توضحیات اسماعیلی درباره اصلاح آیین نامه اجرایی لایحه استقلال کانون وکلا



به گزارش خبرنگار قضائی خبرگزاری تسنیم، غلامحسین اسماعیلی در ادامه بیست و چهارمین نشست خبری خود که به صورت زنده از تلویزیون اینترنتی سیمای عدالت پخش شد در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه دستگاه قضا در ارتباط برخورد با متخلفان از اجرای دستورات ستاد مقابله با کرونا چه اقدامی انجام داده است اظهار کرد: ما خودمان را مأمور و موظف می دانیم که با این ستادها همکاری کرده و کمک کنیم مصوبات این ستاد اجرا شود. مردم نیز به خوبی همکاری کردند و تخلفات قابل توجه نبوده است. در این ارتباط سامانه سجام که از قبل راهاندازی شده بود، در ارتباط با موضوعات کرونا و تخلفات آسیبرسان به مردم اعم از موضوعات مشمول مصوبات ستاد مقابله با کرونا و خارج از آن فعال شد.

سخنگوی دستگاه قضا گفت: ۱۱ هزار و ۴۲۰ مورد گزارش مردمی در این سامانه دریافت کردیم که این گزارشات بررسی شدند. از این گزارش ها ۶ هزار و ۲۸۳ مورد از ناحیه خود معاونت های امور اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان ها در حال پیگیری است و یک هزار و ۴۹۸ مورد نیز به دادستان ها و دادسراها ارجاع شده است. سه هزار و ۶۰۰ مورد نیز بررسی شده که تخلفی وجود نداشته است.

وی افزود: در این حوزه بازداشتی هایی که داریم بیشتر ناظر به کسانی است که در فضای مجازی مبادرت به تشویش اذهان عمومی کردند اما کسانی که فاصله گذاری اجتماعی را رعایت نکردند تذکر گرفتند و واحدهای صنفی متخلف نیز پلمب شدند اما کار به تعقیب کیفری در این حوزه نینجامیده است.

اسماعیلی در پاسخ به سوال دیگری درباره تدوین پیش نویس اصلاح آیین نامه اجرایی لایحه استقلال کانون های وکلا گفت: ما در قوهقضائیه به دنبال سالم سازی دستگاه خودمان و جریان عدالت هستیم. بر این باوریم که تضمین سلامت در امر قضا مستلزم سلامت قاضی،کارمند، وکیل، کارشناس و ضابط قضایی است. معتقدیم برای اینکه این اطمینان را به جامعه بدهیم نیازمند نظارت و شفافیت هستیم. ما به دنبال مداخله نیستم اما امور باید شفاف باشد و بخش های مختلف نظارت پذیر باشند.

وی گفت: موضوع آیین نامه وکالت در همین راستاست. آیین نامه وکالت عمری بیش از ۶۰ سال دارد و در این ۶۰ سال قوانین جدیدی تصویب شده از جمله قانون کیفیت اخذ پروانه وکالت و قانون بودجه سال ۹۹ که در آنجا ما مکلف به ایجاد سامانه ای برای ثبت قراردادهای مالی وکالت شدیم. این سامانه و قوانین مصوب مجلس شورای اسلامی بعد از قانون اصلی وکالت، اقتضا می کند آیین نامه وکالت به روزرسانی شود و متناسب با قوانین جدید باشد و قوه قضائیه اراده جدی دارد تا با کمک جامعه وکلا و نخبگان برای شفافیت در امر وکالت و نظارت پذیری امر وکالت ورود کند و این جزو امور شفاف سازی و نظارت پذیری است و کسی این را تعبیر به مداخله نکند.

انتهای پیام/
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «توضحیات اسماعیلی درباره اصلاح آیین نامه اجرایی لایحه استقلال کانون وکلا» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.