معرفی پرکاربردترین ناودانی در ایران- اخبار بازار تسنیم



مقاله حاضر با هدف معرفی پرکاربردترین ناودانی ها در ایران نگارش شده است، به همین منظور به معرفی این محصول، انواع آن، نحوه تولید، چند کارخانه تولیدکننده و … پرداخته می شود.

ناودانی (Steel C Channels) یکی از اشکال متنوع مقاطع فولادی است که در صنایع مختلفی مورد استفاده قرار می گیرد. مقاله حاضر با هدف معرفی پرکاربردترین ناودانی ها در ایران نگارش شده است، به همین منظور به معرفی این محصول، انواع آن، نحوه تولید، چند کارخانه تولیدکننده و … پرداخته می شود.

شکل ظاهری ناودانی

ناودانی از نظر شکل ظاهری معمولا به دو صورت U و C شکل تولید می شود، این محصول دارای دو بال و یک جان است که در ضخامت های مختلفی تولید می شود. ناودانی U شکل دارای بال صاف و زاویه نود درجه با جان است که به UPE شناخته می شود. ناودانی C شکل نیز که به UPN شماخته می شود مخروطی شکل است که همان ناودانی اروپایینام دارد.

ضخامتی که جان و بال این محصول دارد در وزن آن نیز اثرگذار است که این امر به طور مستقیم در تعیین قیمت روز ناودانی مؤثر است. به عبارتی می توان گفت علاوه بر برند کارخانه، وزن، ضخامت و سایز، نحوه تولید و استانداردهای آن و … پارامترهایی هستند که به طور مستقیم در قیمت ناودانی نقش مهمی دارند.این محصول معمولا در سایزهای ۶ الی ۲۴ و در طول های ۶ و ۱۲ متری تولید می شود، به طور معمول سایز ناودانی تعیین کننده طول محصول است.

انواع ناودانی در ایران

این مقطع فولادی غالبا براساس جنس تقسیم و دسته بندی می شود. به این صورت که ناودانی های موجود در بازار اکثرا گالوانیزه، آلومینیوم، استیل و فولاد کربن است که هر یک به تناسب عناصر سازنده، در صنایع مختلف مورد استفاده قرار می گیرد.

همچنین این محصول در دو نوع ساده و مشبک تولید می شود:

ناودانی مشبک معمولا در سایزهای ۸، ۱۰، ۱۲ و ۱۶ و با ارتفاع ۳۰ الی ۴۰۰ میلیمتر در بازار موجود هستند.

ناودانی های ساده نیز عموما از سایز ۶ الی ۲۲ تولید می شوند.

گفتنی است ناودانی ها در وزن های سبک و سنگین نیز تولید می شوند که تفاوت آنها در تطابق استاندارد تولید با جدول اشتال است:

۱-ناودانی سنگین مطابق با جدول اشتال است به همین جهت به ناودانی هم وزن نیز شناخته می شود و علاوه بر تولید داخل به صورت وارداتی هم در دسترس مصرف کنندگان قرار می گیرد. به دلیل اینکه ناودانی سنگین طبق استانداردهای اروپا و در طول ۱۲ متری ساخته می شود در بازار به ناودانی اروپایی هم معروف است و به دلیل وزن بالاتر قیمت بالاتری نیز دارد.

۲- ناودانی سبک وزنی کمتر از جدول اشتال دارد و عموما در داخل کشور تولید می شود. این محصول به دلیل وزن کم انعطاف بالایی نیز دارد.

ناودانی سبک و سنگین به دلیل ویژگی هایی که در کیفیت و عناصر سازنده دارند نحوه استفاده از آنها نیز تغییر می کند و قیمت های متفاوتی نیز دارند.

علاوه بر آنچه گفته شد این پروفیل براساس نحوه تولید نیز تقسیم بندی می شود، بدین شکل که تولید آن به صورت فابریک و پرسی است:

مواد اولیه در روش پرسی ورق فولادی و ورق سیاه است که با نورد گرم تغییر شکل داده و این مقطع فولادی تولید می شود . در روش فابریک از شمش استفاده می شود که از همان ابتدا به شکل ناودانی تولید می شود .

ناودانی معمولا در سه استاندارد تولید می شود که در ادامه ذکر می شود:

استاندارد اروپایی UPN و UNP یا DIN-۱۰۲۶

استاندارد مقاوم در برابر خوردگی DIN EN IOS ۱۲۹۴۴-۳

استاندارد فرانسه NF A ۴۵-۲۵۵

همانطور که در مطالب بالا بیان کردیم این مقطع کاربردی در اشکال متفاوتی تولید می شود که دارای ویژگی های منحصربه فردی است، یعنی ساده و مشبک بودن، سبک و سنگین بودن و حتی اینکه استیل است یا آلومینیوم یا …، باعث می شود محصول در جایگاه ها و صنایع مختلفی مورد استفاده قرار بگرید. به همین جهت در ادامه به بخشی از موارد کاربرد این محصول اشاره می شود:

استفاده در نماسازی، ساخت خرپا، بادبندها و ستون ها، استفاده در سکوهای نفتی، اسکله و خانه های شناور، ساخت انبارها و گاراژها، استفاده در ساخت دیوار، ساخت سقف، استفاده در صنعت خودروسازی، ریل سازی و ساختمان سازی صنعتی و مسکونی و … از جمله مواردی است که این مقطع فولادی نقش مهمی در این صنایع ایفا می کند.

قابل ذکر است اگرچه این پروفیل سایزهای متنوعی دارد اما سایزهای ۶، ۱۰ و ۱۴ از کاربردی ترین سایزها در صنعت ساختمان سازی است.

چند کارخانه تولید ناودانی

در ایران کارخانه هایی وجود دارد که در زمینه تولید این محصول پرکاربرد فعالیت دارند و هر کدام این محصول را در سایز، جنس، ضخامت و کیفیت متفاوتی تولید می کنند، از جمله مهمترین و برترین کارخانه ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

کارخانه ناب تبریز

کارخانه آریان

کارخانه البرز غرب

کارخانه فولاد تهران

کارخانه شکفته

صنایع فولاد کوهپایه

کارخانه یاوران زنجان

کارخانه صبا فولاد منظومه

کارخانه فولاد البرز ایرنیان

نتیجه گیری

تنوع محصولات فولادی و نوسانات قیمتی که به طور لحظه ای در بازار آهن و فولاد رخ می دهد، خرید آهن را با مشکل مواجه می سازد، به همین منظور آگاهی از کم و کیف اوضاع پیش از هر خریدی ضروری است.آنچه در مقاله حاضر بیان شد شرح مختصری بر انواع و اشکال موجود ناودانی ایرانی و اروپایی است که لازم است فعالان این حوزه پیش از خرید این محصول مطالعه کنند تا با دید و آگاهی بیشتری به تهیه محصول مورد نیاز خود اقدام کنند، اگرچه دریافت مشاوره پیش از خرید، از جمله مواردی است که در هر حوزه ای مانع از تحمیل ضرر و زیان اقتصادی به خریدار می شود. از همین رو شرکت آهن پرایس از جمله تأمین کنندگان آهن آلات صنعتی و ساختمانی است که در کنار اعلام قیمت لحظه ای ناودانی، توسط کارشناسان مجرب و حرفه ای به خریداران مشاوره رایگان ارائه می کند، به همین منظور می توانید برای دریافت خدمات بیشتر با شماره ۰۲۱۵۴۱۰۳ تماس بگیرید.

«این مطلب تبلیغاتی است»

پرسش و پاسخ در معرفی پرکاربردترین ناودانی در ایران- اخبار بازار تسنیم

گفتگو با هوش مصنوعی