افشین هاشمی: نخواستم در چهارچوب تغییر جنسیت محدود شوم



نشست نقد و بررسی فیلم سینمایی «صدای آهسته» روز شنبه بیستم مهرماه در خانه هنرمندان برگزار شد.

به گزارش ایسنا، طبق گزارش رسیده، در این نشست افشین هاشمی کارگردان «صدای آهسته» و امیر پوریا منتقد حضور داشتند. هنرمندانی چون رضا کیانیان،علیرضا رئیسیان،محسن قرایی و محمد رحمانیان نیز ازجمله میهمانان این مراسم بودند.

در این نشست به مناسبت تولد افشین هاشمی کیکی بریده شد و هنرمندان حاضر چندکلامی درباره فیلم صحبت کردند.

امیر پوریا: فیلم دارای هویتی چندگونه است

نشست نقد و بررسی «صدای آهسته» را امیرپوریا با ذکر نکاتی درباره افشین هاشمی آغاز کرد: «افشین هاشمی هنرمندی چند وجهی است که سابقهای طولانی در سینما، تئاتر و تلویزیون دارد و امروز در نقش کارگردان فیلم سینمایی «صدای آهسته» ظاهر شده است. این فیلم جدا از سطح کیفی قابل ارزیابی آن باید تبدیل به فیلمی می شد که در بین اهالی سینما و مخاطبان واکنش های مختلفی را برمی انگیخت. چرا که این فیلم دست روی سوژه ای حساسیت برانگیز گذاشته است و مضمون آن درباره تغییر جنسیت است».

این منتقد سینما رویکرد فیلم را محافظه کارانه دانست:«افشین هاشمی برای پرداختن به این موضوع رویکردی غیرجنجالی داشته است و موضوع تغییر جنسیت را در لفافه و پنهان مطرح کرده است. درصورتی که این فیلم از جهت حساسیت برانگیزی مضمون آن باید فیلمی پر واکنش می بود».

او ادامه داد: «کارگردان فیلم سینمایی «صدای آهسته» نخواسته مخاطب خودش را فریب دهد تا کسانی که مخاطب این فیلم محسوب نمی شوند صرفا به خاطر سوژه آن به سالن سینما بیایند تا فیلم بیشتر دیده شود. فیلمنامه این فیلم برگرفته از نمایشنامه ای نوشته محمد رضایی راد است که من آن را نخوانده ام، اما بر اساس شنیده ها نمایشنامه رضایی راد روند مخالف این فیلم در روایت پردازی دارد».

پوریا با اشاره به پیچیدگی شخصیت اصلی فیلم عنوان کرد: «مخاطب در رابطه با کاراکتر اصلی به قطعیت نمی رسد. ما نمی دانیم او در کجای فیلم مرد است یا مطئمن نیستیم که او زن به حساب می آید یا خیر؟ رویا تیموریان نریشن این فیلم را می گوید که ظاهرا صدای او مستقیما از نمایشنامه رضایی راد می آید که تنها بخش فارسی زبان این فیلم است. در این فیلم کاراکتر زنی وجود دارد که به لحاظ زیبایی شناسی بر گرفته از الگوی زن شرقی است. این کاراکتر به دلیل نحوه رفتار و دیالوگ هایش شبیه زنان ایرانی به نظر می آید».

پوریا فیلم «صدای آهسته» را فیلمی خلاف سینمای معمول درام پرداز دانست و توضیح داد: «این فیلم دارای هویتی چندگونه است. کارگردان در ارائه اطلاعات مقتصدانه عمل کرده و رویکرد تجربه گرا دارد. افشین هاشمی تجربه های متفاوتی در عرصه های گوناگون دارد که شاید جبر اقتصادی، ممنوعیت ها و… باعث شده است که شخصیتی چندوجهی از خودش در عرصه هنر بروز دهد».

افشین هاشمی:لحن عمومی فیلم عامدانه انتخاب شده است

در ادامه این نشست نوبت به افشین هاشمی رسید. این کارگردان در این نشست نقد وبررسی بیان کرد: «بنا نداشتم که در این فیلم تمام مضمونها و سوژهها معطوف به موضوع تغییر جنسیت باشد.»

این کارگردان ضمن اشاره به نمایش نامه «صدا آهسته» محمدرضایی راد توضیح داد: «در مونولوگ های نمایشنامه رضایی راد تغییراتی ندادم و هیچ وقت ترس نداشتم که چون آن ها ادبی نوشته شدهاند و از جنس ادبیات هستند، سینمایی محسوب نشوند».

او در ادامه افزود: «رضایی راد از تئاتری های پرسابقه است که حتی در کارگردانی نمایش نامه هایش هم به جنگ نوشته های خودش می رود. من تغییرات چندانی در ادبیات و چیدمان نوشتاری نمایش نامه ندادم اما بخشی از تغییرات کار برآمده از تجربیات مونولوگی بود که با محمد رحمانیان داشتم. تلاش من این بود که این تغییر ادبیات در جهت ارائه و اجرای درست باشد».

هاشمی پرداختن به عواطف کاراکتر اصلی را مهم ترین هدف خود دانست و عنوان کرد: «دوست نداشتم این فیلم تنها در چهارچوب تغییر جنسیت محدود شود و تماشاگر به لحاظ حسی درونیات خودش را درگیر موضوع کند. در دقیقه ده فیلم راوی داستان در اینترنت درباره تغییر جنسیت در جنوب غرب آسیا جست وجو می کند و تلاشم این بود که این بخش اطلاعات دهنده بخش جنبی فیلم من باشد. اگر این فیلم توانسته باشد از موضوع تغییر جنسیت فراتر رود، به عنوان کارگردان از آن راضی هستم».

افشین هاشمی درباره بازی های فیلم عنوان کرد:«جنس بازی های فیلم قرارداد کارگردان است با تماشاگر. مثلا علی حاتمی با ادبیات فارسی چنین برخوردی دارد و مسعود کیمیایی زبان جدیدی برای کاراکترهای جنوب شهر اختراع می کند».

انتهای پیام
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «افشین هاشمی: نخواستم در چهارچوب تغییر جنسیت محدود شوم» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.