واکنش عربستان به کاهش حضور نظامی امارات در یمن؛ اعزام مزدوران بیشتر به ۲ بندر استراتژیک



به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، امارات نیروهایش را در برخی مناطق یمن، که در آنها پایگاه های نظامی بزرگی را در طول جنگ ایجاد کرد، کاهش داده است.

دو فرمانده نظامی یمنی و مسؤولانی در دولت مستعفی یمن به خبرگزاری رویترز اعلام کردند، افسران سعودی فرماندهی پایگاه های نظامی در دو بندر «المخا» و «الخوخه» را تحویل گرفته اند. نیروهای امارات از این دو پایگاه برای حمایت از عملیات نظامی استفاده می کردند که هدفش کنترل بر الحدیده و نظارت بر ساحل غربی بود.

ریاض تعدادی نامشخص از نیروها را به شهر ساحلی عدن و نیز به جزیره کوچک آتشفشانی «بریم» در تنگه باب المندب اعزام کرده است. تنگه باب المندب گذرگاه استراتژیک دریانوردی است که دریای سرخ و خلیج عدن را به هم متصل می کند.

سخنگوی نیروهای ائتلاف عربی تحت رهبری رژیم سعودی و نیز دولت امارات تاکنون به درخواست ها برای اظهارنظر درباره این خبر پاسخی نداده اند.

یک مسئول ارشد اماراتی هفته جاری درباره چنین تحرکات کشورش مدعی شد: «هیچ نگرانی درباره وقوع خلأ در یمن وجود ندارد؛ زیرا ما در مجموع ۹۰ هزار سرباز یمنی را آموزش داده ایم و این یکی از موفقیت های بزرگ ما در یمن است.»

امارات می گوید، همچنان به تعهدات خود در قبال ائتلاف و دولت مستعفی یمن پایبند است.

این مسؤول اماراتی، که خواست نامش فاش نشود، در ادامه افزود: «تصمیم کاهش نیروها یک تصمیم آنی نبوده بلکه با هماهنگی با ریاض بررسی شده است.»

پیش بینی نمی شود که تغییرات در فرماندهی پایگاه های نظامی تغییری ملموس در روند جنگ و توافق آتش بس در الحدیده، که تحت نظارت سازمان ملل در سوئد بین دولت مستعفی یمن و انصارالله امضا شد، ایجاد کند. ولی گسترش سطح حضور نظامی سعودی در خاک یمن می تواند به انتقادات بین المللی از نقش این کشور در جنگ بیفزاید؛ زیرا باعث بدترین بحران انسانی در جهان شده و صدها غیرنظامی در جریان حملات هوایی به بیمارستان ها، مدارس و بازارها کشته شده اند.

برخی منابع اعلام کردند، نیروهای اماراتی از سال ۲۰۱۵ کنترل جزیره آتشفشانی بریم واقع در مرکز باب المندب را زمانی که ائتلاف سعودی وارد جنگ یمن شد به دست گرفتند و حتی چند هفته بعد از آن، عربستان و گارد ساحلی وابسته به دولت مستعفی یمن بر این مناطق مسلط شدند.

ده ها هزار از نیروهای دولت مستعفی یمن و سربازان مزدور سودانی در این منطقه و در دروازه های جنوبی الحدیده مستقر شده اند، در حالی که طرف های درگیر درباره آتش بس در آن به منظور فراهم کردن بستر مذاکرات جهت پایان دادن به جنگ توافق کرده اند.

انتهای پیام/

پرسش و پاسخ در واکنش عربستان به کاهش حضور نظامی امارات در یمن؛ اعزام مزدوران بیشتر به ۲ بندر استراتژیک

گفتگو با هوش مصنوعی