ترمز کرونا در استان های شمالی کشیده نشد / روند افزایشی کرونا در مازندران ادامه دارد



رئیس مرکز تحقیقات بیماری های نوپدید انستیتو پاستور ایران:

احسان مصطفوی اپیدمیولوژیست و رئیس مرکز تحقیقات بیماری های نوپدید و بازپدید انستیتو پاستور ایران در گفت وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به وضعیت اپیدمی کرونا در ۲ ماه گذشته اظهار کرد: پیک سوم اپیدمی کرونا که از مهرماه تا آذر ماه کشور را درگیر کرده بود باعث افزایش قابل توجه موارد ابتلا و مرگ و میر در استان های مختلف کشور شد.

وی ادامه داد: تقریبا از نیمه دوم آبان ماه روند نزولی مواد بستری کرونا در کشور آغاز شد و این روند همچنان در کشور ادامه دارد و در ارتباط با موارد مرگ هم شاهد روند کاهشی مواد مرگ از هفته اول آذرماه بودیم.

رئیس مرکز تحقیقات بیماری های نوپدید و بازپدید انستیتو پاستور ایران با اشاره به روند صعودی بیماری کرونا در استان های شمالی کشور گفت: نکته قابل توجه این است که در اکثر استان های کشور شاهد روند نزولی بیماری کرونا در موارد بستری و مرگ در هفته های اخیر هستیم، اما وضعیت بیماری کرونا در استان های شمالی کشور و به طور خاص در استان مازندران قابل توجه و تأمل است.

مصطفوی افزود: استان های گلستان، گیلان و مازندران برخلاف سایر استان های کشور موفق به طی کردن سیر نزولی موارد بستری و مرگ و میر خود نظیر سایر استان ها در پیک سوم خود نشدند.

استاد اپیدمیولوژی انستیتو پاستور ایران با تشریح وضعیت بیماری کرونا در استان مازندران بیان کرد: در برخی از شهر های استان مازندران شامل آمل، ساری، سوادکوه شمالی و رامسر شاهد روند صعودی موارد بستری کرونا هستیم و این شهر ها در وضعیت قرمز کرونا قرار دارند و بعضی از شهر ها مثل رامسر عملا بیش از سه پیک اپیدمی را تجربه کرده اند. همچنین شهر های نارنجی استان مازندران شامل نکا، بابل، قائمشهر و فریدون کنار هستند و مشابه شهر های قرمز روند صعودی موارد بستری در شهر های نارنجی استان مازندران هم دیده می شود.

مصطفوی درباره احتمال وقوع پیک زمستانه کرونا در کشور هشدار داد و گفت: روند بیماری کرونا در استان های شمالی کشور، که زودتر از اکثر استان های کشور درگیر پیک اول هم شده بودند، هم اکنون نزولی نیست و این موضوع زنگ خطری را به صدا در می آورد که این احتمال وجود دارد تا گرفتار پیک چهارم بیماری کرونا شوند و در صورتی که مداخلات و نظارت های لازم صورت نگیرد، کشور پس از دو ماه روند نزولی بیماری، درگیر پیک زمستانه کرونا شود و این موضوع نیازمند توجه بیشتر مسئولان، دست اندرکاران نظام سلامت و مردم است.

رئیس مرکز تحقیقات بیماری های نوپدید و بازپدید انستیتو پاستور ایران تاکید کرد: اتفاقی را که در مازندران رخ داده است باید زنگ خطری برای سایر نقاط کشور بدانیم و برای آنکه روند صعودی در مازندران نزولی شود باید اقدامات عملی صورت گیرد و تا آنجا که مقدور است از سفر های غیرضروری به این منطقه پرهیز شود و خطر را جدی بدانیم.

مصطفوی گفت: اگر کاهش سطح مراقبت ها و نظارت ها در سایر استان های کشور هم اتفاق بیفتد، دور از ذهن نیست که درگیر پیک مجدد بیماری کرونا شویم و باید بدانیم که هر غفلتی می تواند فرصت را برای افزایش مجدد موارد بیماری کرونا فراهم کند.

انتهای پیام/

پرسش و پاسخ در ترمز کرونا در استان های شمالی کشیده نشد / روند افزایشی کرونا در مازندران ادامه دارد

گفتگو با هوش مصنوعی