پیدا کردن وسیله ی پیشگیری از فعالیت این ویروس، برای پیدا کردن درمان بیماری این ویروس. کار های زیاد علمی دارند انجام می دهند و خود این کار های علمی ای که انجام میگیرد، دارای برکت است.
مسئله تحریم ها
تحریمی که آمریکایی ها علیه ملت ایران به کار گرفته اند، قطعا یک جنایت است؛ یعنی در این تردیدی نیست، یک جنایت بزرگی است که این ها علیه یک ملت به کار می گیرند؛ حالا ظاهرش این است که علیه نظام جمهوری اسلامی است، اما در واقع علیه همه ی ملت ایران این جنایت را دارند این ها انجام می دهند.
اهداف آمریکا در مسئله تحریم ها:
۱- هدف کوتاه مدت آمریکا؛ به ستوه آمدن ملت ایران
هدف کوتاه مدت آن ها این است که مردم را به ستوه بیاورند؛ ملت ایران به ستوه بیایند، خسته بشوند، آشفته بشوند و در مقابل دستگاه حکومت بایستند؛ این هدف اول آن ها است؛ لذا می بینید هم پارسال گفتند، هم پیرارسال گفتند، هم امسال گفتند: «تابستان داغ»؛ داغ یعنی مردم بیایند در مقابل نظام ایستادگی کنند. حالا خودشان مبتلا به تابستان داغ شده اند.
۲- هدف میان مدت آمریکا؛ ایجاد مانع در برابر پیشرفت کشور به ویژه پیشرفت علمی
۳- هدف بلند مدت آمریکا؛ ورشکستگی دولت و فروپاشی اقتصاد
۴- هدف جنبی؛ قطع رابطه ی جمهوری اسلامی با نیرو های مقاومت
شتر در خواب بیند پنبه دانه!
این ها هدف های دشمن است که اصلا وارد شده برای اینکه این کار ها را انجام بدهد؛ البته باید گفت «شتر در خواب بیند پنبه دانه!»؛ دنبال این است که این اهدف را در کنار هم انجام بدهد که الحمدلله ناکام شده.
ناکامی دشمن در اهداف تحریم
البته تحریم مشکلاتی ایجاد کرده؛ در این شکی نیست. همه ی مشکلات هم مربوط به تحریم نیست؛ مقداری مربوط به ضعف های ما در مدیریت کشور است، مقداری هم در این اواخر مربوط به کرونا است، مقداری هم مربوط به تحریم است؛ مشکلات هست؛ [مثل]وضع معیشت مردم. مشکلاتی وجود دارد، اما آنچه آن ها می خواستند نشده و نخواهد شد. خواب آشفته ی دشمن خبیث تعبیر نشده. اتفاقا همین تعبیر نشدن این خواب و تحقق نیافتن مقاصد این ها را هم خودشان اعتراف می کنند.
جریان تحریف حقایق به موازات تحریم
به موازات تحریم - این را درست توجه کنید- یک جریان تحریف هم هست؛ تحریف حقایق، واژگون نشان دادن واقعیات؛ چه واقعیات کشور ما، چه واقعیات مرتبط با کشور ما؛ این هم یکی از کار هایی است که آن ها انجام می دهند. هدف از این تحریف دو چیز است: یکی، ضربه به روحیه ی مردم. یکی [هم]آدرس غلط دادن برای رفع مشکل تحریم است. پول زیادی هم دارند خرج می کنند برای اینکه این حقایق را تحریف کنند.
جنگ ادراکی دشمن
تضعیف روحیه ی مردم و ضعیف کردن نشاط و تحرک و امید مردم از اول انقلاب بوده. از اول انقلاب، خط ثابت دشمن همین بود که خطاب به مردم ایران، به وسیله ی تلویزیون ها، رادیو ها به مردم ایران تفهیم کنند که بیچاره شدید، دیگر مثلا کارتان تمام است. از اول انقلاب یکی از هدف ها همین بوده که به مردم ایران بگویند با قطع ارتباط با آمریکا … پدر ملت ایران درآمده. الان هم دارند همین را دنبال می کنند، اوضاع را بد جلوه می دهند. اگر نقطه ی قوتی در کشور باشد که مطلقا انکار می کنند؛ یا به سکوت برگزار می کنند یا انکار می کنند. نقطه ی ضعفی اگر وجود داشته باشد، آن را ده برابر می کنند، گاهی صدبرابر می کنند. برای این است که روحیه ی مردم تضعیف بشود؛ امید مردم، بخصوص امید جوان ها … این هدف این ها است و البته در بعضی ها اثر هم می کند. در داخل هم کسانی همین حرف های آن ها را تکرار می کنند.
شرط شکست تحریم، شکست جریان تحریف
در آن بخش دوم، [یعنی]آدرس غلط دادن، آدرس دادن شان این جوری است که می گویند «اگر می خواهید تحریم برطرف بشود، در مقابل آمریکا کوتاه بیایید. این هم جریان تحریف. البته من به شما عرض بکنم که بله، بعضی ها تحت تأثیر قرار می گیرند، و همان مطلبی را که آن ها می گویند تکرار می کنند. خب این در بعضی ها اثر می کند، اما در اکثر مردم، در غالب ملت ایران اثر نمی کند. [غالب مردم]شناخته اند آمریکا را، شناخته اند دشمن را، می دانند که این ها دروغ می گویند. می دانند این ها مغرضانه حرف می زنند؛ پس جریان تحریف هم به نتایج مورد نظر آن ها نرسیده … اگر جریان تحریف شکست بخورد، جریان تحریم قطعا شکست خواهد خورد؛ زیرا عرصه، عرصه ی جنگ اراده ها است.
اتکای به خود در نتیجه ی تحریم
گفتیم شکی نیست که تحریم یک جنایتی است از طرف آمریکا، ضربه ای است که آمریکا حواله کرده به ملت ایران؛ لکن ایرانی زیرک از این حمله، از این دشمنی، حسن استفاده را کرده و سود برده؛ یعنی کار هایی کرده که به کوری چشم دشمن و برخلاف نظر دشمن تحقق پیدا کرده. مردم ما، جوان های ما، مسئولین ما، دانشمندان ما، فعالان سیاسی و اجتماعی ما این تحریم را وسیله ای قرار دادند برای اینکه اتکای به نفس ملی را افزایش دهند.
یک مثال
فرض کنید ما در نیرو های مسلح احتیاج داشتیم به هواپیمای جت آموزشی، خب به ما نمیفروختند؛ ما چه کار کردیم؟ آمدیم هواپیمای جت پیشرفته ی آموزشی کوثر را در داخل درست کردیم. اگر به ما هواپیمای جت آموزشی می فروختند، ما امروز تولید جت آموزشی کوثر را در داخل نداشتیم؛ یا بسیاری از ماشین های ما، کارخانه های ما به قطعات گوناگون احتیاج داشتند؛ این قطعات را دشمن تحریم کرده بود، نمی گذاشت قطعات را وارد کنیم. این موجب شد در داخل، نهضت قطعه سازی به راه بیفتد.
کار و تلاش، دلیل ناکامی تحریم ها
گفتیم که تحریم به اهداف مورد نظر دشمن نرسید؛ دلیلش چیست؟ دلیلش کار های مهمی است که در دوران تحریم در کشور انجام گرفت؛ فرض بفرمایید، چند هزار شرکت دانش بنیان در کشور درست شد؛ این کار مهمی است. یا فرض بفرمایید پالایشگاه ستاره ی خلیج فارس که به وسیله ی سپاه درست شد؛ کار بسیار عظیمی است، کار بزرگی است؛ این در دوران تحریم انجام گرفت که مردم دنیا تعجب می کنند.
جدایی اقتصاد از صادرات نفت خام
به نظر من یکی از چیز هایی که در این فهرست می گنجد، تمرین جداسازی اقتصاد کشور از نفت است. این خیلی کار سختی است، بنده هم سال ها بود این را مدام در دولت های مختلف تذکر می دادم، خیلی پیش نمی رفت [اما]الان به طور طبیعی این جور شده است. نفت ما را خب کمتر می خرند یا خیلی کم می خرند؛ یعنی همه ی مشتری های قبلی ما به مقدار کافی نفت نمی برند. این موجب شده که ارتباط اقتصاد کشور با نفت که بسیار ارتباط مضر و زیان باری بود، کم بشود و ان شاء الله این یک تمرینی است که ما بتوانیم این [کار]را بعدا ادامه بدهیم … ظرفیت های فراوانی در کشور هست که می تواند جایگزین نفت بشود و مشکل بودجه ی کشور را ان شاءالله حل کند.
ایستادگی، علاج تحریم
آیا این تحریم قابل علاج است یا نه؟ جواب [اول]این است که قطعا قابل علاج است؛ جواب دوم این [است]که قطعا این علاج، این نیست که ما در مقابل آمریکا عقب نشینی کنیم. بعضی ها این جوری بحث می کنند و این را ترویج می کنند که اگر میخواهید جلوی زیاده خواهی و زورگویی آمریکا گرفته بشود، عقب نشینی کنید؛ نه آقا، به طور طبیعی وقتی شما در مقابل آن کسی که اهل تجاوز و زیاده خواهی است، عقب نشستید او جلو می آید.
انرژی هسته ای؛ نیاز قطعی فردای کشور
یک عده ای متأسفانه تحت تأثیر همین حرف های دشمن می گویند «آقا [انرژی]هسته ای به چه درد ما می خورد؟» … من [قبلا]گفتم که [انرژی]هسته ای نیاز قطعی فردای کشور ما است. ما تا چند سال دیگر حداقل به بیست هزار یا سی هزار مگاوات برق ناشی از انرژی هسته ای نیاز داریم؛ که این را از راه دیگر نمی توانیم به دست بیاوریم یا مقرون به صرفه نیست. خب آن روزی که ما احتیاج پیدا کردیم، چه کار کنیم؟ برویم در خانه ی چه کسی؟ از آمریکا، از اروپا درخواست کنیم، گدایی کنیم که آقا بیایید به ما برق هسته ای بدهید یا بیایید برای ما غنی سازی راه بیندازید؟ میکنند؟ خب با اینکه حالا در برجام خسارت فراوانی در این زمینه به ما وارد شد، اما خوشبختانه اصل این کار محفوظ است و کار های بزرگ و خوبی هم در این زمینه دارد انجام میگیرد؛ دشمن این را نمی خواهد؛ در زمینه ی مسائل دفاعی و موشکی هم همین جور است.
علت مخالفت در مذاکره با آمریکا
اینکه آمریکایی ها می گویند بیایید مذاکره کنیم، مذاکر ه شان سر این چیز ها است. خواهش می کنم همه این را توجه کنند! البته من این را بار ها گفته ام، باز هم ناچارم بگویم، چون بعضی ها یا متوجه نمی شوند یا وانمود می کنند متوجه نشده اند؛ اینکه دشمن می گوید بیایید مذاکره کنیم، یعنی اینکه شما بیایید پشت میز مذاکره بنشینید و ما به شما بگوییم باید شما موشک نسازید، شما هم باید قبول کنید؛ اگر قبول کردید که خب پدرتان درآمده؛ یعنی خودتان را بی دفاع کرده اید؛ اگر قبول نکردید، همین آش است و همین کاسه؛ باز هم دعوا، باز هم تحریم، باز هم تهدید؛ مذاکره یعنی این؛ دلیل اینکه بنده می گویم با آمریکا مذاکره نمی کنیم، این است که این مذاکره نتیجه ندارد.
اقتصاد مقاومتی با مدیریت جهادی
بنابراین تحریم قطعا قابل علاج است، اما علاجش عقب نشینی نیست. علاجش چیست؟ علاج تحریم فقط و فقط تکیه بر توانایی های ملی است … جوان های خودمان را وارد میدان بکنیم و ارکان اقتصاد مقاومتی - یعنی درون زایی و برون گرایی - را [دنبال کنیم.] … ظرفیت هایمان واقعا بی پایان است و هر چه پیش برویم ظرفیت های جدیدی پیش می آید که البته باید با مدیریت جهادی این ها به دست بیاید.
اتکا به خدا و خود
ما دوستان مؤثری در دنیا داریم. البته این جور نیست که ما به دولت های دوست خودمان تکیه بکنیم؛ نه، تکیه ی ما به خدای متعال و به خودمان است. ما اگر چنانچه دوستان قدرتمندی هم در دنیا نداشته باشیم، کار خودمان را می کنیم و پیش می رویم …، ولی خب از امکانات دوستانمان حداکثر استفاده را ان شاء الله می کنیم.
دشمنان خودکفایی ایران
تکیه ی به امکانات داخلی، دشمن دارد؛ یک عده دشمن های خارجی اند، یک عده هم بدخواه های داخلی اند؛ آن [کسی]که فرض بفرمایید برای منافع خودش -، چون از واردات یک منفعتی، یک سود حقیری می برد - حاضر است جنسی را که در داخل تولید می شود، برود از خارج بیاورد و رقابت درست کند و کارخانه ی داخلی را به خاک سیاه بنشاند، دارد خیانت می کند.
وعده های پوچ اروپایی
اوایل سال ۹۷ که آمریکا از برجام خارج شده بود، مرتب ما گفتیم باید اروپایی ها چنین کنند، چنان کنند؛ آن ها گفتند باشد، مثلا تا سه ماه دیگر صبر کنید، تا چهار ماه دیگر صبر کنید؛ بعد که چهار ماه شد گفتند تا پنج ماه دیگر، شش ماه دیگر؛ همین طور ما را عقب انداختند، یعنی اقتصاد کشور را شرطی کردند، اقتصاد کشور را وابسته کردند؛ سرمایه گذار ما، تاجر ما، صادرات چی ما و عناصر فعال اقتصادی ما در داخل معطل ماندند ببینند بالاخره اروپا یک کاری می کند یا نمی کند؛ این خیلی برای اقتصاد کشور مضر است. به وعده های این ها نبایستی اعتماد کرد، این ها تخلف می کنند. کشور را چشم انتظار اقدام این و آن نباید قرار داد؛ باید ما خودمان کار خودمان را بکنیم.
بازیچه چرند اینستکس
آخرین ابتکار آن ها یک بازیچه ی چرندی به نام اینستکس بود که البته آن هم تحقق پیدا نکرده، آن هم تا الان نشده؛ خلاصه ی اینستکس این است که ایران پول هایی را که از جا های دیگر طلب دارد، بدهد به حضرات اروپایی ها که آن ها هر جنسی که مصلحت می دانند، بخرند برای ایران بفرستند؛ که خود این یک چیز مضر غلطی است و البته همین را هم انجام نداده اند و نکرده اند.
نکاتی درباره مسائل اقتصادی
۱- ضرورت علاج گرانی و مهار قیمت ها
مسائل فوری عمدتا مسئله ی مهار قیمت ها است. متخصصین مسائل اقتصادی معتقدند این کار ممکن است؛ یعنی کسانی که اهل مدیریت های اجرایی در زمینه ی اقتصادی هستند معتقدند می شود قیمت ها را مهار کرد. البته گاهی اوقات که قیمت ها بالا می رود به خاطر کمبود کالا است؛ لکن در مواردی هیچ کمبودی وجود ندارد، جنس وجود دارد، زیاد هم هست [اما]در انبار آن را نگه می دارند، عرضه نمی کنند، که خب با این ها بایستی برخورد کرد. این یک مسئله است که بازار یک ثباتی پیدا بکند. این حالت که هر روز اجناس یک قیمتی پیدا کند، برای کشور مضر است.
۲- لزوم حفظ ارزش پول ملی
بعد هم مسئله ی حفظ ارزش پول ملی است؛ اینکه این ارز همین طور افسار پاره کند و قیمتش روزبه روز بالا برود، چیز بسیار بدی است، این جزو کار های کوتاه مدت است که بایستی [مسئولین]انجام بدهند. البته من اطلاع دارم بانک مرکزی تلاش های زیادی می کند و ان شاء الله موفق هم خواهد شد.
۳- ضرورت هدایت نقدینگی به تولید
۴- لزوم شناسایی و رفع موانع جهش تولید
۵- ضرورت اصلاح ساختار بودجه و نظام بانکی
۶- ارتقای سرمایه گذاری و اشتغال، بهبود فضای کسب و کار
صبر و ثبات قدم
برای تأمین آینده احتیاج داریم به صبر و ثبات؛ بایستی گاممان را محکم کنیم … البته مردم هم خوشبختانه مردم صبوری هستند؛ ما این را تجربه کرده ایم، می دانیم که به خاطر ایمان مذهبی ای که دارند، به خاطر اعتمادی که به نظام و کشور و جمهوری اسلامی دارند، ثبات مردم انصافا ثبات خوبی است؛ مسئولین هم باید با کار جهادی، صبر و ثبات خودشان را نشان بدهند؛ یعنی کار جهادی به نظر من بسیار لازم است؛ تردید، نگرانی، آیا می شود، آیا نمی شود، بکنیم، نکنیم، این ها خیلی مضر است.
مشکلات بزرگ و عجیب جامعه آمریکا
توجه داشته باشیم مشکلات بزرگی که امروز حول و حوش دشمن اصلی ما را گرفته قابل مقایسه با مشکلات ما نیست. ده ها برابر بزرگ تر از مشکلات ما است؛ یعنی آمریکایی ها الان محصور به مشکلات گوناگون هستند. از طرفی افزایش فاصله ی طبقاتی به شکل عجیب، از طرفی مشکل تبعیض نژادی بروز کرده و دارد خودش را نشان می دهد و همه را در مقابل این نظام آمریکا به صف کرده؛ از طرفی مشکلات لاینحل اقتصادی. اینکه حالا گفته شد ۴۵ میلیون بیکار [دارند]، چیز خیلی مهمی است، چیز خیلی عجیبی است در کشور؛ و مشکلات مدیریتی که در باب کرونا خودش را نشان داد. این نشان دهنده ی مشکلات سخت مدیریتی است و همین ها موجب شده آمریکا امروز در سطح دنیا منفور است، در سطح دنیا منزوی است، و آتش زیر خاکستر هم شعله کشیده. ممکن است این حرکاتی را که امروز در کف خیابان ها در آمریکا در ایالت های مختلف هست سرکوب کنند، موقتا آن را خاموش کنند لکن آتش زیر خاکستر باقی است، از بین نمی رود و شعله می کشد. این ها نظام کنونی آمریکا را از بین خواهد برد.
دشمن خانگی آمریکا
به نظر من آمریکایی ها دنبال پیدا کردن دشمن اند؛ گاهی اسم ایران را می آورند، گاهی اسم چین را می آورند، گاهی اسم روسیه را می آورند؛ می خواهند دشمن درست کنند. به نظر من آمریکا، دشمنی بزرگ تر از ملت خودش ندارد؛ الان بزرگ ترین دشمن رژیم آمریکا، ملت آمریکا هستند؛ دنبال دشمن دیگر نگردد؛ همین دشمن هم هست که این رژیم را به زانو درخواهد آورد.
رعایت ضوابط ستاد کرونا در مجالس محرم
آنچه بنده می خواهم تأکید کنم این است که در عزاداری ها معیار آن چیزی است که کارشناسان بهداشت به ما می گویند؛ [یعنی]ستاد ملی کرونا. خود بنده شخصا هر چه آن ها لازم بدانند مراعات خواهم کرد. توصیه ی من و تأکید من به همه ی کسانی که می خواهند عزاداری کنند، این است: هر کاری میکنید، [اول]ببینید آن ها چه می گویند. یعنی ستاد ملی کرونا اگر چنانچه یک ضابطه ای را معین کرد برای عزاداری، همه ی ما موظفیم آن را عمل کنیم. مسئله، مسئله ی کوچکی نیست، مسئله ی بسیار مهمی است. الان یک مقداری مراقبت هست و کنترل هست؛ خدای نکرده اگر چنانچه همین مقدار هم شل گرفته بشود و از بین برود، آن وقت فاجعه ای به وجود خواهد آمد که دیگر آن سرش ناپیدا است.
والسلام علیکم و رحمة الله و برکاته
انتهای پیام/
پرسش و پاسخ در
مرور سریع بیانات رهبر معظم انقلاب در عید قربان
گفتگو با هوش مصنوعی