کارگاه پیشگیری از اعتیاد در مرند برگزار شد



به گزارش خبرنگار مهر، حسین محمدزاده، ظهر امروز در کارگاه یک روزه پیشگیری از اعتیاد که با حضور کارکنان ادارات در اداره بهزیستی شهرستان مرند برگزار شد، با اشاره به وضعیت اعتیاد در ایران و جهان ابراز داشت: ۲۴۷ میلیون نفر در کل جهان معتاد هستند که مکزیک، آمریکا، کانادا، افغانستان، روسیه، اسلواکی، فرانسه، اسکاتلند و انگلستان ۹ کشور اول جهان در مصرف مواد مخدر هستند.

وی افزود: هم اکنون ۳ میلیون نفر در ایران مصرف کننده مواد مخدر هستند و کشور ایران در رده ۱۰ ام مصرف مواد مخدر قرار دارد.

رئیس اداره بهزیستی شهرستان مرند با اشاره به گروه های سنی در معرض خطر اعتیاد در شهرستان مرند ابراز داشت: ۲۶ درصد افراد ۱۳ تا ۱۸ سال در مرند در معرض استفاده از مواد مخدر هستند، ۱۹ تا ۲۲ سال بیشترین گروه سنی است که در معرض اعتیاد قرار دارند.

محمدزاده در بخش دیگری با اشاره به نقش رسانه ها در کاهش اعتیاد گفت: رسانه ها قدرتی فوق تصور دارند و می توانند تمامی رفتارها را هدایت کنند و رفتارهای شخصی نیز تحت تاثیر رسانه ها هستند.

مبارزه با اعتیاد به فراموشی سپرده شده است

همچنین کارشناس مرکز اعتیاد شهرستان مرند در این کارگاه بر ضرورت اهمیت پیشگیری در مبارزه با اعتیاد تاکید کرد و گفت: اگر پیشگیری سطح اولیه به خوبی صورت بگیرد می توان شدت مساله را گرفت، مرحله مصرف تفننی مرحله خطرناکی است که مصرف کنندگان، هم سن و سالان خود را به مصرف مواد تحریک و تشویق می کنند.

هوشنگ مهدوی پیش تصمیم گیری، تصمیم گیری، آمادگی ، عمل و درمان نگهدارنده را از مراحل قطع مصرف مواد مخدر دانست و اظهار داشت: تئوری اقتصادی معتقد است هر جامعه ای که دچار نابسمانی اقتصادی باشد دچار فاصله طبقاتی شده و اعتیاد در آن جامعه افزایش پیدا می کند.

وی با بیان اینکه اعتیاد در دهه ۳۰ مهم ترین مساله کشور بود، اذعان داشت: اما با گذشت چند دهه مبارزه با این معضل به فراموشی سپرده شد و به انجام کارهای شکسته بسته بسنده شد.

این کارشناس مبارزه با اعتیاد با بیان اینکه برنامه فردمدار مبارزه با اعتیاد در دهه ۸۰ توسط بهزیستی آغاز و پس از ۲ سال متوقف شد، گفت: رشد جمعیت ایران در بین سال های ۵۷ تا ۷۷، ۲٫۶ درصد بود در حالی که رشد اعتیاد در این سال ها به ۸ درصد رسید.

مهدوی ابراز داشت: غربی ها معتقدند اگر یک دلار در جهت پیشگیری هزینه شود ۳ دلار صرفه جویی می شود و ۵ دلار از هزینه های درمان کاسته می شود.

وی کاهش عرضه مواد مخدر و تقاضا از راه های مبارزه با مواد مخدر است، خاطرنشان کرد: در سال ۸۰، بیش از ۳ درصد معتادین، شیشه مصرف می کردند که قیمت یک گرم آن ۱۲۰ هزار تومان بود اما امروز قیمت این مواد مخدر به ۵ هزار تومان کاهش پیدا کرده است.

این کارشناس ترک اعتیاد در پایان تاکید کرد: برنامه همگانی برای جمعیت کلی، گروه های در معرض خطر و گروه های دارای رفتار خطرساز باید در آموزش در اولویت بوده و مورد توجه قرار بگیرند.
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «کارگاه پیشگیری از اعتیاد در مرند برگزار شد» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.