تداوم خشکسالی کاهش ۲۶ درصدی تولیدات باغی خراسان جنوبی را رقم زد- اخبار خراسان جنوبی - اخبار استانها تسنیم



به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، امسال غول هزارچهره خشکسالی هر بار به گونه ای رخ نمایان می کند و. این بار زهر خود را به دامداران با تلفات دام ها در اثر استفاده از آب های آلوده به کود شیمیایی ریخته است.

خشکسالی امسال گاهی با کمبود منابع آبی بر اقتصاد نحیف دامداران تاخته و گاهی هم با کمبود علوفه در مراتع، دامداران را به مزارع کشاورزی سوق داده و علوفه مسموم به دام خورانده و موجب مرگ آنان شده است.

کمبود منابع آبی در رودخانه ها و چشمه ها دامداران را به استفاده از منابع استخرها واداشته، آب هایی که انتظار می رفت عطش دام ها را رفع کند بلای جان دام ها شده و خسارت هنگفتی به قشر دامدار وارد کرده است.

کشاورزان برای کشت و کار خود، کود شیمیایی را در تانکرها و یا استخرها حل می کنند اما دامداران بدون اطلاع از آلوده بودن منابع از آن برای دام ها بهره می برند که در نهایت سبب مسمومیت و تلف شدن حیوان می شود.

خشکسالی و کاهش بارندگی ها سبب فقر مراتع در عرصه ها شد و دامداران در تامین علوفه با مشکل جدی روبه رو شدند؛ گرانی نهاده ها و خوارک مورد نیاز دامداران روی دیگر سکه خشکسالی بود که امسال گریبانگیر دامداران شد.

رئیس جهاد کشاورزی خراسان جنوبی در گفتگو با خبرنگا ما گفت: براساس مصوبه ۴۲۰۴۸ در مورخ ۱۹ تیرماه ۱۴۰۰ دولت در پی جبران خسارات ناشی از خشکسالی پیگیری هایی را انجام داده که مهم ترین بخش آن استمهال تسهیلات به کشاورزان بوده است.

غلامرضا قوسی اظهار داشت: یک سری مشکلاتی در بند دو مصوبه دولت وجود داشت که دولت درصدد بوده تا این معضلات امهال را برطرف، اصلاح و سپس ابلاغ کند.

وی افزود: براساس این مصوبه قرار است فعالان بخش کشاورزی که دچار خشکسالی شده اند و تسهیلاتشان سررسید شده به مدت ۳ سال از سال ۹۶ تا ۱۴۰۰ برای بخش کشاورزی در بانک های مختلف استمهال شود. براساس قانون امهال جریمه و سود ناشی از دیرکرد اقساط تسهیلات بخشیده می شود.

رئیس جهاد کشاورزی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه در بند سه این مصوبه وام و تسهیلات بانکی با کارمزد ۴ درصد ویژه کشاورزان که به آن ها خسارت وارد شده در نظر گرفته شده است گفت: برای این تسهیلات هنوز بانک عامل و مبلغ آن مشخص نشده است.

قوسی گفت: بهترین راهکار برای کاهش اثرات خشکسالی بهره گیری از روش های نوین کشاورزی و خارج شدن از حالت سنتی، تولید محصولات کشاورزی کم آب بر و استفاده از سیستم های آبیاری نوین است.

وی از کاهش ۲۶ درصدی تولیدات استان در بخش باغبانی به سبب خشکسالی خبر داد و گفت: میزان تولیدات در این بخش در سال زراعی جاری ۱۵۶ هزار و ۶۸۴ تن بوده است.

رئیس جهاد کشاورزی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه میزان تولید گوشت قرمز در استان در بازه زمانی سال زراعی جاری ۱۵ هزار و ۹۵۰ تن و تولید گوشت سفید ۵۶ هزار و ۹۸۶ تن بوده است گفت: متأسفانه میزان تولیدات در بخش دامی استان نیز در سال زراعی جاری با کاهش ۲۵ درصدی همراه بوده است.

قوسی با بیان اینکه تاکنون برنامه های زیادی در راستای کاهش آسیب خشکسالی به بخش کشاورزی در استان اجرا شده گفت: بیشتر این برنامه ها به منظور جبران خسارت به فعالان این بخش بوده است.

انتهای پیام/۲۵۴/ ع

پرسش و پاسخ در تداوم خشکسالی کاهش ۲۶ درصدی تولیدات باغی خراسان جنوبی را رقم زد- اخبار خراسان جنوبی - اخبار استانها تسنیم

گفتگو با هوش مصنوعی