نرخ تولد در کهگیلویه و بویراحمد افزایش یافت- اخبار کهگیلویه و بویراحمد - اخبار استانها تسنیم



به گزارش خبرگزاری تسنیم از یاسوج، در سال های اخیر سیاست های رشد جمعیت مطابق با منویات مقام معظم رهبری در دستور کار متولیان و مسئولان قرار گرفته است.

از دلایل عمده کاهش نرخ جمعیت در کشور می توان به کاهش آمار ازدواج، عدم توجه به سبک زندگی اسلامی، کاهش نرخ اشتغال، تجرد گرایی و گرانی افسار گسیخته در جامعه است.

طبق آمارهای ارائه شده از سوی نهادهای مرجع نظیر ثبت و احوال کشور شاهد نزولی شدن نرخ ازدواج از سال نود و پنج به بعد هستیم، به طوری که این کاهش باعث ایجاد دغدغه در جامعه و تأکید مقام معظم رهبری بر تجدید سیاست های جمعیتی شده است.

داوید صادقی مدیرکل ثبت احوال استان کهگیلویه و بویراحمد اظهار داشت: رفع موانع ازدواج، تحکیم خانواده، ترویج فرهنگ ازدواج اسلامی، مدیریت مهاجرت، افزایش نرخ باروری بیش از سطح جانشینی را از عوامل مؤثر در رشد نرخ جمعیت می باشد.

وی افزود: در سال ۹۵ تعداد جمعیت کشور ۷۹ میلیون ۹۹۲ هزار و ۶۰۰ نفر بوده است که این آمار در استان کهگیلویه و بویراحمد بالغ بر ۷۱۳ هزار و ۵۲ نفر بوده است.

صادقی خاطرنشان کرد: استان کهگیلویه و بویراحمد حدود یک درصد از جمعیت کشور را تشکیل می دهد این در حالی است که نرخ رشد جمعیت در کشور کمتر از یک درصد یعنی ۸۶ صدم می باشد و این رقم در استان کهگیلویه و بویراحمد ۶۹ صدم است.

مدیرکل ثبت احوال استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: ۷۰ درصد از جمعیت کشور را افراد با سن ۱۵ تا ۶۴ سال تشکیل می دهند، که قرار گرفتن در چنین وضعیتی در صورت توجه لازم، شرایط مناسب و طلایی را برای رشد و توسعه پیش روی جامعه قرار می دهد و در غیر این صورت این موضوع به مانع برای رشد و توسعه و به یک انحراف در جامعه تبدیل خواهدشد.

وی با اشاره به اینکه جمعیت استان کهگیلویه و بویراحمد سالمند است، گفت: مهم ترین دلایل کاهش رشد جمعیت فشار اقتصادی، عدم امنیت شغلی، رشد تجرد گرایی، اعتیاد، افزایش آمار طلاق، روی آوردن به تک فرزندی و دوری از چند فرزندی می باشد.

صادقی در ادامه به ثبت وقایع مربوط به رشد جمعیت در استان کهگیلویه و بویراحمد گریزی زد و افزود: نرخ ولادت در استان ۱۳/۸ دهم درصد می باشد و استان در ثبت وقایع تولد رتبه ۱۳ کشور را دارد.

وی بیان کرد: از سال ۹۶ تا ۹۹ نرخ تولد در استان روند کاهشی داشته است و در هشت ماهه اول سال جاری هشت هزار و ۱۶ واقعه تولد در استان ثبت شده است، این در حالی است که در سال گذشته هفت هزار و ۷۵۹ واقعه تولد در استان به ثبت رسیده بود.

صادقی خاطرنشان کرد: استان در ثبت وقایع وفات رتبه ۳۰ کشور را دارد و در هشت ماهه گذشته سال جاری دو هزار و ۸۱۷ واقعه و در مدت مشابه سال گذشته دو هزار و ۳۲۴ واقعه وفات به ثبت رسیده است.

مدیرکل ثبت احوال استان کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اینکه میزان ثبت وفات در استان کهگیلویه و بویراحمد در هشت ماهه گذشته نسبت به مدت مشابه در سال گذشته ۱۶ درصد افزایش داشته است، گفت: یکی از دلایل مهم در افزایش ثبت وفات در استان در هشت ماهه گذشته شیوع ویروس کرونا بوده است.

وی به نسبت ازدواج به طلاق گریزی زد و افزود: در سال ۹۲ از هر هشت واقعه ازدواج یک واقعه منجر به طلاق شده است و این در حالی است که از هر پنج ازدواج ثبت شده در کشور یک واقعه منجر به طلاق شده است.

صادقی گفت: در سال ۹۹ از هر پنج واقعه ازدواج ثبت شده در استان یک واقعه منجر به طلاق و در کشور از هر سه ازدواج یک مورد منجر به طلاق شده است و این موضوع یک زنگ خطر به شمار می رود.

وی افزود: در هشت ماهه گذشته تعداد ۹۹۱ واقعه طلاق در استان به ثبت رسیده که این آمار در مدت مشابه سال گذشته عدد ۸۸۴ را نشان می دهد ۱۲/۱ دهم درصد افزایش داشته است.

مدیرکل ثبت احوال استان کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: نرخ ثبت طلاق در استان کهگیلویه و بویراحمد ۱/۸ دهم درصد و در کشور ۳/۱ دهم درصد می باشد.

وی افزود: میانگین سنی ازدواج در سال ۹۲ در مردان ۲۷ سال و در زنان ۲۳ سال بوده که این عدد در سال ۹۹ برای مردان به ۳۳ سال و برای زنان به ۲۶ سال رسیده است.

صادقی خاطرنشان کرد: میانگین سنی طلاق در سال ۹۲ در استان برای مردان ۳۲ سال در زنان ۲۸ سال بوده و این آمار در سال ۹۹ برای مردان به ۳۷ سال و برای زنان به ۳۲ سال رسیده است.

انتهای پیام/۵۴۲/س

پرسش و پاسخ در نرخ تولد در کهگیلویه و بویراحمد افزایش یافت- اخبار کهگیلویه و بویراحمد - اخبار استانها تسنیم

گفتگو با هوش مصنوعی