تأمین خدمات پاراکلینیک برای تمامی جمعیت روستایی و شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر



علیرضا رئیسی، معاون وزیر بهداشت در گفت وگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری فارس، در ارتباط با خدمات حوزه های بهداشت و دستاوردهای انقلاب در ۴۰ سال اخیر اظهار داشت: در حال حاضر نظام شبکه های بهداشتی درمانی کشور به عنوان الگوی مورد تائید سازمان جهانی بهداشت است و اولویت قرار دادن مناطق محروم و روستاها در تخصیص و توزیع منابع و توجه ویژه به گروه های آسیب پذیر جامعه مانند کودکان، مادران و سالمندان از برنامه های انجام گرفته است.

وی با اشاره به تامین خدمات پاراکلینیک برای تمامی جمعیت روستایی و شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر گفت: اضافه شدن بسته خدمات سلامت دهان و دندان برای گروه های هدف مادران باردار و کودکان کمتر از ۱۴ سال ، اضافه کردن خدمات سلامت روان با تاکید بر آموزش مهارت های زندگی، مهارت های فرزند پروری و پیشگیری از آسیب های اجتماعی نیز از دیگر برنامه های انجام شده است.

معاون وزارت بهداشت با اشاره به استقرار یک پزشک به طور متوسط به ازای هر ۱۰ تا ۱۲ هزار نفر جمعیت شهری گفت: از دی ماه ۱۳۹۴ با راه اندازی سامانه سیب در دانشگاه های علوم پزشکی کشور همچنین سامانه سینا و ناب توسط دانشگاه علوم پزشکی مشهد و گلستان پرونده الکترونیک سلامت برای بیش از ۷۴ میلیون نفر از جمعیت کشور تا پایان مرداد ماه سال ۹۰ تشکیل شده است.

رئیسی بیان داشت: میزان مرگ و میر کودکان کمتر از یک سال، میزان مرگ نوزادان کمتر از یک ماه، میزان مرگ مادران از عوارض بارداری و زایمان، نسبت به سال های اوایل انقلاب به شدت کاهش یافته است

وی در ادامه بیان داشت: در سال ۱۳۶۳ اقدامات توسعه نظام مراقبت های اولیه بهداشتی درمانی آغاز شد و با استقرار مراکز آموزش بهورزی و تربیت بهورزان و استقرار بهورزان در خانه های بهداشت در طول سال ها رشد روز افزون ساختار و برنامه ها موجب شد تا پوشش این خدمات به سرعت گسترش یابد. میزان دسترسی به ارائهدهندگان خدمات مراقبتهای اولیه بهداشتی درمانی به مناطق روستایی در طی سالهای۵۷ تا ۹۷ از کمتر از ۵ درصد به ۹۸ درصد رسیده است و تاثیر روند صعودی این شاخص در بهبود و ارتقاء سایر شاخصهای سلامت کشور کاملا مشهود است.

معاون وزیر بهداشت در زمینه بیماری های غیرواگیر گفت: طراحی و اجرای پیمایش عوامل خطر بیماریهای غیرواگیر در ایران (براساس رویکرد گام به گام) به عنوان یک نظام جامع کشوری برای به دست آوردن شواهد معتبر و مداوم برای کمک موثر به برنامههای پیشگیری و کنترل بیماری های غیرواگیر و عوامل خطر آنها در ایران طی سالهای ۱۳۸۳، ۱۳۸۴، ۱۳۸۵، ۱۳۸۶، ۱۳۸۸،۱۳۹۰ و ۱۳۹۵ انجام گرفت و نتایج تمامی پیمایش ها جهت تأمین اطلاعات پایه ارزشیابی اهداف و شاخص های سند غیرواگیر تا سال ۲۰۲۵ و گزارش روند در سال ۲۰۱۸ مورد استفاده قرار می گیرد.

وی گفت: تدوین، بازنگری و ارتقای بسته مراقبت های سلامت با توجه به بار بیماری های ناشی از بیماری های واگیر، بیماری های بازپدید و نوپدید و غیرواگیر بویژه دیابت، پر فشاری خون و سرطان های شایع و خدمات سلامت دهان و دندان و تاکید بر پیشگیری و کنترل عوامل خطر نیز صورت گرفته است.

انتهای پیام/
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «تأمین خدمات پاراکلینیک برای تمامی جمعیت روستایی و شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.