نبود شفافیت در کشتار دام زنده در چهارمحال و بختیاری



ایسنا/چهارمحال و بختیاری معاون بازرگانی سازمان صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری گفت: در بحث تولید و کشتار مجاز دام در استان شفافیت وجود ندارد و طبق بررسی های صورت گرفته حدود ۱۷ هزار تن گوشت قرمز سالیانه در استان به صورت غیرمجاز کشتار و یا خارج می شود.

حسن شمسی پور ۳۰ مردادماه در کمیسیون تنظیم بازار چهارمحال و بختیاری در خصوص سهمیه شکر اختصاص یافته به چهارمحال و بختیاری، اظهار کرد: در تیرماه در بخش خانگی حدود ۳۵۶ تن شکر در بخش مصرف خانوار به استان اختصاص یافت که از این مقدار ۳۳۳ تن جذب شد، همچنین در بخش صنعت و صنوف ۱۸۳۷ تن سهمیه اختصاصی بود که از این مقدار نیز ۱۶۹۱ تن جذب شد.

معاون بازرگانی سازمان صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری افزود: در مردادماه نیز در بخش مصرف خانگی ۵۳۴ تن و در بخش صنف و صنعت نیز ۲۷۵۶ تن شکر به استان اختصاص یافت، بازار شکر اشباع شده است و به علت آزاد شدن نرخ شکر معمولا واحدهای صنفی خود اقدام به تهیه شکر می کنند، همچنین تعدادی از واحدهای تولیدی و زنبورداران به کیفیت شکر معترضند.

وی در ادامه با بیان اینکه میانگین تولید گوشت قرمز در استان روزانه ۷۲ تن است، گفت: اما طبق آمارها تنها ۱۰ تن روزانه کشتار می شود، در بحث تولید و کشتار مجاز دام در استان شفافیت وجود ندارد و طبق بررسی های صورت گرفته حدود ۱۷ هزار تن گوشت قرمز سالیانه در استان به صورت غیرمجاز کشتار و یا خارج می شود.

آمار دقیقی از میزان کشتار دام در استان وجود ندارد

در ادامه جلسه حسینعلی سلطانی مدیرکل دامپزشکی چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه آمار دقیقی از میزان کشتار دام در استان وجود ندارد، اظهار کرد: اما در بخش طیور باتوجه به ثبت دقیق میزان جوجه ریزی و کشتار آمارها کاملا واقعی است.

وی ادامه داد: در ۵ ماه گذشته حدود ۴۲۶۶ راس دام زنده و ۲۰ هزار و ۸۰۰ قطعه طیور به استان وارد شده و حدود ۵۱۷ رأس دام زنده و ۶۴ هزار و ۳۰۰ قطعه طیور زنده از استان خارج شده است.

سلطانی افزود: همچنین در این مدت حدود ۱۹ هزار و ۶۰۴ کیلوگرم گوشت گرم و ۳۵۴ هزار و ۹۹۰ کیلوگرم طیور از استان خارج شده است.

افزایش خودسرانه قیمت شیر توسط دامداران

همچنین بهرامی معاون نظارت و بازرسی سازمان صمت چهارمحال و بختیاری از افزایش قیمت شیر در استان خبر داد و اظهار کرد: قیمت مصوب ستاد تنظیم بازار برای فروش شیر در درب دامداری حدود ۲۹۰۰ تومان تعیین شده است، اما در حال حاضر برخی از دامداران شیر تولیدی را تا قیمت ۴ هزار تومان نیز به فروش می رسانند.

وی افزود: افزایش قیمت شیر توسط دامداران به صورت خودسرانه انجام شده است.

بهرامی بیان کرد: از ابتدای سال بیش از ۵۸۹۷ مورد بازرسی از واحدهای صنفی چهارمحال و بختیاری انجام شده است و ۱۹۴ واحد متخلف صنفی شناسایی شده است.

در ادامه جلسه بهادر عبدالغنی شهردار شهرکرد در خصوص ایجاد بازارچه های دائمی عرضه میوه و تره بار در شهر شهرکرد، اظهار کرد: ایجاد این بازارچه ها در ۶ نقطه از سطح شهرکرد در دست اقدام است و انجمن حمایت از زندانیان نیز برای ایجاد غرفه اعلام آمادگی کرده است.

وی افزود: ساماندهی دستفروشان در بازارچه های میوه و تره بار مدنظر قرار دارد، جمع کردن کیوسک های سه راهی خوزستان در این راستا صورت گرفت.

عبدالغنی در خصوص ایجاد بازارچه ولیعصر در شهرکرد، گفت: ایجاد این بازارچه حدودا ۲ میلیاردتومان اعتبار نیاز دارد و ساماندهی کمی زمانبر است، اما بازارچه میوه و تره بار منظریه تا یک ماه آینده ایجاد می شود.

انتهای پیام

پرسش و پاسخ در نبود شفافیت در کشتار دام زنده در چهارمحال و بختیاری

گفتگو با هوش مصنوعی