۴+۱ نکته مهم که قبل از خرید یو پی اس باید بدانید- اخبار بازار تسنیم



یو پی اس چیست؟

دستگاه یو پی اس (UPS) مخفف Uninterruptable Power Supply ، یک سیستم برق پشتیبان باتری است که در زمان قطع و نبود برق، برق مورد نیاز وسایل برقی متصل به خود را تامین می کند و اجازه نمی دهد که دستگاه های متصل به آن به طور ناگهانی خاموش شوند. همچنین یو پی اس وظیفه محافظت از سیستم ها را با تصحیح نوسانات ولتاژ در زمان وصل و قطع برق نیز به عهده دارد.

چرا باید از یو پی اس استفاده کنیم؟

ups در زمان وصل و قطع برق کاربرد دارد. این دستگاه ها با توجه به تکنولوژی دارای حفاظت های مختلفی هستند، از مهم ترین مزیت های آن خروجی برق بدون نویز و نوسان ولتاژ است که این خود باعث حفاظت و طول عمر وسایل متصل به آن می شود. در زمان قطع برق، اجازه نمی دهد که وسایل برقی خاموش شوند، و بسته به میزان باتری و مصارف برقی می تواند پشتیبان برق باشد.

اکنون باید بدانیم که کدام یو پی اس را بخریم؟ دانستن این ۴+۱ نکته به شما کمک می کند تا بهترین انتخاب را داشته باشید.

۴+۱ نکته مهم برای خرید و انتخاب یو پی اس:

۱- توان مصرفی تجهیزات

برای این منظور کافی است توان هر یک از وسایل را جداگانه و در نهایت مجموع آنها را حساب کنید. توان وسایل برقی با وات بیان می شود که این توان معمولا روی دستگاه های برقی نوشه شده است در صورتی که به توان مصرفی دستگاه مستقیم اشاره نشده باشد حتما عددی با عنوان جریان (A) روی آن نوشته شده است که از حاصل ضرب آن عدد در ولتاژ دستگاه ، توان آن بدست می آید.

۲- انتخاب توان یو پی اس

یو پی اس باید دارای ظرفیت بیشتر از توان تجهیزات باشد. توان یو پی اس با واحد کیلو ولت آمپر (KVA) مشخص می شود. هنگام خرید یو پی اس در حالت معمول توان آن را ۳۰٪ بیشتر از توان مصرفی تجهیزات انتخاب می کنند.

به این نکته توجه کنید که یو پی اس با واحد ولت آمپر و تجهیزات برقی با واحد وات مشخص می شوند، ضریبی به نام پاورفکتور در یوپی اس هست که با ضرب آن در توان ولت آمپر، معادل وات آن به دست می آید. به عنوان مثال در یو پی اس سونر ۳کاوا سری SONER UPS H۳۰ ، پاور فکتور ۰٫۷ و توان یو پی اس ۳ کیلوولت آمپر است، که با این حساب توان آن ۲٫۱ کیلووات یا ۲۱۰۰ وات می شود.

۳- شناخت تکنولوژی یو پی اس

آنلاین:

در زمان وصل و قطع برق خروجی از برق باتری گرفته می شود، تعداد باتری در این سیستم بالاست، هنگام وصل برق نوسان در خروجی نیست لذا برای مکان هایی که نوسان زیادی در طول روز دارند مناسب است، در زمان قطع برق زمان انتقال به باتری صفر است، بدون قطعی و آنی است، قیمت بالایی دارند و با توجه به استفاده دائم از باتری، استهلاک باتری بیشتری نیز دارند.

لاین اینتر اکتیو:

در زمان وصل برق خروجی از برق شهر و در زمان قطع برق از برق باتری گرفته می شود، تعداد باتری در این سیستم نسبت به سری آنلاین کمتر است، هنگام وصل برق با استفاده از استابلایزر داخلی (رله ای)، نوسانات ولتاژ برق را تصحیح می کند، در زمان قطع برق در زمان بسیار کوتاهی به باتری ها سوئیچ می کند و زمان انتقال به باتری معمولا کمتر از ۱۰ میلی ثانیه است، بدون قطعی است و دستگاههای متصل به آن از جمله سرور ، دوربین ، کامپیوتر و … بدون خاموش یا ریست شدن به کار خود ادامه می دهند و متوجه قطع برق نخواهند شد، در مقایسه با سری آنلاین قیمت مناسب تری دارند، با توجه به اینکه فقط در زمان قطع برق از باتری استفاده می شود دارای طول عمر باتری بیشتری هستند.

آفلاین:

مشابه تکنولوژی لاین اینتر اکتیو است با این تفاوت که در این سری از استابلایزر استفاده نمی شود و فقط در زمان قطع برق کاربرد دارند، این تکنولوژی دارای توان محدودتری است.

۴- باتری (یو پی اس باتری داخلی یا خارجی)

اگر زمان پشتیبانی زیادی نیاز ندارید، می توانید از نمونه هایی با باتری داخلی یا Internal استفاده کنید، در این نمونه از باتری های کوچک با آمپر پایین درون جعبه آن استفاده شده است.

اگر زمان پشتیبانی بالایی انتظار دارید، باید از نمونه باتری بیرونی یا External استفاده کنید، در این نمونه شارژر باتری محدودیت ماکزیمم آمپرساعت باتری را مشخص می کند، به عنوان مثال در برخی از یو پی اس ها همچون یو پی اس سونر جریان شارژر قابل تنظیم است و می توانید بر اساس آمپرساعت باتری ای که به دستگاه متصل می کنید آن را تغییر دهید. این نمونه می تواند برای قطع برق در زمان های بلند مدت مورد استفاده قرار گیرد.

میزان آمپر ساعت و تعداد باتری، پس از انتخاب توان یو پی اس و میزان مصرف مشخص می شود، فرمول محاسبه خودکار آمپر ساعت و زمان پشتیبانی باتری را می توانید در سایت SonerCorp.com صفحه محاسبه یو پی اس و باتری مشاهده کنید.

۴+۱- یو پی اس ایرانی یا خارجی

از مهم ترین مزیت هایی که یو پی اس ایرانی نسبت به دیگر موارد دارد این است که دارای خدمات و پشتیبانی واقعی است و در صورتی که نیاز به خدمات داشته باشد شرکت تولیدکننده پاسخگو است، در این بین برخی از شرکت ها دارای خدمات پس از فروش کوتاه مدت و برخی بلند مدت هستند، که توجه به این امر نیز حائز اهمیت است. به عنوان مثال یو پی اس های سونر تولید شرکت مهندسی زرین الکترونیک دارای گارانتی و خدمات پس از فروش بلند مدت هستند.

از جهتی تولیدات ایرانی محدود است، معمولا در توان های بالا که به صورت عمده در ایران تولید نمی شود، گزینه ای جز یو پی اس های خارجی و وارداتی نیست، هر چند که برخی از شرکت های تولید کننده به صورت سفارشی امکان تولید توان بالا را نیز دارند.

در صورتی که برای خرید نیاز به مشاوره و راهنمایی بیشتر دارید کارشناسان فروش یو پی اس شرکت مهندسی زرین الکترونیک به نشانی اینترنتی SonerCorp.com شما را در انتخاب بهتر راهنمایی می کنند.

«این مطلب تبلیغاتی است»
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «۴+۱ نکته مهم که قبل از خرید یو پی اس باید بدانید- اخبار بازار تسنیم» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.