قیمت تمام شده بلیت اتوبوس مشهد ۲۴۰۰ و مترو ۲۵۰۰ تومان است



رئیس کمیسیون حمل ونقل شورای شهر مشهد با بیان اینکه قیمت تمام شده بلیت اتوبوس در مشهد ۲۴۰۰ تومان است، گفت: با توجه به افزایش سرسام آور هزینه ها و برای حفظ حمل و نقل عمومیT باید درصد جزئی به بهای خدمات حمل و نقل عمومی اضافه شود.

به گزارش خبرگزاری فارس از مشهد، «شورای اسلامی شهر مشهد در ابتدای فعالیت خود تابستان ۹۶ مبلغ ۱۰۰۰ ریال و در اردیبهشت ماه سال۹۷، مبلغ ۱۵۰۰ ریال به نرخ حمل و نقل عمومی اضافه کرد و اردیبهشت ماه امسال نیز مبلغ ۲۰۰۰ ریال به بهای خدمات حمل و نقل عمومی اضافه کرد. در شرایطی که کشور دچار نابسامانی اقتصادی، آلودگی هوا، ترافیک سنگین کلانشهرها و …. است، افزایش قیمت بهای خدمات حمل و نقل عمومی اصلا عاقلانه نیست. اکثر استفاده کنندگان خدمات حمل و نقل عمومی، مردم متوسط و ضعیف جامعه هستند که با این افزایش قیمت فشار به این افراد بیشتر می شود. از شورای شهر لیبرالی شهر مشهد خواستاریم به جای فشار آوردن به قشر ضعیف جامعه و به وجود آوردن مشکلات بیشتر این افزایش قیمت را لغو گرداند. شورای شهر سابق مشهد در طول ۴ سال فعالیت خود فقط مبلغ ۱۰۰۰ ریال به خدمات حمل و نقل عمومی اضافه کرد.» درخواستی است که توسط شهروند مشهدی در سامانه فارس من ثبت و مورد پیگیری قرار گرفت.

بخش عظیم خدمات حمل ونقل عمومی مشهد برعهده بخش خصوصی است

رئیس کمیسیون ترافیک و حمل و نقل شورای اسلامی شهر مشهد درباره افزایش بهای خدمات حمل و نقل عمومی در مشهد با بیان اینکه در سنوات گذشته و توسط چند شورای گذشته نیز سالانه بهای خدمات اتوبوس و قطار شهری افزایش داشته، به خبرنگار فارس گفت: اعتقاد داریم اگر شهرداری دارای شرایط مالی خوبی داشت یا اینکه دولت به شهرداری یارانه اختصاص دهد بهای حمل و نقل عمومی نه تنها گران نشود، بلکه رایگان شود اما این گونه نیست.

مجتبی بهاروند ادامه داد: بخش عظیمی از خدمات حمل و نقل عمومی برعهده بخش خصوصی وه بخشی هم برعهده نیروهای سازمانی اتوبوسرانی است، بنابراین سال گذشته نیز به دلیل تلاطم های ارزی همه لوازم اتوبوس و قطار شهری افزایش قیمت چهار برابری داشته است، بری مثال نرخ لاستیک ۵۰۰ هزار تومانی به ۲ میلیون تومان رسیده است.

قیمت تمام شده بلیت اتوبوس در مشهد ۲۴۰۰ تومان است

وی تشریح کرد: علاوه بر آن اکنون قیمت تمام شده بلیت اتوبوس در مشهد ۲ هزار و ۴۰۰ تومان بوده که شهرداری ۶۵۰ تومان آن یعنی حدود یک چهارم یا یک پنجم آن را از شهروندان دریافت می کند و سه چهارم این مبلغ یارانه از سوی شهرداری است.

رئیس کمیسیون ترافیک و حمل و نقل شورای اسلامی شهر مشهد افزود: از طرفی بهدلیل اینکه اتوبوس رانی و قطار شهری درصدد ارائه خدمات مناسب و سرویس دهی مرتب و با نظم هستند، با چنین شرایطی هزینه ها به اندازه ای سرسام آور است که یا ناچار هستیم خدمات را کاهش دهیم تا اتوبوس ها نوسازی نشوند و شرکت ها نیز به تدریج ورشکسته شوند، یا اینکه بخش جزئی از هزینه را دوباره به بهای خدمات اضافه کنیم.

بهاروند یادآور شد: لایحه شهرداری مشهد برای افزایش بهای خدمات حمل و نقل عمومی برای سال ۹۸ مبلغ ۲۵۰ تومان بود که در شورای اسلامی شهر مشهد و کمیسیون حمل و نقل و ترافیک، مبلغ ۱۰۰ تومان از آن برای اضافه شدن به بهای خدمات کاهش یافت.

وی تأکید کرد: واقعیت این است که اگر می خواهیم حمل و نقل عمومی مان به طور کامل از بین نرود، در حالیکه هزینه ها به طور سرسام آوری افزایش پیدا کرده، باید درصد جزئی به بهای خدمات حمل و نقل عمومی اضافه شود.

مشهد در بین کلانشهرها کمترین هزینه حمل ونقل عمومی را دارد

رئیس کمیسیون ترافیک و حمل و نقل شورای اسلامی شهر مشهد یادآوری کرد: با وجود اینکه مشهد مقدس دومین کلانشهر ایران است، اما در بین کلانشهرهای کشور کمترین هزینه حمل و نقل عمومی را دارد و بسیاری از شهرها از جمله اصفهان، شیراز و تبریز نرخ خدمات حمل و نقل بیشتر از مشهد است.

بهاروند با بیان اینکه در کلانشهر تهران نیز بهای حمل و نقل عمومی براساس مسافت طی شده از مردم دریافت می شود، اظهار کرد: اجرای این طرح در مشهد نیز در حال پیگیری است تا براساس مسیر طی شده نرخ کرایه محاسبه و از شهروندان دریافت شود که برای کارشناسی موضوع و ارائه طرح به کمیسیون حمل و نقل شورای شهر، فرصتی به شهرداری داده شده است.

امسال برآورد جابه جایی مسافر با قطارشهری ۲۵۰۰ تومان است

مدیرعامل شرکت بهره برداری قطار شهری مشهد نیز با اشاره به اینکه با توجه به تغییرات نرخ ارز و رشد قیمت ها، هزینه های تمام شده قطار شهری برای جابه جایی مسافر هر سال با افزایش مواجه بوده و این افزایش رقم بسیار بالایی است، تأکید کرد: از سوی دیگر شهرداری مشهد در نظر ندارد هزینه های تمام شده را از مردم دریافت کند و بخش زیادی از آن را به صورت پرداخت یارانه تقبل می کند.

وحید مبین مقدم تشریح کرد: طبق برآوردی که برای سال ۹۸ صورت گرفته هزینه جابه جایی هر مسافر بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ تومان بوده که مربوط به هزینه های جاری قطار شهری است، در حالیکه هزینه های جاری در سال قبل ۱۹۵۰ تا ۲ هزار تومان بوده است و امسال افزایش یافته است.

وی با تأکید بر اینکه این هزینه را نمی توان از مردم دریافت کرد و نظر شهرداری و شورای شهر مشهد نیز بر این نیست که مردم هزینه را تقبل کنند، افزود: به همین دلیل بخش جزئی از این هزینه بر روی کرایه دریافتی مسافر اعمال می شود و بخش عمده آن توسط شهرداری مشهد به صورت یارانه پرداخت می شود.

مدیرعامل شرکت بهره برداری قطار شهری مشهد اظهار کرد: در سال گذشته پرداخت هزینه قطار شهری از طریق من کارت ۶۵۰ تومان بود و امسال با مصوبه شورای شهر مبلغ دریافتی من کارت ۸۰۰ تومان است و با توجه به ۲ هزار و ۵۰۰ تومان قیمت تمام شده در سال ۹۸ ما به التفاوت ۸۰۰ و ۲ هزار و ۵۰۰ تومان توسط شهرداری به عنوان یارانه به مردم پرداخت می شود تا بتوانند از حمل و نقل عمومی استفاده کنند.

در نظر داریم هزینه از منابعی به جز مردم پرداخت شود

مبین مقدم متذکر شد: شرکت بهره برداری قطار شهری مشهد نیز به دلیل تحریم ها و تغییر نرخ ارز برای تأمین لوازم یدکی، مواد مصرفی و همچنین قطعات و تجهیزات مورد نیاز خود با مشکلات زیادی روبه رو است و به شدت تحت فشار قرار دارد.

وی اضافه کرد: با این وجود نظر ما نیز این نیست که مردم این هزینه را پرداخت کنند بلکه از سایر منابع به جز مردم مانند یارانه دولتی که در چند سال اخیر وجود ندارد یا سایر منابع تأمین شود تا بتوانیم سرویس دهی خود را مانند قبل به شهروندان ارائه دهیم.

انتهای پیام/ ۷۰۰۶۳/ح

پرسش و پاسخ در قیمت تمام شده بلیت اتوبوس مشهد ۲۴۰۰ و مترو ۲۵۰۰ تومان است

گفتگو با هوش مصنوعی