فرکانس های صداوسیما دردی از کاهش سرعت اینترنت کشور دوا نمی کند ؛ ارتقای شبکه ای رسانه ملی مشروط به دسترسی فرکانس های ۷۰۰ و ۸۰۰ است

در گفت وگو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح شد؛
به گزارش خبرنگار حوزه دنیای ارتباطات گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، در پی جوسازی های رسانه ای وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات علیه رسانه ملی پیرامون محدود کردن فرکانس های ۷۰۰ و ۸۰۰ توسط صدا و سیما و واکنش نسترن محسنی معاون رگولاتوری به اظهارات اخیر رضا علیدادی معاون فنی رسانه ملی، حسین عابدیان مدیر اسبق گسترش فرستنده های تلویزیونی صدا و سیما در گفت وگو با خبرنگار حوزه دنیای ارتباطات گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره کاربرد و اهمیت وجود فرکانس های ۷۰۰ و ۸۰۰ صدا و سیما در ارتقای شبکه های رادیویی و تلویزیونی اظهار کرد: یکی از ماموریت های من در سازمان صدا و سیما طراحی شبکه و گسترش فرستنده های تلویزیونی بود و در جلسات بسیاری پیرامون فرکانس ها، توسعه شبکه و اقدامات فنی و رسانه ای سازمان حضور داشتم. در واقع فرکانس ها داستانی طولانی بین دو نهاد رسانه ملی و وزارت ارتباطات دارد که بارها درباره آن بحث شده است و در هر جلسه هم وزارت ارتباطات نتوانسته که مدیران و مسئولان صدا و سیما را قانع کند.
وی در ادامه با اشاره به تبدیل سیستم های آنالوگ به دیجیتال، گفت: زمانی که سیستم های صدا و سیما آنالوگ بود، استفاده از باند UHF از فرکانس ۴۷۰ تا ۸۶۲ مگاهرتز برای کانال ها ادامه داشت. در واقع زمانی که ما بخواهیم فرکانس یک شبکه تلویزیونی را بین ایستگاه ها تقسیم کنیم، ابتدا به تقسیم فرکانس کشوری، استانی و از همه بالاتر به همسایه ها و بخش بین المللی توجه می کنیم. این فرکانس ها به دلیل تداخل با دیگر فرکانس ها، در مرز ها نیاز به توافق بین کشوری دارد؛ لذا برای یک پلان جامع فرکانسی در کشور نیاز به توافقی بین المللی با کشور های همسایه است.
عابدیان با بیان اینکه پیش از این فقط ۵ تا ۶ شبکه را می توانستیم در سیستم آنالوگ پوشش بدهیم، بیان کرد: در گذشته نیز تلاش خود را کردیم که فرکانس های داخلی را تنظیم کنیم و هیچ تداخلی با هم نداشته باشند. همچنین از طرفی هم می دانستیم که کشور های همسایه روز به روز در حال پیشرفت هستند و سیستم های خودشان را به روز می کنند، این نیاز در دنیا مورد توجه واقع شد و برای همین تمام تغییرات ما در فرکانس ها و تبدیل سیستم ها از آنالوگ به دیجیتال از سال ۲۰۰۴ به صورت بین المللی آغاز شد و تا سال ۲۰۰۶ رقم خورد و در نهایت در سال ۲۰۰۶ ما پلان آنالوگ را به پلان دیجیتال در کل باند UHF (شامل باند ۷۰۰ و ۸۰۰ مگاهرتز) تبدیل کردیم و در جلسه ای با حضور مدیران رسانه ملی و وزارت ارتباطات تصویب شد و برای نهایی کردن آن در کنفرانسی به همراه نماینده سازمان تنظیم مقررات آقای خسروی و نماینده رسانه ملی آقای علی عسگری در جلسه ای در ژنو با حضور دیگر کشور ها ثبت گردید، که البته پلان و روش تبدیل آنالوگ به دیجیتال مورد تایید همه کشورها ی همسایه جز پاکستان و افغانستان بود.
بیشتر بخوانید: دوستان در جلسات کارشناسی حرفی برای گفتن ندارند/ اگر صداقت دارید اسناد آخرین جلسه در شورای عالی امنیت ملی را برای افکار عمومی منتشر کنید
وظیفه صدا و سیما تولید شبکه و ارتقای کیفیت شبکه های رادیویی و تلویزیونی است
عابدیان افزود: این پلان جدید دیجیتال مشابه پلان آنالوگ برای استفاده در باند UHF از کانال ۲۱ تا ۶۹ بود و بعد از رسمی شدن آن، راه اندازی سیستم های دیجیتال همزمان با آنالوگ در این کانال ها و در فرکانس ۷۰۰ و ۸۰۰ شروع شد. اینجا باید اشاره کرد که پلتفرم اصلی پخش تلویزیونی کشور های اروپایی پلان زمینی نیست، چراکه آن ها با در دسترس داشتن اینترنت پرسرعت، ماهواره و شبکه های کابلی و … امکان پخش شبکه های تلویزیونی در دیگر پلتفرم ها را دارند و ارائه سرویس آن ها برخلاف ایران، متمرکز بر روی پلتفرم زمینی نیست. با این حال در بسیاری از این کشور ها محدوده باند ۷۰۰ مگاهرتز کماکان مورد استفاده پخش زمینی تلویزیونی قرار داد.
وی گفت: با گذشت زمان، اینترنت در جهان گسترش پیدا کرد و قوی ترین شرکت هایی که می توانستند روی گسترش اینترنت مانور بدهند، یعنی اپراتور ها، با سرمایه های زیادی که در اختیار داشتند، تمامی باند های فرکانسی از پایین تا بالا را در انحصار خود گرفتند و نفوذشان فقط به تلویزیون ختم نشد و فرکانس های بسیاری از سرویس های دیگر را از آن خود کردند و خریدند.
مدیر کل اسبق طراحی شبکه رسانه ملی ادامه داد: پس از تبدیل پلان آنالوگ به دیجیتال و توسعه نسبی این سیستم ها، وزارت ارتباطات پیشنهاد داده است که می خواهد از باند های فرکانسی صدا و سیما استفاده کند، البته باید دقت کنید که ما در همه اجلاس های داخلی و بین المللی که درباره این فرکانس ها برگزار شده، مخالف تحویل و تخلیه این باند ها بودیم، چراکه بدلیل محدودیت های ماهواره ای (تهدید به قطع آن در زمان های مختلف) و عدم برخورداری از اینترنت پرسرعت در کل مناطق جمعیتی (روستایی و شهری) و الزام سازمان نسبت به توسعه کمی و کیفی شبکه ها طبق قانون، معاونت توسعه و فناوری سازمان ایجاد زیرساخت های لازم جهت افزایش شبکه ها و بهبود کیفیت پخش آن ها را در برنامه های خود قرار داد؛ لذا تخلیه باند مذکور با توجه به این برنامه ریزی ها و سرمایه گذاری های انجام گرفته، امکان پذیر نیست.
عابدیان تاکید کرد: تا امروز که این محدودیت ها در استفاده از ماهواره تغییر نکرده و تحریم ها فشار بیشتری نیز در این زمینه به کشور وارد ساخته (پرتاب ماهواره های آزمایشی و رویکرد کشور های دیگر کاملا مشخص است) و طبق قانون وظیفه سازمان همچنان همان افزایش شبکه و بهبود پخش شبکه ها به روی آنتن صدا و سیما است. پس به نظر شما و همکاران رسانه ایم چه فرکانسی را باید در اختیار داشته باشیم تا بتوانیم در افزایش کیفیت دست به اقدام بزنیم؟! یا با توجه به گسترش شبکه های تلویزیونی در دنیا، ما در کشورمان چه تعداد کانال با کیفیت روز دنیا باید داشته باشیم؟!
وی با اشاره به متفاوت بودن مدل های پخش در تلویزیون ایران، بیان کرد: ما مدل های SD و HD را پخش کردیم و تا امروز مردم تا حدی با آن آشنا شدند و لمسش کردند. اما یک سری از تکنولوژی ها و ارتقا های شبکه برای مردم احساس نشده است که تکنولوژی های آینده هستند و ما با فرکانس هایی که امروز در دست داریم می توانیم در افزایش کیفیت به کار ببریم. وظیفه سازمان تمام نشده است و امکان تعدد تولید شبکه های رسانه ملی وجود دارد، همچنین روز به روز کیفیت شبکه ها ارتقا پیدا می کند، که ما به این فرکانس ها نیاز داریم.
بیشتر بخوانید: تا امروز هیچ درخواست رسمی از وزارت ارتباطات برای رسیدگی به فرکانس ۷۰۰ تا ۸۰۰ صداوسیما دریافت نکردیم
ادعای وزارت ارتباطات برای فرکانس های ۷۰۰ و ۸۰۰، روایتی غلط است
مدیرکل اسبق گسترش فرستنده های تلویزیونی و اف ام صدا و سیما، با اشاره به ادعای وزارت ارتباطات و جوسازی های رسانه ای علیه رسانه ملی، یادآور شد: اینکه می گویند این فرکانس ها برای صدا و سیما نیست، بحثی اشتباه است، بار ها بحث فرکانس ها در جلسات مطرح شده که من خودم از آن دفاع کردم و دلایل را به شکل مکتوب به آقایان ارائه داده ام، و اگر مسئولان در وزارت ارتباطات می توانستند ادعای اینکه استفاده این فرکانس ها برای سرویس های دیگر است را ثابت کنند، تا امروز این جدال وجود نداشت.
عابدیان با رد این موضع که فرکانس ها برای سازمان تنظیم مقررات است، گفت: بار ها گفتیم که این فرکانس ها از قدیم در اختیار صدا و سیما بوده و سازمان هم، چون به این فرکانس ها نیاز دارد، آن را به وزارت خانه واگذار نمی کند. همچنین وزارت ارتباطات می گوید که سازمان صدا و سیما از این فرکانس ها به صورت بهینه استفاده نمی کند، که البته ما بار ها گفته ایم، چون وظیفه ما ارتقای شبکه ها بوده و به دنبالش فناوری به شکل روزانه در حال پیشرفت است؛ لذا نمی توانیم بخشی از باند فرکانسی مان را برای وزارت خالی کنیم.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: اگر در حال حاضر ما دست به اقدام توسعه صد در صدی و یا ارتقا کیفیت نزده ایم برای این است که تا امروز منابع مالی غنی در دسترس نداریم و امکانات ارتقا برایمان فراهم نشده است. هنوز بسیاری از نقاط کشورمان از سیستم دیجیتال SD بهره نبرده اند چه برسد به سیگنال های با کیفیت بالاتر، این باند ها هیچ کمکی در کوتاه مدت به وزارت نمی کند.
این باندها هیچ کمکی به وزارت نمی کند
مدیرکل اسبق گسترش فرستنده های تلویزیونی و اف ام صدا و سیما، با اشاره به صحبت های اخیر محمد جواد آذری جهرمی، گفت: آقای جهرمی گفته است که باند فرکانسی ۷۰۰ و ۸۰۰ مگاهرتز، به ارتقای سرعت اینترنت کمک می کند، که این ادعایی غلط است، به لحاظ فنی می گویم که باند ۷۰۰ و ۸۰۰، باندی نیست که در شهر ها بتوانیم از آن استفاده بهینه کنیم (جهت افزایش سرعت اینترنت)، این باند به باند انتشاری معروف است، ۷۰۰ و ۸۰۰ باند های پایینی هستند که وسعت انتشارشان خوب است، یعنی پهنای باند زیادی را برای استفاده کننده ها در دسترس قرار نمی دهند. البته اگر می خواهیم پهنای باند بیشتری را در اختیار مشتری بگذاریم باید باند های گیگاهرتز را در اختیارشان قرار بدهیم، که در واقع در آن جا باند های بسیاری از سرویس های مختلف برای اپراتور ها خالی شده است.
عابدیان تاکید کرد: باند ۷۰۰ و ۸۰۰ برای جاده و پوشش های جاده ای مناسب تر است تا مسافت بیشتری تحت پوشش قرار بگیرد. استفاده بیشتر این باند فرکانسی برای جاده ها و مناطق کوهستانی است. یعنی این باند ها هیچ کمک بالفعلی به وزارت نمی کند و اگر وزارت از باند های بالاتر که خودش در اختیار دارد، استفاده کند، خیلی بهتر است، اما، چون وزارت می خواهد از این فرکانس برای فروش به اپراتور ها و دیگر ارگان ها استفاده کند و از آن پول بسازد، در پی دستیابی به فرکانس ۷۰۰ و ۸۰۰ مگاهرتز است.
وی یادآور شد: من همیشه گفتم، فرکانس هیچ فرقی با آب و خاک یک کشور ندارد و در تمام جهان بدلیل محدودیت فرکانس ها، همه به آن تعصب دارند و سرویس های مختلفی برایش مطرح می شود. باید گفت که در تمام جلساتی که تشکیل شده، هیچ وقت سازمان تنظیم مقررات و وزارت ارتباطات نتوانستند ادله ای محکم تر و فنی تر از سازمان صدا و سیما ارائه دهند. چون انتظار از سازمان محدودیت ندارد و احساس نیاز به استفاده از این فرکانس ها در صدا و سیما همیشه وجود دارد.
عابدیان در پایان با تاکید بر این موضوع که در موقعیت فعلی حرفی که آقای وزیر می زند، ادعای درستی نیست، گفت: افزایش سرعت ربطی به باند ۷۰۰ و ۸۰۰ ندارد، و وزیر ارتباطات می تواند از باند های بالاتر که در اختیار دارد، برای افزایش سرعت و ظرفیت اینترنت استفاده کند.
انتهای پیام/
به گزارش خبرنگار حوزه دنیای ارتباطات گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، در پی جوسازی های رسانه ای وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات علیه رسانه ملی پیرامون محدود کردن فرکانس های ۷۰۰ و ۸۰۰ توسط صدا و سیما و واکنش نسترن محسنی معاون رگولاتوری به اظهارات اخیر رضا علیدادی معاون فنی رسانه ملی، حسین عابدیان مدیر اسبق گسترش فرستنده های تلویزیونی صدا و سیما در گفت وگو با خبرنگار حوزه دنیای ارتباطات گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره کاربرد و اهمیت وجود فرکانس های ۷۰۰ و ۸۰۰ صدا و سیما در ارتقای شبکه های رادیویی و تلویزیونی اظهار کرد: یکی از ماموریت های من در سازمان صدا و سیما طراحی شبکه و گسترش فرستنده های تلویزیونی بود و در جلسات بسیاری پیرامون فرکانس ها، توسعه شبکه و اقدامات فنی و رسانه ای سازمان حضور داشتم. در واقع فرکانس ها داستانی طولانی بین دو نهاد رسانه ملی و وزارت ارتباطات دارد که بارها درباره آن بحث شده است و در هر جلسه هم وزارت ارتباطات نتوانسته که مدیران و مسئولان صدا و سیما را قانع کند.
وی در ادامه با اشاره به تبدیل سیستم های آنالوگ به دیجیتال، گفت: زمانی که سیستم های صدا و سیما آنالوگ بود، استفاده از باند UHF از فرکانس ۴۷۰ تا ۸۶۲ مگاهرتز برای کانال ها ادامه داشت. در واقع زمانی که ما بخواهیم فرکانس یک شبکه تلویزیونی را بین ایستگاه ها تقسیم کنیم، ابتدا به تقسیم فرکانس کشوری، استانی و از همه بالاتر به همسایه ها و بخش بین المللی توجه می کنیم. این فرکانس ها به دلیل تداخل با دیگر فرکانس ها، در مرز ها نیاز به توافق بین کشوری دارد؛ لذا برای یک پلان جامع فرکانسی در کشور نیاز به توافقی بین المللی با کشور های همسایه است.
عابدیان با بیان اینکه پیش از این فقط ۵ تا ۶ شبکه را می توانستیم در سیستم آنالوگ پوشش بدهیم، بیان کرد: در گذشته نیز تلاش خود را کردیم که فرکانس های داخلی را تنظیم کنیم و هیچ تداخلی با هم نداشته باشند. همچنین از طرفی هم می دانستیم که کشور های همسایه روز به روز در حال پیشرفت هستند و سیستم های خودشان را به روز می کنند، این نیاز در دنیا مورد توجه واقع شد و برای همین تمام تغییرات ما در فرکانس ها و تبدیل سیستم ها از آنالوگ به دیجیتال از سال ۲۰۰۴ به صورت بین المللی آغاز شد و تا سال ۲۰۰۶ رقم خورد و در نهایت در سال ۲۰۰۶ ما پلان آنالوگ را به پلان دیجیتال در کل باند UHF (شامل باند ۷۰۰ و ۸۰۰ مگاهرتز) تبدیل کردیم و در جلسه ای با حضور مدیران رسانه ملی و وزارت ارتباطات تصویب شد و برای نهایی کردن آن در کنفرانسی به همراه نماینده سازمان تنظیم مقررات آقای خسروی و نماینده رسانه ملی آقای علی عسگری در جلسه ای در ژنو با حضور دیگر کشور ها ثبت گردید، که البته پلان و روش تبدیل آنالوگ به دیجیتال مورد تایید همه کشورها ی همسایه جز پاکستان و افغانستان بود.
بیشتر بخوانید: دوستان در جلسات کارشناسی حرفی برای گفتن ندارند/ اگر صداقت دارید اسناد آخرین جلسه در شورای عالی امنیت ملی را برای افکار عمومی منتشر کنید
وظیفه صدا و سیما تولید شبکه و ارتقای کیفیت شبکه های رادیویی و تلویزیونی است
عابدیان افزود: این پلان جدید دیجیتال مشابه پلان آنالوگ برای استفاده در باند UHF از کانال ۲۱ تا ۶۹ بود و بعد از رسمی شدن آن، راه اندازی سیستم های دیجیتال همزمان با آنالوگ در این کانال ها و در فرکانس ۷۰۰ و ۸۰۰ شروع شد. اینجا باید اشاره کرد که پلتفرم اصلی پخش تلویزیونی کشور های اروپایی پلان زمینی نیست، چراکه آن ها با در دسترس داشتن اینترنت پرسرعت، ماهواره و شبکه های کابلی و … امکان پخش شبکه های تلویزیونی در دیگر پلتفرم ها را دارند و ارائه سرویس آن ها برخلاف ایران، متمرکز بر روی پلتفرم زمینی نیست. با این حال در بسیاری از این کشور ها محدوده باند ۷۰۰ مگاهرتز کماکان مورد استفاده پخش زمینی تلویزیونی قرار داد.
وی گفت: با گذشت زمان، اینترنت در جهان گسترش پیدا کرد و قوی ترین شرکت هایی که می توانستند روی گسترش اینترنت مانور بدهند، یعنی اپراتور ها، با سرمایه های زیادی که در اختیار داشتند، تمامی باند های فرکانسی از پایین تا بالا را در انحصار خود گرفتند و نفوذشان فقط به تلویزیون ختم نشد و فرکانس های بسیاری از سرویس های دیگر را از آن خود کردند و خریدند.
مدیر کل اسبق طراحی شبکه رسانه ملی ادامه داد: پس از تبدیل پلان آنالوگ به دیجیتال و توسعه نسبی این سیستم ها، وزارت ارتباطات پیشنهاد داده است که می خواهد از باند های فرکانسی صدا و سیما استفاده کند، البته باید دقت کنید که ما در همه اجلاس های داخلی و بین المللی که درباره این فرکانس ها برگزار شده، مخالف تحویل و تخلیه این باند ها بودیم، چراکه بدلیل محدودیت های ماهواره ای (تهدید به قطع آن در زمان های مختلف) و عدم برخورداری از اینترنت پرسرعت در کل مناطق جمعیتی (روستایی و شهری) و الزام سازمان نسبت به توسعه کمی و کیفی شبکه ها طبق قانون، معاونت توسعه و فناوری سازمان ایجاد زیرساخت های لازم جهت افزایش شبکه ها و بهبود کیفیت پخش آن ها را در برنامه های خود قرار داد؛ لذا تخلیه باند مذکور با توجه به این برنامه ریزی ها و سرمایه گذاری های انجام گرفته، امکان پذیر نیست.
عابدیان تاکید کرد: تا امروز که این محدودیت ها در استفاده از ماهواره تغییر نکرده و تحریم ها فشار بیشتری نیز در این زمینه به کشور وارد ساخته (پرتاب ماهواره های آزمایشی و رویکرد کشور های دیگر کاملا مشخص است) و طبق قانون وظیفه سازمان همچنان همان افزایش شبکه و بهبود پخش شبکه ها به روی آنتن صدا و سیما است. پس به نظر شما و همکاران رسانه ایم چه فرکانسی را باید در اختیار داشته باشیم تا بتوانیم در افزایش کیفیت دست به اقدام بزنیم؟! یا با توجه به گسترش شبکه های تلویزیونی در دنیا، ما در کشورمان چه تعداد کانال با کیفیت روز دنیا باید داشته باشیم؟!
وی با اشاره به متفاوت بودن مدل های پخش در تلویزیون ایران، بیان کرد: ما مدل های SD و HD را پخش کردیم و تا امروز مردم تا حدی با آن آشنا شدند و لمسش کردند. اما یک سری از تکنولوژی ها و ارتقا های شبکه برای مردم احساس نشده است که تکنولوژی های آینده هستند و ما با فرکانس هایی که امروز در دست داریم می توانیم در افزایش کیفیت به کار ببریم. وظیفه سازمان تمام نشده است و امکان تعدد تولید شبکه های رسانه ملی وجود دارد، همچنین روز به روز کیفیت شبکه ها ارتقا پیدا می کند، که ما به این فرکانس ها نیاز داریم.
بیشتر بخوانید: تا امروز هیچ درخواست رسمی از وزارت ارتباطات برای رسیدگی به فرکانس ۷۰۰ تا ۸۰۰ صداوسیما دریافت نکردیم
ادعای وزارت ارتباطات برای فرکانس های ۷۰۰ و ۸۰۰، روایتی غلط است
مدیرکل اسبق گسترش فرستنده های تلویزیونی و اف ام صدا و سیما، با اشاره به ادعای وزارت ارتباطات و جوسازی های رسانه ای علیه رسانه ملی، یادآور شد: اینکه می گویند این فرکانس ها برای صدا و سیما نیست، بحثی اشتباه است، بار ها بحث فرکانس ها در جلسات مطرح شده که من خودم از آن دفاع کردم و دلایل را به شکل مکتوب به آقایان ارائه داده ام، و اگر مسئولان در وزارت ارتباطات می توانستند ادعای اینکه استفاده این فرکانس ها برای سرویس های دیگر است را ثابت کنند، تا امروز این جدال وجود نداشت.
عابدیان با رد این موضع که فرکانس ها برای سازمان تنظیم مقررات است، گفت: بار ها گفتیم که این فرکانس ها از قدیم در اختیار صدا و سیما بوده و سازمان هم، چون به این فرکانس ها نیاز دارد، آن را به وزارت خانه واگذار نمی کند. همچنین وزارت ارتباطات می گوید که سازمان صدا و سیما از این فرکانس ها به صورت بهینه استفاده نمی کند، که البته ما بار ها گفته ایم، چون وظیفه ما ارتقای شبکه ها بوده و به دنبالش فناوری به شکل روزانه در حال پیشرفت است؛ لذا نمی توانیم بخشی از باند فرکانسی مان را برای وزارت خالی کنیم.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: اگر در حال حاضر ما دست به اقدام توسعه صد در صدی و یا ارتقا کیفیت نزده ایم برای این است که تا امروز منابع مالی غنی در دسترس نداریم و امکانات ارتقا برایمان فراهم نشده است. هنوز بسیاری از نقاط کشورمان از سیستم دیجیتال SD بهره نبرده اند چه برسد به سیگنال های با کیفیت بالاتر، این باند ها هیچ کمکی در کوتاه مدت به وزارت نمی کند.
این باندها هیچ کمکی به وزارت نمی کند
مدیرکل اسبق گسترش فرستنده های تلویزیونی و اف ام صدا و سیما، با اشاره به صحبت های اخیر محمد جواد آذری جهرمی، گفت: آقای جهرمی گفته است که باند فرکانسی ۷۰۰ و ۸۰۰ مگاهرتز، به ارتقای سرعت اینترنت کمک می کند، که این ادعایی غلط است، به لحاظ فنی می گویم که باند ۷۰۰ و ۸۰۰، باندی نیست که در شهر ها بتوانیم از آن استفاده بهینه کنیم (جهت افزایش سرعت اینترنت)، این باند به باند انتشاری معروف است، ۷۰۰ و ۸۰۰ باند های پایینی هستند که وسعت انتشارشان خوب است، یعنی پهنای باند زیادی را برای استفاده کننده ها در دسترس قرار نمی دهند. البته اگر می خواهیم پهنای باند بیشتری را در اختیار مشتری بگذاریم باید باند های گیگاهرتز را در اختیارشان قرار بدهیم، که در واقع در آن جا باند های بسیاری از سرویس های مختلف برای اپراتور ها خالی شده است.
عابدیان تاکید کرد: باند ۷۰۰ و ۸۰۰ برای جاده و پوشش های جاده ای مناسب تر است تا مسافت بیشتری تحت پوشش قرار بگیرد. استفاده بیشتر این باند فرکانسی برای جاده ها و مناطق کوهستانی است. یعنی این باند ها هیچ کمک بالفعلی به وزارت نمی کند و اگر وزارت از باند های بالاتر که خودش در اختیار دارد، استفاده کند، خیلی بهتر است، اما، چون وزارت می خواهد از این فرکانس برای فروش به اپراتور ها و دیگر ارگان ها استفاده کند و از آن پول بسازد، در پی دستیابی به فرکانس ۷۰۰ و ۸۰۰ مگاهرتز است.
وی یادآور شد: من همیشه گفتم، فرکانس هیچ فرقی با آب و خاک یک کشور ندارد و در تمام جهان بدلیل محدودیت فرکانس ها، همه به آن تعصب دارند و سرویس های مختلفی برایش مطرح می شود. باید گفت که در تمام جلساتی که تشکیل شده، هیچ وقت سازمان تنظیم مقررات و وزارت ارتباطات نتوانستند ادله ای محکم تر و فنی تر از سازمان صدا و سیما ارائه دهند. چون انتظار از سازمان محدودیت ندارد و احساس نیاز به استفاده از این فرکانس ها در صدا و سیما همیشه وجود دارد.
عابدیان در پایان با تاکید بر این موضوع که در موقعیت فعلی حرفی که آقای وزیر می زند، ادعای درستی نیست، گفت: افزایش سرعت ربطی به باند ۷۰۰ و ۸۰۰ ندارد، و وزیر ارتباطات می تواند از باند های بالاتر که در اختیار دارد، برای افزایش سرعت و ظرفیت اینترنت استفاده کند.
انتهای پیام/
گفتگو با هوش مصنوعی
💬 سلام! میخوای دربارهی «فرکانس های صداوسیما دردی از کاهش سرعت اینترنت کشور دوا نمی کند ؛ ارتقای شبکه ای رسانه ملی مشروط به دسترسی فرکانس های ۷۰۰ و ۸۰۰ است» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.