نگاه به رتبه بندی نباید صرفا معیشتی باشد



به گزارش خبرنگار مهر؛ محمدصادق خیاطیان رئیس مرکز بررسی استراتژیک ریاست جمهوری در سی و ششمین اجلاس مدیران و رؤسای آموزش و پرورش کشور با بیان اهمیت رسیدگی به نظام حکمرانی گفت: نظام حکمرانی و راهبرهای آن باید مورد توجه باشد؛ باشد؛ آیا آموزش و پرورش نقش راهبردی در نظام حکمرانی دارد. آیا ما نقش راهبردی برای آموزش و پرورش در نظام حکمرانی تعریف کرده ایم؟

وی با انتقاد از تمرکز گرایی در آموزش و پرورش گفت: وزارت آموزش و پرورش کاملا بخشی شده است و خود را مانند دیگر وزارتخانه ها و در سطح آنها می بیند.

خیاطیان با بیان اینکه ما در زمینه تعلیم و تربیت در نظام حکمرانی با یک خلأ خیلی جدی مواجه هستیم؛ گفت: تمرکز گرایی و بخشی نگری از مشکلات و آفت های آموزش و پرورش است. بروکراسی، کاغذبازی و نگاه از بالا به پایین مشکلات نهاد آموزشی کشور است.

وی با بیان اینکه گفتمان این دولت مردمی سازی است؛ گفت: در جنبه های مختلف در تلاش هستیم مردمی سازی را پیگیری کنیم و یکی از راه های برون رفت از تمرکزگرایی مردمی سازی است.

خیاطیان افزود: باور کنید ظرفیت های مردمی و گروه های جهادی در آموزش و پرورش فوق العاده است؛ آنها از شما مدیران تنها می خواهند که زمینه لازم برای فعالیت را برای آنها فراهم کنید. متأسفانه خیلی از افراد این ظرفیت را باور نمی کنند و نگاهی دولتی دارند؛ من از مدیران آموزش و پرورش می خواهم از پوسته دولتی خارج شوند.

وی با اشاره به لزوم عدالت آموزشی گفت: برازنده جمهوری اسلامی نیست که بعد از ۴۳ سال در برخی مناطق محروم و دور افتاده از مرکز دسترسی به امکانات آموزشی کم باشد.

رئیس مرکز بررسی استراتژیک ریاست جمهوری با بیان اینکه دولت سیزدهم خود بر اجرای رتبه بندی عمل نموده است؛ گفت: نگاه رتبه بندی نباید صرفا معیشتی باشد؛ رتبه بندی معلمان باید بتواند موجب ارتقای کیفیت معلمان نظام آموزشی شود.

خیاطیان خاطر نشان کرد: هزار میلیارد تومان بودجه آموزش و پرورش در سال است و من فکر می کنم اگر این رقم ۵۰۰ هزار میلیارد تومان هم شود تفاوتی ایجاد نمی کند زیرا با افزایش بودجه خلاقیت رقم نمی خورد. باید بدانیم با تزریق پول و رانت دولتی تحول و خلاقیت محقق نمی شود.
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «نگاه به رتبه بندی نباید صرفا معیشتی باشد» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.