پیکر اسماعیل نظری بدرقه خانه ابدی شد



مراسم تشییع پیکر زنده یاد اسماعیل نظری، هنرمند پیشکسوت صبح امروز (سه شنبه ۲۱ آبان ماه) با حضور خانواده و جمعی از دوستان و همکاران این هنرمند فقید برگزار شد.

به گزارش ایسنا، اسماعیل نظری از هنرمندان پیشکسوت نگارگری ایران که (شنبه ۱۸ آبان ماه) پس از تحمل دوره ای بیماری، در سن ۷۴ سالگی دار فانی را وداع گفت، صبح امروز در جمع خانواده و دوستان خود راهی خانه ابدی شد و در قطعه هنرمندان بهشت زهرا (س) و در کنار استاد خود محمد تجویدی به خاک سپرده شد.

در این مراسم، محمدعلی رجبی _ پژوهشگر و کارشناس نگارگری _ در سخنانی از زنده یاد اسماعیل نظری سخن گفت و تاکید کرد که باید به هنرمندان همچون او در زمان حیاتشان توجه کرد و آنها را شناخت.

او اظهار کرد: مرحوم نظری در وجه هنری استاد بی نظیری بود و شأن بسیار بالایی داشت. او در طی سال های حیات خود نمایشگاه های هنری متعددی برگزار کرد، اما شاید آنچه کمتر در این نمایشگاه ها به نظر می آمد، خود ایشان بود؛ چون هرگز خودش را جلو نمی انداخت. برای همه کار می کرد و خودش در کنار بود. این ویژگی یکی از اصلی تری صفات هنرمندان است.

رجبی ادامه داد: ما با شخصیتی روبه رو بودیم که نمونه و سرمشق بود و باید از او یاد بگیریم. یاد بگیریم که نیک نفسی در اخلاق حسنه از هنر جدا نیست و امر نیک باید ظرف نیک ریخته شود. اسماعیل نظری شخصیت بزرگی بود که همه این ویژگی ها را داشت.

این کارشناس نگارگری همچنین با طرح این گله که نسبت به شناخت هر چه بیشتر هنرمندان پیشکسوتی همچون زنده یاد اسماعیل نظری بی توجهی می شود، خاطرنشان کرد: سوال این است که چرا این فرهنگ در میان ما کمرنگ شده است؟ این همان نگاه و رویکردی است که از دست داده ایم و مرعوب چیزهای دیگری شده ایم که متعلق به ما نیستند. امیدوارم نسل جدید و جوانان شخصیت هایی همانند این بزرگوار را پیش از آنکه از دست بروند و ما غبطه بخوریم چرا آنها را نشناخته ایم، بشناسند و از آنها بیاموزند.

در ادامه منیر دارایی _ رئیس سابق موزه هنرهای ملی ایران _ نیز در سخنانی از فضایل اخلاقی زنده یاد اسماعیل نظری سخن گفت و اعلام کرد که پیکر این هنرمند فقید پس از ۲۵ سال دوری در کنار استاد خود، محمد تجویدی آرام خواهد گرفت.

نماز میت برای زنده یاد اسماعیل نظری به امامت ححت الاسلام و المسلمین سیدمحمود دعایی قرائت شد.

به گزارش ایسنا، زنده یاد اسماعیل نظری متولد ۱۳۲۴ در تهران بود که از کودکی در مدرسه صنایع قدیمه نخستین کانون آموزش هنرهای ملی و سنتی رشد کرد و هنر آموخت. این هنرمند فقید با بهره گیری از محضر استادانی همچون محمدعلی زاویه،محمد تجویدی و استاد عبدالله باقری و … مینیاتور و تذهیب معاصر را به خوبی درک کرد.

او در رشته های مینیاتور، گل و مرغ و تذهیب هنرآفرینی می کرد و تمام این رشته ها به صورت حرفه ای فعالیت داشت.

انتهای پیام
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «پیکر اسماعیل نظری بدرقه خانه ابدی شد» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.