3220میلیارد سرمایه در گردش کردستان به استان اختصاص نیافت



به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، بختیار خلیقی، رئیس صمت کردستان عصر امروز چهلرشنبه ۱۴ خرداد در نشست فعالان اقتصادی استان با وزیر صمت که در استانداری کردستان برگزار شد، اظهار کرد: استان کردستان با برخورداری از ظرفیت های مختلف معدنی و ۲۳۰ کیلومتر مرز مشترک با عراق و قرار گرفتن در کریدور شمال جنوب و مسیر توسعه شرق و حدود ۱۸ ماده گوناگون غنی و ۱٫۱ میلیادرد تن ذخایر معدنی و وجود نیروهای متخصص ، شرایط ویژه ای برای اجرای طرح های توسعه ای دارد.

وی افزود: متأسفانه در گذشته روند سرمایه گذاری در این حوزه در استان کردستان بر اساس قابلیت ها و نیازها نبوده و بر اساس میزان اشتغال و سرمایه گذاری، کردستان جزو استان های کم برخوردار است.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کردستان با بیان اینکه در این سفر، وزیر صمت از واحدهای صنعتی و تولیدی استان بازدید می‌دانی می کند، تصریح کرد: کردستان در حال عبور به سمت صنعتی شدن است و شاخص ها و وضعیت فعلی این حوزه بیانگر این واقعیت است. ۲۶۶۹ طرح صنعتی و سرمایه گذاری ۹۴۹ میلیارد ریال صادر شده است

وی گفت: هزار و ۷۴ واحد صنعتی در استان وجود دارد که از این تعداد ۶۷۹ واحد فعال، ۲۶۴ واحد نیمه فعال و ۱۳۱ واحد هم غیرفعال است. ۳۹۴ پروانه بهره برداری معدن داریم. سال گذشته ۲۵ پروانه کشف معدن صادر، ۲۲ پروانه بهره برداری و ۳۵ مورد اکتشاف صادر و امسال بناست که ۱۰ واحد معدنی تعطیل احیا شود.

سهم ۶میلیاردی حجم تجارت مرزی

خلیقی با اشاره به وجود ۲۳۰ کیلومتر مشترک بیان کرد: هر ساله ۵٫۵ تا ۶ میلیارد حجم تجارت مرزی و صادرات از مرزهای استان ثبت می شود.

وی عنوان کرد: در حوزه صنعت ۲۲ هزار نفر، ۵۵۰۰ نفر فعال حوزه معدن، ۸۴ هزار واحد صنفی، ۹۰ هزار بافنده، ۷۰۰ نفر فعال در حوزه تجارت خارجی و ۱۹۶ هزار مرزنشین جزو مخاطبین این حوزه هستند.

رئیس صمت استان کردستان با اشاره به اینکه ۴۰۰هزار نفر جامعه مخاطب حوزه صمت هستند، خاطرنشان کرد: ۳۷ درصد اشتغال استان به این حوزه بر می گرد؛ حوزه صمت علاوه بر تولید در حوزه اشتغال زایی نیز در سه سال اخیر، بیشتر از صد درصد تعهدات خود را اجرایی کرده است.

وی از اجرای ۱۸ طرح و پروژه با سرمایه گذاری و اشتغال آفرینی ۶۲۰۰ میلیارد تومان خبر داد و اظهار داشت: طرح های توسعه دیگری همچون لاستیک بارز، کارخانجات و واحدهای صنعتی در حال فعالیت هستند.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کردستان با اشاره به اینکه ۲۵ درصد لاستیک و ۵۰ درصد طلای کشور در کردستان تولید می شود، گفت: از ۵۷۵ میلیون تن ذخایر قطعی معادن در سال گذشته، اکنون به ۱٫۱ دهم میلیارد رسیده است.

وی با اشاره به عنوان شعار سال، تقویت سرمایه گذاری و رونق تولید را جزو برنامه اولویت دار امسال عنوان کرد و ادامه داد: مجموعه وزارت صمت اخیرا برش استانی را برای تحقق شعار سال ابلاغ کرده که در حوزه صمت رشد ۸٫۵ درصدی، معدن ۱۳ درصد و تجارت ۲۶ درصد تجارت مدنظر قرار گرفته و سهم استان ها نیز از جمله کردستان مشخص شده است.

تأمین ارز مشکل اصلی واحدهای تولیدی

خلیقی تأمین ارز اولیه را مشکل اصلی واحدهای تولیدی و صنعتی ذکر کرد و یادآور شد: تخصیص ارز در بانک مرکزی مدت زمان زیادی طول می کشد. امسال ۳۵۰۰ میلیارد تومان برای سرمایه ثابت و در گردش ثبت شده که تنها ۲۸۰ میلیارد تخصیص شکل گرفت.

وی خواستار تخصیص زمین برای سرمایه گذاری در استان شد و اذعان داشت: میانگین سرانه زمین صنعتی در کشور ۱۸ متر مربع است که در کردستان ۸٫۲ دهم مترمربع و پایین تر از میانگین کشوری است.

رئیس سازمان صمت استان کردستان درباره قطعی های برق توضیح داد: تولید برق از مصرف برق در استان بیشتر است.

خلیقی درباره حقوق دولتی معادن توضحی داد: در گذشته ۲ هزار میلیارد تومان حقوق دولتی وصول شده که امسال به همت دستگاه های نظارتی ۲۸۶۰ میلیارد تومان وصل شده است. خواسته به حق مردم استان بازگشت ۱۵ درصدی حقوق دولتی معادن؛ همان ۴۰۰ میلیارد تومان به استان است.

انتهای پیام/۴۸۱
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «3220میلیارد سرمایه در گردش کردستان به استان اختصاص نیافت» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.