۱۴۰ میلیارد ریال سرمایه در گردش برای واحدهای صنعتی استان اردبیل کافی نیست



به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، جلسه کارگروه تخصصی اشتغال استان اردبیل ظهر امروز به ریاست استاندار اردبیل و با حضور مسئولان در این حوزه در راستای بررسی طرح ها و سرمایه گذاری ها در بخش اشتغال استان برگزار و کاستی ها و نارسایی ها در این حوزه بررسی شد.

در این جلسه مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی، معاون سازمان جهاد کشاورزی، سرپرست سازمان صنعت، معدن، تجارت و تعدادی از حاضران در جلسه گزارش عملکرد خود را در حوزه اشتغال تشریح کردند.

۱۸ هزار فرصت شغلی جدید در اردبیل ایجاد شد

استاندار اردبیل در این جلسه با اشاره به هدفگذاری ایجاد ۲۰ هزار فرصت شغلی تا پایان سال ۹۷ در اردبیل اظهار داشت: براساس آمارهای موجود از ابتدای سال تاکنون بیش از ۱۸ هزار فرصت شغلی جدید در اردبیل ایجاد شده است.

اکبر بهنام جو از اختصاص بیش از ۷۹۴ میلیارد تومان تسهیلات برای رونق اشتغال در اردبیل خبر داد و افزود: این تسهیلات برای ایجاد ۱۹ هزار فرصت شغلی اختصاص یافته که انتظار می رود در راستای تحقق آن دستگاه های مختلف تلاش لازم را داشته باشند.

وی تحقق ایجاد فرصت شغلی با ارائه تسهیلات را کاری مهم دانست و بیان کرد: انتظار می رود در راستای تحقق ایجاد فرصت های شغلی هدفگذاری شده دستگاه های مرتبط افق ۳۰ هزار فرصت شغلی را تدوین کنند تا رقم ۱۹ تا ۲۰ هزار فرصت شغلی در زمان مناسب و معین محقق شود.

رئیس کارگروه اشتغال استان اردبیل تدوین برنامه های اشتغالزای دستگاه های اجرایی در استان را تا افق ۱۴۰۰ ضروری دانست و تصریح کرد: باید در این حوزه طرح ها کارآمد و مناسب ارائه شده و مشکلات اشتغال در استان کاهش یابد.

بهنام جو بخش کشاورزی را از ظرفیت های اشتغالزا در استان برشمرد و گفت: تدوین و اجرای طرح های اشتغال در این حوزه ضروری است و انتظار می رود به ویژه در راستای توسعه کشت گلخانه ای که زودبازده بوده و دارای اشتغالزایی پایدار دایمی و از همه مهمتر نیاز به آب کمتر دارند، اقدامات لازم انجام شود.

وی با تاکید بر تامین سرمایه در گردش برای واحدهای تولیدی استان افزود: ۱۴۰ میلیارد ریال سرمایه در گردش برای واحدهای صنعتی استان کافی نبوده و باید با شاسایی واحدهایی که نیازمند این سرمایه هستند در راستای رفع نیازمندی های آنها پیگیری های اساسی انجام داد.

استاندار اردبیل با اشاره به اینکه برنامه ریزی ها برای توسعه اشتغال باید با برش شهرستانی انجام شود، تصریح کرد: مدیران تمامی دستگاه های اجرایی باید پروژه های نیمه تمام دارای ظرفیت اشتغال را احصا و اعلام کنند و برای تکمیل آن جدول زمان بندی داشته باشند.

وی با اشاره به ظرفیت های بالای استان در بخش گردشگری بیان کرد: استان اردبیل دارای قابلیت ها و استعدادهای بکر گردشگری بوده و باید به سمت ایجاد پروژه های گردشگری و جذب مسافر بیشتر حرکت کرد.

بهنام جو با اشاره به برگزاری جلسات اقتصاد مقاومتی در هر ۴۵ روز شهرستان ها افزود: جلسات اقتصاد مقاومتی می تواند پیش زمینه مناسبی برای برگزاری و بررسی طرح های مهم کارگروه اشتغال باشد چرا که در این جلسات تعدادی مدیران دستگاه های اجرایی نیز حضور دارند.

رئیس کارگروه تخصصی اشتغال استان اردبیل سرمایه گذاری بنیاد مستضعفان در شهرستان گرمی را یکی از اقدامات مهم برشمرد و گفت: باید تلاش کنیم با ایجاد زیرساخت های لازم و جذب سرمایه گذار زمینه اشتغال ۳۰ هزار نفر در سال ۹۸ فراهم شود.

تدوین شیوه نامه اجرایی ارائه تسهیلات رونق اشتغال

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اردبیل نیز در این جلسه اظهار کرد: در قالب طرح اشتغال فراگیر دولت مشوق ها و تسهیلات ویژه ای در نظر گرفته تا زمینه برای توسعه اشتغال با ارائه این تسهیلات در استان فراهم شود.

قاسم رحیمی از ارائه ۴۳ میلیارد تومان مشوق کارفرمایی برای بیمه کردن سه هزار و ۳۰۰ نفر از کارگران و کارکنان و کمک به مشاغل خانگی با اختصاص ۸۰ میلیارد ریال تسهیلات و کمک های بلاعوض خبر داد و گفت: با ارائه این تسهیلات پیش بینی شده تا ۱۹ هزار فرصت شغلی در استان ایجاد شود.

وی افزود: برای ارائه این تسهیلات در راستای اشتغالزایی در استان شیوه نامه اجرایی در حال تنظیم بوده تا سهم هر یک از شهرستان ها و دستگاه های اداری و اجرایی مشخص و برای اجرا ابلاغ شود.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اردبیل با اشاره به سهم بخش کشاورزی از این تسهیلات بیان کرد: ۳۶۱ میلیارد تومان سهم بخش کشاورزی از این تسهیلات بوده که با تخصیص آن برای سه هزار و ۲۰۴ نفر فرصت شغلی ایجاد می شود.

وی با بیان اینکه در حوزه صنعت و معدن ۲۸۲ میلیارد ریال تسهیلات در نظر گرفته شده تا با ارائه آن سه هزار و ۳۸ نفر وارد بازار کار شوند، تصریح کرد: در این بخش هشت میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان یارانه در نظر گرفته شده است.

رحیمی افزود: در بخش صنعت تسهیلات در نظر گرفته شده برای ۱۳۵ طرح ارائه می شود که شامل سرمایه در گردش، بازسازی و نوسازی خط تولید برای ۲۵ طرح و نیز ۳۰ طرح نیمه تمام بوده که سازمان صنعت و معدن استان باید این طرح ها را شناسایی و معرفی کنند.

اختصاص بیش از ۷۹۴ میلیارد تومان تسهیلات برای رونق اشتغال در اردبیل

سرپرست معاونت امور اقتصادی استانداری اردبیل نیز در این جلسه اظهار کرد: در راستای رونق اشتغال در سطح استان بیش از ۷۹۴ میلیارد تومان تسهیلات درنظر گرفته شده که باید تلاش تمامی مدیران و مسئولان بر تخصیص کامل این اعتبارات باشد.

عباس کریمی با بیان اینکه این تسهیلات به تدریج در مدت یک سال پرداخت خواهد شد، افزود: با ارائه این میزان تسهیلات برناه ریزی شده تا بیش از ۱۹ هزار و ۱۷۶ فرصت شغلی در سطح استان در بخش های مختلف ایجاد شود.

وی بیش از ۳۶ میلیارد تومان این مبلغ را مربوط به یارانه دانست و تصریح کرد: بیش از ۶۰ میلیارد تومان نیز به صورت کمک بلاعوض بوده که برای مجریان طرح های اشتغال که از این تسهیلات بهره مند می شوند به صورت مشوق ارائه می شود.

سرپرست معاونت امور اقتصادی استانداری اردبیل بیان کرد: این تسهیلات و مشوق ها براساس عملکرد دستگاه های مختلف توزیع کننده اعتبارات به آنها ارائه می شود.

توسعه زیرساخت های گردشگری اردبیل نیاز به ۴۵ میلیارد تومان اعتبار دارد

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل نیز در این جلسه با اشاره به اجرای طرح های گردشگری در استان گفت: سهم اداره کل میراث فرهنگی استان از تسهیلات در نظر گرفته برای ایجاد فرصت های شغلی ایجاد یک هزار و ۹۴۱ فرصت شغلی است.

نادر فلاحی افزود: برای ایجاد این تعداد فرصت شغلی در استان بیش از ۱۰۹ میلیارد تومان تسهیلات و یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان کمک بلاعوض در نظر گرفته شده است که به این منظور ۳۶ طرح تعریف شده تا اجرایی شود.

وی تسهیلات مورد نیاز برای ایجاد اشتغال در بخش گردشگری استان اردبیل را ۹۶۸ میلیارد تومان برشمرد و تصریح کرد: با ارائه این تسهیلات می تواند شاهد ایجاد دو هزار و ۵۴۹ فرصت شغلی در این بخش از استان شد.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل با یان اینکه با توجه به ظرفیت های بالای استان در بخش گردشگری نیازمند توسعه زیرساخت ها در این بخش هستیم، اظهار کرد: به این منظور ۴۵ میلیارد تومان اعتبار نیاز است.

انتهای پیام/ش

پرسش و پاسخ در ۱۴۰ میلیارد ریال سرمایه در گردش برای واحدهای صنعتی استان اردبیل کافی نیست

گفتگو با هوش مصنوعی