پیشگیری از وقوع جرائم نیازمند راهکار علمی برای کاهش عوامل جرم زا



به گزارش خبرنگار مهر، حسن نگین تاجی بعدازظهر چهارشنبه در نشست شورای عالی پیشگیری از وقوع جرم استان افزود: برای پیشگیری از برخی آسیب های اجتماعی مانند خودکشی نمی شود راهکار قضائی ارائه کرد و نیازمند تلاش مردم و نهادهای متولی است.

وی با بیان اینکه پیشگیری از وقوع جرم تنها وظیفه ی ذاتی قوه قضائیه و پلیس نیست، اظهار داشت: در شورای عالی پیشگیری از وقوع جرم باید دنبال علل و عواملی که موجب بروز جرم می شوند باشیم.

نگین تاجی افزود: نظام مراقبت اجتماعی دانش آموزان (نماد) یکی از برنامه های کاربردی و علمی بوده که باید با مشارکت حداکثری نهادهای عضو و مسئول، در استان با تمام ظرفیت ادامه پیدا کند.

وی با بیان اینکه دستگاه قضائی در این رابطه وظیفه انسجام بخشی بین نهادهای عضو را برقرار می کند، گفت: در سند تحول قضائی بر پیشگیری از وقوع جرم تأکید شده، ولی در عمل مغفول مانده است و ویژگی بارز سند تحول و تعالی قضائی، شناسایی علل و عوامل جرم زا و ارائه راهکار علمی و عملی پیشگیری از وقوع مجدد جرایم است.

نگین تاجی افزود: مدیریت سنتی دیگر جوابگوی نیازهای امروز نیست و امروزه چالش در مورد معاملات، باعث بروز درصد بسیاری از جرایم و نزاع های دسته جمعی، قتل و اختلافات ملکی در استان شده است.

وی تصریح کرد: در سند تحول، چالش ها و عوامل بروز جرایم مشخص شده و راهکار آن نیز ارائه شده و رؤسا و دادستان های حوزه های قضائی یک بار دیگر با دقت سند تحول قضائی را مطالعه کنند، تا با نقش و اهمیت پیشگیری از وقوع جرم بیشتر آشنا شوند.

نگین تاجی عدم شناسایی کامل آسیب ها، پراکندگی اقدامات، موازی کاری یا عدم انجام آن و ضعف در حذف عوامل اصلی را از جمله آسیب های وارده برای پیشگیری از شکل گیری جرم عنوان کرد و گفت: دستگاه قضائی باید انسجام بخشی بین نهادهای مختلف و تعیین مسئولیت را عهده دار باشد.
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «پیشگیری از وقوع جرائم نیازمند راهکار علمی برای کاهش عوامل جرم زا» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.