۱۱ دانشگاه ایرانی در رتبه بندی جهانی QS ۲۰۲۶ حضور دارند



به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری تسنیم، محمدمهدی علویان مهر رئیس مؤسسه ISC گفت: در رتبه بندی کیو اس ۲۰۲۶، برای چهاردهمین سال متوالی، مؤسسه فناوری ماساچوست (MIT) حائز رتبه اول شد و امپریال کالج لندن در رتبه دوم قرار گرفت و دانشگاه استنفورد، دانشگاه آکسفورد و دانشگاه هاروارد به ترتیب در رتبه های سوم تا پنجم جای گرفتند.

۱۰ دانشگاه برتر جهان در رتبه بندی کیو اس ۲۰۲۶ در جدول شماره ۱ قابل مشاهده است.

جدول ۱- ده دانشگاه برتر جهان در رتبه بندی QS ۲۰۲۶

علویان مهر اظهار کرد: در رتبه بندی کیو اس ۲۰۲۶ تعداد ۱۱ دانشگاه از جمهوری اسلامی ایران حضور دارند، این در حالی است که در رتبه بندی کیواس ۲۰۲۵، تعداد ۹ دانشگاه از کشور در این رتبه بندی حضور داشتند.

دانشگاه تهران با رتبه ۳۲۲ دانشگاه اول ایران است و دانشگاه های صنعتی شریف با رتبه ۳۷۵، صنعتی امیرکبیر با رتبه ۴۵۶، علم و صنعت ایران با رتبه ۴۹۶ و صنعتی اصفهان با رتبه ۵۷۱ به ترتیب رتبه اول تا پنجم ایران را کسب کرده اند.

همچنین دانشگاه های تبریز با رتبه ۵۷۸، شیراز با رتبه ۷۱۰-۷۰۱، شهید بهشتی با رتبه ۷۵۰-۷۴۱ و فردوسی مشهد با رتبه ۱۰۰۰-۹۵۱ اصفهان با رتبه ۱۲۰۰-۱۰۰۱ و دانشگاه آزاد اسلامی با رتبه ۱۴۰۰-۱۲۰۱ دیگر دانشگاه های حاضر در این رتبه بندی هستند.

عملکرد دانشگاه های کشور در رتبه بندی جهانی کیو اس در سال های مختلف در جدول ۲ نشان داده شده است.

جدول ۲- مقایسه رتبه دانشگاه های کشور در رتبه بندی جهانی QS در چند سال اخیر

رئیس مؤسسه ISC افزود: رتبه بندی کیو اس توسط مؤسسه «کاکارلی سیموندز» در کشور انگلستان صورت می گیرد و عملا از سال ۲۰۱۰ به صورت مستقل، دانشگاه های دنیا را مورد ارزیابی قرار می دهد.

اطلاعات انتشارات علمی دانشگاه ها در این رتبه بندی از پایگاه استنادی اسکوپوس (Scopus) در بازه زمانی ۵ساله و استنادات در بازه زمانی ۶ساله محاسبه می شود.

شاخص های مورد استفاده در رتبه بندی جهانی کیو اس ۲۰۲۶ در جدول ۳ نشان داده شده است.

جدول ۳- شاخص های رتبه بندی جهانی QS ۲۰۲۶

انتهای پیام/
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «۱۱ دانشگاه ایرانی در رتبه بندی جهانی QS ۲۰۲۶ حضور دارند» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.