تنش آبی ۱۰۷ روستای مرکزی / جیره بندی آب شهرهای ساوه و اراک - تسنیم



به گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، سعید سرآبادانی پیش از ظهر امروز در شورای حفاظت از منابع آب و کارگروه سازگاری با کم آبی استان مرکزی با اشاره به وضعیت بحرانی آب استان مرکزی اظهار داشت: طبق اعلام اخبار ملی، مصرف آب پنج شهر در کشور را باید مدیریت کنیم و از سال آینده آب این شهرها جیره بندی خواهد شد که اراک و ساوه جزو شهرهای بحرانی از نظر وضعیت آب است، بنابراین به جهت شدت بحرانی بودن وضعیت آب، مردم باید این وضعیت را درک کنند و دغدغه های اصلی شهر باید این موضوع باشد.

وی افزود: شهرداری اراک تاکنون چهار حلقه چاه را به شرکت آبفا تحویل داده است که از این میزان دو حلقه چاه آبدهی نداشت ، در شهرهای اراک و ساوه باید کارهای اداری حفر چاه، تجهیز و انتقال به صورت روزانه انجام شود.از ۱۰ حلقه چاه کشاورزی در اراک، ۲ حلقه تجهیز، چهار حلقه درحال حفر و برای چهار حلقه نیز مناقصه برگزار شده است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان مرکزی با اشاره به اقدامات انجام شده برای مشترکین پرمصرف استان بیان کرد: یکی از اقداماتی که برای مشترکین پرمصرف انجام شد اعلام محدودیت در تعرفه ها است که خوشبختانه صنایع بزرگ اراک در مدیریت مصرف موفق بودند، همچنین نرم افزار کنترل مصرف مشترکین خانگی سال گذشته رونمایی شد و این قابلیت را دارد که اگر مشترک در الگوی دو برابر مصرف قرار گیرد اخطار دریافت می کند.

سرآبادانی تصریح کرد: همچنین قطع مشترکین پر مصرف از دیگر اقدامات شرکت آبفای استان مرکزی است به طوری که اگر دو یا سه بار پر مصرفی بخش خانگی تکرار شود برخورد سلبی صورت می گیرد و آب مشترک پر مصرف قطع می شود.سال گذشته ۷۸ روستا دچار تنش آبی بودند که امسال به ۱۰۷ روستا افزایش یافته است، اطلاع رسانی و فرهنگ سازی مصرف برای گذر از شرایط کم آبی به جد باید مورد توجه قرار گیرد.

مدیرعامل شرکت آبفا استان مرکزی تصریح کرد: شهر اراک با ۶۳۰ هزار نفر جمعیت، متوسط مصرف یک هزار و ۸۰۰ لیتر بر ثانیه در سال را دارد که در اوج مصرف به ۲ هزار و ۴۰۰ لیتر بر ثانیه می رسد اما توان تولید، یک هزار و ۴۰۰ لیتر بر ثانیه است، درحالیکه یک هزار و ۶۰۰ لیتر بر ثانیه از سد کمال صالح برداشت می شود.کاهش برداشت از سد کمال صالح اراک از یک هزار و ۲۰۰ مترمکعب به ۶۵۰ متر مکعب رسیده و منابع زیرزمینی هم از ۹۰۰ مترمکعب به ۱۳۶ مترمکعب رسیده است.

تاپایان امسال بارش مناسبی در استان مرکزی نخواهیم داشت

سعیدرضا عرب، مدیرکل هواشناسی استان مرکزی در این نشست گفت: طبق گزارش هواشناسی تاپایان امسال بارش مناسبی در استان مرکزی نخواهیم داشت. میزان بارش در هفته اول و دوم فروردین نرمال و هفته سوم بارش نرمال و بیشتر از نرمال خواهیم داشت.بارش در اردیبهشت ماه سال آینده نرمال پیش بینی شده است، هر چند بارش نرمال داشته باشیم این کم بارشی فصل پاییز جبران نمی شود.

مدیرکل هواشناسی استان مرکزی تصریح کرد: دمای هوا در دو هفته منتهی به پایان سال یک تا دو درجه افزایش خواهد داشت و اردیبهشت ماه با یا دو درجه افزایش دمای بالاتر از نرمال را خواهیم داشت که منجر به تبخیر آب می شود.

انتهای پیام/۷۱۱/

پرسش و پاسخ در تنش آبی ۱۰۷ روستای مرکزی / جیره بندی آب شهرهای ساوه و اراک - تسنیم

گفتگو با هوش مصنوعی