۳۲۵ میلیارد تومان برای ایجاد زیرساخت های شهرک های کشاورزی اختصاص یافت



به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، سید جمال سجادی پور صبح امروز در بازدید از گلخانه های شمال استان اردبیل اظهار داشت: ۲۳ هزار هکتار اراضی حاصل خیز در کشور به کشت محصولات گلخانه ای اختصاص یافته که از این میزان ۱۵ هزار هکتار در هشت سال دولت اجرایی شده تا به ظرفیت تولید محصولات گلخانه ای افزوده شود.

وی استان اردبیل را استانی پیشگام در توسعه مجموعه های گلخانه ای و شهرک های فعال در این بخش یاد کرد و گفت: آینده خوبی را برای این استان در توسعه شهرک های گلخانه ای و تولید محصولات متنوع متصور هستیم و امیدواریم ظرفیت تولید در آینده به بیش از پنج هزار و ۶۰۰ تن در دشت مغان برسد.

مدیرعامل شرکت شهرک های کشاورزی ایران تصریح کرد: در استان اردبیل شاهد بهره برداری از ۳۷ طرح گلخانه ای در سطح ۹۶ هکتار با ظرفیت تولید ۳۸ هزار و ۴۰۰ تن بودیم که در سال های آینده این ظرفیت قابل افزایش خواهد بود.

وی اشتغال ایجاد شده در این بخش را بیش از یک هزار نفر اعلام کرد و ادامه داد: در مجموع یک هزار ۶۰۰ هکتار شهرک گلخانه ای در سطح استان در حال اجراست که یک هزار هکتار آن در مرحله و با تأمین زیرساخت ها مراحل اجرایی را سپری می کنند.

سجادی پور بیان کرد: در ۵۵۰ هکتار از این مجموعه های گلخانه ای که با همکاری سرمایه گذاران طرح های توسعه ای انجام می شود، تولید محصولات متنوع سبزی و صیفی را شاهد هستیم به گونه ای که ۵۵ هکتار در گذشته افتتاح و ۹۶ هکتار نیز امروز به بهره برداری رسید تا شرایط مناسبی را در توسعه کشت و زرع در منطقه مغان شاهد باشیم.

وی به تنوع فعالیت شهرک های کشاورزی در سطح کشور اشاره کرد و گفت: در این شهرک ها تولید محصولات گلخانه ای، دامپروری و شیلات در حال انجام است به طوری که دولت ۳۲۵ میلیارد تومان منابع برای ایجاد زیرساخت ها در شهرک های کشاورزی اختصاص داده است.

سجادی پور اضافه کرد: از مجموع شهرک های کشاورزی ۱۵ شهرک در حوزه شیلات، ۳۱ شهرک در بخش دامپروری و مابقی مربوط به شهرک های گلخانه ای است که قطعا با بهره برداری از این پروژه ها و طرح های توسعه ای زمینه تولید سه میلیون و ۷۰۰ هزار تن محصول با اشتغال ۱۴۲ هزار نفر در شهرک های کشاورزی در سطح کشور فراهم خواهد آمد.

مدیرعامل شرکت شهرک های کشاورزی ایران به رویکرد صادرات محوری تولید محصولات در این شهرک ها اشاره کرد و افزود: انتظار می رود با تقویت زنجیره تولید و صادرات به راحتی سرمایه گذاران بتوانند در این بخش به اهداف مورد نظر دست پیدا کنند.

سجادی پور اظهار کرد: این شهرک ها توسط بخش خصوصی و پشتیبانی دولتی در حال اجراست به طوری که سرمایه گذاری ۳۲۵ میلیارد تومانی در ایجاد زیرساخت ها در این شهرک ها در هشت سال اخیر انجام شده است.

وی تصریح کرد: ۲۴۹ شهرک از این مجموعه ها در بخش گلخانه ای و در فضای ۱۱ هزار و ۶۰۰ هکتار اجرایی شده و ۱۵ شهرک شیلات نیز با حمایت و پشتیبانی وزارت جهاد کشاورزی عملیاتی شده است.

مدیرعامل شرکت شهرک های کشاورزی کشور گفت: ۳۱ شهرک دامپروری نیز در کشور در مساحت یک هزار و ۷۰۰ هکتار پیش بینی شده که عملیات اجرایی آنها در حال انجام است.

سجادی پور افزود: با اجرایی شدن این شهرک ها زمینه اشتغال برای ۱۴۲ هزار نفر در کشور فراهم شده و تولید بیش از سه میلیون و ۷۰۰ هزار تن محصولات متنوع در این شهرک ها در حال انجام است.

وی بیان کرد: ۳۷ واحد گلخانه ای در فضای ۹۶ هکتار در استان اردبیل در مرحله اجراست که یک هزار و ۶۰۰ هکتار آن آماده بهره برداری شده و در استان اردبیل شاهد بهره برداری همزمان آن با دستور رئیس جمهور هستیم.

سجادی پور اظهار کرد: ایجاد شهرک های کشاورزی در کشور از اقدامات بدیع دولت یازدهم و دوازدهم بوده به گونه ای که در این شهرک ها زمینه تولید و صادرات میلیون ها تن مواد غذایی فراهم آمده و این شهرک ها قادر است به توانمندی اقتصادی استان های کشور کمک کنند.

وی بیان کرد: در کنار تولید محصولات متنوع جالیزی و گلخانه ای در سطح کشور در بخش شهرک های دامپروری و شیلات نیز تولید محصولات متنوع به ویژه میگو و صنایع گوشتی و پروتئینی نیز به خوبی انجام شده و از طریق استان های مرزی به کشورهای همسایه صادر شده است.

مدیرعامل شرکت شهرک های کشاورزی کشور ادامه داد: امروز همزمان با افتتاح شهرک های گلخانه ای در اردبیل با ظرفیت تولید ۳۸ هزار و ۴۰۰ تن، ۱۱۸ واحد طرح گلخانه ای در کشور به مساحت ۱۸۷ هکتار در ۱۰ استان افتتاح شده و هفت واحد طرح های زیربنایی نیز به بهره برداری می رسد

در ادامه اکبر بهنامجو، استاندار اردبیل نیز گفت: در حال حاضر نزدیک به ۳۰ هزار تن محصولات کشاورزی گلخانه ای در استان تولید می شود و در دوسال آینده با احداث گلخانه های جدید، مقدار تولیدات به ۵۰۰ هزار تن خواهد رسید. استان اردبیل به ویژه در منطقه مغان در حال گام های جهشی در تولیدات گلخانه ای است و با توجه به اشتغالزا بودن این بخش رونق و حمایت از آن در برنامه کاری است .

وی افزود: در چهار سال گذشته گلخانه های استان از ۱۲ هکتار به ۱۴۵ هکتار رسیده و این مهم با تلاش همه مسوولان استان و سرمایه گذاران محقق شده است.

بهنامجو اظهار کرد: با افزایش ظرفیت تولید محصولات گلخانه ای در یک برنامه دو ساله تا ۵۰۰ هزار تن، استان اردبیل در مسیر جهش تولید و اشتغال در این بخش قرار می گیرد.

استاندار اردبیل از تکمیل زیرساخت های لازم برای حضور سرمایه گذاران در این بخش خبر داد و گفت: از سال گذشته حرکت های جهشی و توسعه ای در این بخش آغاز شده و ما فاز به فاز شاهد تکمیل و بهره برداری از شهرک های گلخانه ای در سطح استان هستیم.

بهنامجو گفت: در حالی که در چهار سال گذشته میزان توسعه شهرک های گلخانه ای در استان اردبیل تنها ۱۲ هکتار بود، این رقم هم اکنون با یک جهش مناسب به ۱۴۵ هکتار رسیده که انتظار می رود با حمایت و تلاش مدیران استانی و ملی ورود سرمایه گذاران به این حوزه را با قوت و قدرت شاهد باشیم.

وی افزود: در همه شهرهای استان از سرعین، نیر و نمین گرفته تا کوثر، خلخال و مشگین شهر توسعه شهرک های گلخانه ای در اولویت برنامه ریزی است تا با تنوع تولید محصولات نظیر صیفی و سبزی، میوه و گل رز زمینه صادرات، بسته بندی و برندینگ این محصولات نیز به خوبی فراهم آید.

بهنامجو بیان کرد: در کنار توسعه شهرک های گلخانه ای با تلاش سرمایه گذاران افتتاح پروژه های پایاب سد خداآفرین و احمدبیگلو در ۴۵ هزار هکتار نیز می تواند به تحول عظیم اقتصادی در استان اردبیل کمک کند.

وی افتتاح دو هزار و ۵۰۰ هکتار اراضی پایاب سد خداآفرین و کشت و زرع محصولات آبی را با استفاده از سامانه های نوین آبیاری یادآور شد و اضافه کرد: امیدواریم با هدف گذاری انجام شده و تأمین منابع ملی بتوانیم این پروژه را تا پایان امسال به شکل کامل به بهره برداری برسانیم.

استاندار اردبیل بیان کرد: قطعا در کنار ایجاد زیرساخت ها با سرمایه گذاری های دولتی، تلاش بر این است تا با حمایت سرمایه گذاران تولید محصولات متنوع زراعی در این منطقه مستعد به انجام رسیده و به تقویت نظام اقتصادی در بخش کشاورزی کمک کنیم.

انتهای پیام/۱۴۰/ ع
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «۳۲۵ میلیارد تومان برای ایجاد زیرساخت های شهرک های کشاورزی اختصاص یافت» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.