چراغ امید محرومان ایلام به «صاحب الزمان» / مسجدی که جمکران مردم شد



خبرگزاری مهر -گروه استان ها: اینجا در منطقه رسالت شهر ایلام مسجدی به نام صاحب الزمان بنا شده که از گذشته تاکنون جایگاه ویژه ای نزد مردم استان داشته و اگر روزهای چهارشنبه به مسجد مراجعه کنید، شاهد حضور بی شمار مردم در این مسجد خواهید بود که بنا بر یک سنت قدیمی برای اجابت دعا به این مکان مراجعه دارند.

البته در تمام طول روزهای هفته افراد بسیار زیادی حتی از دیگر مناطق استان به این مسجد مراجعه دارند، مسجدی که امروز پناه تمام محرومان استان ایلام شده است.

تراکم زائران در روزهای چهارشنبه بیشتر است، اینکه چرا بیشتر روزهای چهارشنبه مردم بیشتر می آیند برگرفته از حضور مردم در روزهای چهارشنبه در مسجد جمکران قم است.

مسجد صاحب الزمان شهر ایلام یکی از مساجدی است که علاوه بر حفظ کارکردهای دینی و مذهبی هم اکنون به عنوان یکی از مراکز فرهنگی و آموزشی در شهر ایلام محسوب می شود.

معماری مسجد به نحوی طراحی شده است که در مراسم‬ و آئین های مذهبی و اعیاد هم خواهران و هم برادران به طور یکسان بتوانند از امکانات مسجد استفاده کنند.

از جمله امور فرهنگی که در مسجد صاحب الزمان انجام می گیرد برقرار کردن دو کتابخانه ویژه خواهران و برادران است که حدود شش هزار کتاب در اختیار آنها قرار گرفته است.

کلاس های فرهنگی در قالب کانون فرهنگی و پایگاه بسیج مسجد هم برقرار است و در رشته های مختلفی به مردم خدمت می کنند، جوانان و نوجوانان زیادی هم جذب کلاس های این مسجد شده اند.

فعالیت برای خدمات رسانی به زوار

مسجد صاحب الزمان شهر ایلام یکی از مساجدی است که طی چهار سال گذشته در زمینه ساماندهی و اسکان مسافران، تغذیه زائران اربعین خدمات رسانی بی شماری کرده است.

زوار اربعین که شب ها جایی ندارند و در انتظار غذای گرم هستند، به این مسجد مراجعه می کنند.

مسجد صاحب الزمان کارکردهایی بیش از مباحث عبادی برای مردم ایلام دارد و کاهش معضلات اجتماعی و آسیب هایی که در جامعه گریبانگر مردم است از جمله برنامه های این مرکز فرهنگی مذهبی است.

یکی از برنامه های این مسجد کمک رسانی به نیازمندان طی ایام خاص سال است که در این راستا بسته های غذایی شامل برنج، روغن و دیگر اقلام خوراکی تهیه می شود و در میان نیازمندان استان توزیع می شود.

برنامه های خاص برای جوانان

علاوه بر کارکردهای مختلف مسجد صاحب الزمان شهر ایلام، این مسجد در طول سال برنامه های مختلفی برای پر کردن اوقات فراغت جوانان دارد، کانون فرهنگی مسجد زمینه های برنامه های فرهنگی را در این مسجد نیز فراهم کرده است.

در این مسجد اجرای برنامه های آموزشی قرآنی، محافل انس با قرآن کریم، اعتقادات و احکام و اصول اسلامی، فعالیت های فرهنگی و ورزشی، نمایشگاه و.. برای جوانان و نوجوانان برگزار می شود.

رفت و آمد در مسجد صاحب الزمان شهر ایلام بسیار زیاد است و اغلب مردم شهر ایلام برای اقامه نماز ظهر و عصر راهی مسجد می شوند، علاوه بر این کلاس هایی به منظور آشنایی بیشتر جوانان با قرآن نیز برگزار می شود.

البته در این مسجد همه گروه های سنی حضور دارند و از کودک، نونهال، نوجوانان و جوان گرفته تا پیرمرد ۹۰ ساله را می توان در آن دید که در برنامه های مختلف شرکت می کنند.

تأثیر مسجد صاحب الزمان برای جوانان

یکی از فعالان این مسجد در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: مسجد صاحب الزمان شهر ایلام برای همه مردم استان معروف است، مردم در روزهای چهارشنبه بیشتر به این مسجد مراجعه می کنند.

علی زینی وند افزود: این مسجد نزد مردم استان و به ویژه شهر ایلام از جایگاه بالایی برخوردار بوده و علاوه بر فعالیت های قرآنی و مذهبی، برنامه مختلف فرهنگی و اجتماعی نیز در این مسجد اجرایی می شود.

وی تصریح کرد: جوانان زیادی جذب این مسجد برای فعالیت های فرهنگی و اجتماعی شده اند، در ایام مذهبی خاص سال مثل محرم حضور جوانان و نوجوانان در این مسجد بی نظیر است.

زینی وند بیان داشت: در همه ایام این مسجد برنامه دارد، و این مسجد از جهت فرهنگی به صورت مهم ترین پایگاه فعالیت های دینی در فضای جامعه ایلام تأثیر عمیق و ژرف داشته است.

وی عنوان کرد: مساجد به عنوان مهم ترین پایگاه های دینی می توانند دانشگاهی بزرگ، علمی و محل رشد و تربیت نخبگان دینی هم باشد که این امر نیازمند برنامه ریزی است.

کانون ها فرهنگی و هنری پذیرای جوانان

مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی و هنری مساجد استان ایلام در این ارتباط در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: توسعه فعالیت های فرهنگی و هنری از اولویت های دبیرخانه کانون های فرهنگی و هنری مساجد استان ایلام است.

حجت الاسلام علی چراغی پور افزود: ۳۱۰ کانون فرهنگی و هنری در مناطق روستایی و شهری استان در سطح مساجد، پذیرای علاقه مندان و جوانان به برنامه های فرهنگی و هنری هستند.

وی عنوان کرد: ۴۳ هزار نفر عضو کانون های فرهنگی و هنری مساجد در مناطق مختلف این استان هستند.

چراغی پور بیان داشت: هم اکنون ۸۶ کتابخانه عمومی مخزن دار در سطح کانون های فرهنگی و هنری میزبان اعضای کانون های فرهنگی و هنری هستند.

بیش از ۶۵۰ مسجد و حسینیه در ایلام فعال است.
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «چراغ امید محرومان ایلام به «صاحب الزمان» / مسجدی که جمکران مردم شد» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.