نقش موثر میانجی گران قضایی در کاهش پرونده های دستگاه قضا



به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی دادگستری کل استان قزوین، علی شعبانی در آئین تحلیف نخستین دوره میانجی گران گفت: قانون گذار بر اساس صلاحدید مقرراتی در نظر گرفته که علاوه بر شوراهای حل اختلاف که رسالتی تحت عنوان صلح و سازش برعهده دارند، افرادی در قالب میانجیگر نیز گزینش و انتخاب شوند تا به امر صلح و سازش و کاهش بار ترافیکی پرونده های دعاوی به دستگاه قضا کمک نمایند.

مقام ارشد قضائی استان با بیان اینکه واسط قرارگرفتن میانجی گران مربوط به پرونده های کیفری است، تصریح کرد: متأسفانه تعداد پرونده های قضائی در قالب جرایم مختلف شکایاتی که افراد در قبال هم مطرح می کنند بسیار زیاد است و دستگاه قضا وقت رسیدگی به اینگونه پرونده ها را ندارد.

وی ادامه داد: فضیلت کار میانجی گران بسیار با ارزش است و بارها مشاهده شده که اختلاف پس از دادرسی و صدور رأی عادلانه، پایان نیافته و دعاوی و شکایات طرفین مجددا مطرح می شود. اینگونه مسائل و پرونده ها باعث هدررفت وقت قاضی و بیت المال خواهد بود که میانجی گران می توانند با درایت خود به مشکلاتی از این قبیل خاتمه دهند.

علی شعبانی اظهار کرد: زمانیکه دعاوی با صلح و سازش خاتمه می یابد، تبعات بعدی آن کمتر است و امیدواریم با هم افزایی میانجی گران پرونده های قضائی دارای خروجی مطلوب باشند و نهاد میانجی گران توسعه یابد تا جامعه از خیر و برکت آن بهره مند شوند.

پرویز طاهرخانی، مسعود رحمانی، ذبیح الله اصفهانی، ناصر احمدی، مصطفی درزی رامندی، حمید محب علی، فهیمه فخاری و سکینه حسین لو از پذیرفتگان آزمون میانجی گری در استان قزوین بودند که آئین تحلیف آنها به صورت سراسری برگزار شد.

پرسش و پاسخ در نقش موثر میانجی گران قضایی در کاهش پرونده های دستگاه قضا

گفتگو با هوش مصنوعی