اجرای طرح سنجش سیستم ایمنی در مقابل ویروس کرونا در زنجان



ایسنا/زنجان استاندار زنجان از اجرای طرح سنجش پادتن و سیستم ایمنی افراد در نتیجه وجود ذرات باکتری یا ویروس در بدن خبر داد.

فتح الله حقیقی شب گذشته (۲۱ خرداد) در جلسه شورای اداری استان زنجان به رایزنی برای حل مشکل پایاب سدهای کینه ورس و گلابر اشاره کرد و افزود: صدور مجوز برای احداث گلخانه ها تسهیل شده تا سرمایه گذاران نیز برای فعالیت در این بخش تشویق شوند و امیدواریم به زودی شاهد افتتاح گلخانه هوشمند باشیم.

وی در مورد مشکل آبیاری برخی از اراضی شیب دار ابراز کرد: در گذشته و در برخی مناطق بدون پشتوانه منطقی و قانونی درختکاری شده و صرفه جویی و تعدیل آب شهرستان طارم برای تأمین آب این مناطق امکان پذیر نیست اما با توجه به اینکه باید مشکل سرمایه گذاران حل شود، راهکار دیگری برای این منطقه اندیشیده می شود.

نماینده عالی دولت در استان زنجان ادامه داد: طرح پرورش دام سبک ۶۰ هزار راسی در استان ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و امسال فاز نخست آن را افتتاح می کنیم، ضمن اینکه ایجاد بازارچه زیتون نیز برای رونق کسب و کارهای حوزه کشاورزی در دستور کار قرار دارد.

وی با اشاره به اینکه برای مقابله با بیماری کرونا به عنوان پایلوت کشوری ۲۱ هزار تست گرفتیم، تصریح کرد: اقدام ما را سازمان بهداشت جهانی تایید کرده و آزمایش های سرپایی سهم عمده ای در جلوگیری از شیوع ویروس داشته است. از هفته گذشته آزمایش پادتن آغاز شده تا سطح ایمنی افراد مورد سنجش قرار گیرد. همچنین ۱۰۰۰ نفر از مردم سالم، مورد آزمایش قرار می گیرند تا تعداد افرادی که به بیماری مبتلا شده و از آن آگاهی ندارند نیز، مشخص شود.

حقیقی با تأکید بر اینکه تا واکسن این بیماری کشف و تولید نشود، خطر بیماری وجود دارد، عنوان کرد: حتی با وجود واکسن نیز احتمال جهش و تغییر ویروس دور از ذهن نیست؛ همچنین تا فاصله اجتماعی رعایت نشود نمی توان تضمین داد که مردم از این بیماری در امان بمانند. با سلامت مردم شوخی نداریم و کسب و کارها باید متعهد شوند، پروتکل های بهداشتی را رعایت کنند، در غیر این صورت برخورد قانونی با آن ها انجام می شود.

وی میزان اشغال تخت ها را بین ۲۸ تا ۳۰ درصد ظرفیت پیش بینی شده برشمرد و گفت: تا شهریورماه ۲۲۰ تخت بیمارستانی و ۸۰ تخت آی.سی.یو اضافه می شود. به وزیر بهداشت و رئیس جمهور درخواست دادیم تا در مدت یک سال بیمارستان خدابنده و بیمارستان ولیعصر (عج) زنجان ۶۲۰ تخت خوابی شود که قول مساعد مسئولان اخذ شده است.

این مسئول از تشکیل کمیته اهرم های کمک کننده بودجه خبر داد و گفت: یکی از مولفه های ارزیابی مدیران، چابک سازی مجموعه و جذب بودجه ملی است. ایده مشاوران جوان نیز در بهبود عملکرد به کارگیری و مدیریت نوین دنیا مانند بهره وری نرم افزار و مدیریت کیفیت به آن ها آموزش داده و در این افراد به بدنه مدیرتی تزریق شوند.

وی در بخش مسکن، تصریح کرد: یک عده در این استان، بنگاه و تعاونی خودساخته درست کرده اند و زمین های بلاتکلیف را به چندین برابر قیمت می فروشند و مردم باید هوشیار باشند و فریب این افراد را نخورند؛ به همین خاطر نظارت و برخورد جدی با بنگاه های متخلف الزامی است.

استاندار زنجان به ارائه اطلاعات واقعی و عملیاتی کردن برنامه ها تأکید کرد و گفت: گام های خوبی در افزایش اشتغال و رونق تولید برداشته شده است؛ به عنوان مثال شرکت ایران ترانسفو سال گذشته افزایش سود ۲۰ درصدی نسبت به سال ۹۷ داشت و همه باید تلاش داشته باشند با اتحاد و وحدت، نقشه راه استان را اجرایی کنیم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان نیز در ادامه این جلسه با ارائه گزارش از روند بیماری کرونا در استان، اظهار کرد: در حال حاضر ۲۵۳ نفر بیمار بستری داریم و تاکنون تست کرونای ۱۲۵۲ بیمار بستری مثبت بوده است. همچنین بیش از ۱۰۰۰ نفر معادل ۸۲ درصد مبتلایان، بهبود یافته اند.

پرویز قزلباش ادامه داد: از مجموعه بستری ها ۸۷۷ نفر از سرویس آی.سی.یو استفاده کردند که ۵۰۰ نفر بیمار بدحال تر بودند. در حال حاضر همه تخت های آی.سی.یو اشغال است. استان زنجان با اقدامات مناسب، پایلوت کشور در طرح غربالگری شناخته شد و بیش از ۱۶ هزار نفر غربالگری شدند که ۳۲۵۴ نفر مثبت بودند که ۳ نفر از نزدیکان آن ها نیز مورد آزمایش قرار گرفتند و نمونه ۱۶۲۰ نفر از آن ها مثبت اعلام شد.

وی افزود: اکیپ های اورژانس نیز اطرافیان مبتلایان را بررسی می کنند و ۴۱ درصد افرادی که با آن ها تماس داشتند موارد مثبت بودند که باید مورد پیگیری قرار گیرند. بیماران شناسایی شده تحت درمان دارویی یا در نقاهتگاه ها تحت پرستاری هستند.

این مسئول با اشاره به اینکه وضعیت استان در چند روز اخیر به سمت افزایش بیماران بستری و سرپایی رفته است، یادآور شد: متوسط بیماران بستری در دو هفته گذشته ۳۰ نفر بوده اما در روزهای اخیر به بالای ۴۰ نفر رسیده است و از آنجایی که هر فرد در صورت نیاز حدود ۶ روز باید در بیمارستان بستری شود، این موضوع روندی را فراهم می کند که در روزهای آتی به صدها تخت برای بستری نیاز باشد.

رئیس دانشکاه علوم پزشکی استان زنجان با بیان اینکه بیماریابی سرپایی نیز در روزهای اخیر افزایش ناگهانی داشته است، ابراز کرد: به طور متوسط در بیماریابی ها ۵۶ نفر نمونه های مثبت داشتیم که در روزهای اخیر این تعداد به بالای ۱۶۰ نفر رسیده است، یعنی ۱۸۵ درصد افزایش موارد مثبت در بیماران سرپایی داریم.

وی با تأکید بر اینکه بازگشایی ها و بازگشت به کسب و کارها باید با رعایت پروتکل های بهداشتی باشد، گفت: بررسی های میدانی حاکی از آن است که در برخی اماکن عمومی به ویژه در آرامستان ها و مراکز خرید و بازارها این چارچوب ها رعایت نمی شود؛ به طوری که در یک عروسی ۸ نفر به بیماری کرونا مبتلا شدند.

قزلباش، آگاه سازی مردم و تشدید نظارت ها را مهم خواند و افزود: در ضمانت های اجرایی پروتکل ها مشکل داریم. ضمن اینکه با توجه به تلاش های بی وقفه در ۴ ماهه اخیر، باید حمایت مادی و معنوی از پرسنل درمان انجام گیرد.

وی خاطرنشان کرد: طرح جدیدی در استان شروع شده که به انجام تست سرولوژی برای سنجش سیستم ایمنی افراد، در نتیجه وجود ذرات باکتری یا ویروس در بدن مربوط می شود.

در ادامه این جلسه، رئیس سازمان جهادکشاورزی استان زنجان، کشاورزان را تأمین کنندگان غذا و امنیت غذایی خواند و گفت: ۱۰ کشاورز استان از بین ۱۵۰ نفر رتبه اول و نمونه ملی در تولید را کسب کردند و مورد تشویق قرار گرفتند. سال گذشته در بخش زارعی، باغی، دامی و شیلاتی ۲ میلیون ۸۶۶ هزار تن تولید داشتیم که نسبت به سال ۹۷ به میزان ۱۳ درصد رشد نشان می دهد.

جواد تاراسی با اشاره به اینکه امسال با توجه به بارندگی و تلفات کمتر حوادث غیرمترقبه، پیش بینی می کنیم افزایش تولید محصولات کشاورزی را شاهد باشیم، یادآور شد: استان زنجان در تولید زیتون و سیر رتبه اول کشور را دارد و در تولید محصولاتی همچون لوبیا، عدس، پیاز، سیب زمینی و گوجه فرنگی رتبه های نخست تا هفتم را به خود اختصاص داده است.

وی در مورد توسعه سامانه های نوین آبیاری، عنوان کرد: بیش از ۵۵ هزار هکتار از اراضی را به سامانه آبیاری تحت فشار مجهز کردیم که سالانه بیش از ۲۲۰ میلیون مترمکعب معادل ۳ برابر ظرفیت سد تهم در مصرف آب های زیرزمینی صرفه جویی می شود. در حوزه کاداستر نیز نقشه ۴۲۰ هزار هکتار را تهیه کردیم. رفع تداخل ۳۰۰ هزار هکتار انجام شده است و استان زنجان آمادگی دارد به صورت پایلوت طرح کاداستر را به شکل کامل انجام دهد.

این مسئول با اشاره به اینکه ضریب مکانیزاسیون کشاورزی استان به ۲٫۵ درصد رسیده است، ابراز کرد: برنامه توسعه باغات اراضی شیب دار به مساحت ۱۷۴۸ هکتار را در دستور کار داشتیم که امسال ۱۳۰۰ هکتار را مورد بهره برداری قرار خواهیم داد و به سطح کشت ۲۰ هزار هکتاری زیتون استان زنجان که ۵۰ درصد زیتون کشور را تأمین می کند، اضافه خواهد شد.

تاراسی به توسعه و تکمیل زنجیره های تولید اشاره کرد و گفت: ۵ زنجیره فعال و ۵ زنجیره در دست اقدام داریم که یکی از آن ها زنجیره تولید گوشت قرمز است. در استان زنجان ۱۸۷ هزار هکتار مساحت اراضی آبی استان است و ۱۲۴ هزار هکتار هم اراضی مستعد توسعه سامانه نوین آبیاری وجود دارد که ۵۵ هزار هکتار آن به بهره براری رسیده و سالانه ۲۳۷ میلیون مترمکعب صرفه جویی آب به همراه دارد.

وی با اشاره به اینکه کشاورزان ما ۸۱ درصد گندم تولیدی را تحویل دادند و رتبه نخست در شمال غرب کشور را داریم، بیان کرد: از دولت درخواست داریم بهای گندم در استان های سردسیر را به موقع پرداخت کنند و با توجه به رتبه استان در تولید گندم برای تحویل نهاده ها، زنجان را در اولویت قرار دهند، البته برخی نهاده ها و بذر گواهی شده، بیش از سال گذشته تعلق گرفته است.

انتهای پیام
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «اجرای طرح سنجش سیستم ایمنی در مقابل ویروس کرونا در زنجان» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.