سخاوت و بخشش از آموزه های مهم امام کاظم(ع) است



حجت الاسلام مهدی ستوده در گفتگو با خبرنگار مهر، ضمن تبریک یوم ولادت حضرت امام موسی کاظم (ع) ضمن اشاره به فضائل و کمالات بی شمار آن امام بزرگوار عنوان کرد: یکی از خصوصیات بارز امام موسی کاظم (ع) عدم سکوت در مقابل حکام مستبد عباسی بود و ایشان در دوران زندگی خود همواره در مبارزه با ظلم هایی که حکومت عباسی بر مردم وارد سکوت نکرده و در راستای روشنگری و آگاهسازی مردم در تلاش بودند.

وی شجاعت امام در گفتن حقایق و اندرز حکام عباسی را مثال زدنی دانست و افزود: حکام عباسی به دلیل ترسی که از روشنگری ها و بیانات قوی امام در هدایت مردم داشتند باعث شدند تا امام همواره در تبعید و یا زندان و به دور از مردم باشد.

حکام عباسی از قیام امام کاظم (ع) واهمه داشتند

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان اردبیل تصریح کرد: حکومت عباسی از ترس براندازی حکومت جور خود توسط امام موسی کاظم (ع) دائما در خوف و هراس بود به همین دلیل سعی بر آن داشت تا امام را محدود نگه دارد و اگر فرصتی برای امام پیش می آمد قطعا آن امام بر علیه ظلم و جور زمان قیام می کردند، علی رغم همه محدودیت ها امام با پیروان خود به هر طریقی ارتباط داشته و پیام خود را به مردم می رساندند.

حجت الاسلام ستوده ادامه داد: امام موسی کاظم (ع) بخشنده ترین شخص زمان خویش بود و در حلم و بردباری زبانزد بودند و آن امام همام حلم را با علم آراسته بودند و با صبر بالایی که داشتند دشمنان و کج اندیشان را نیز تربیت و راهنمایی می کردند.

وی افزود: هرگاه بدی و توهینی از کسی به امام بزرگوار می رسید ایشان با ارسال هدایایی به بدی آن فرد پاسخ می دادند و مقابله به مثل نمی کردند لذا این عمل را می توان اوج بخشندگی و سخاوت دانست.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان اردبیل بیان کرد: ترویج سبک زندگی و خصوصیات اخلاقی امام کاظم (ع) در جامعه امروزی می تواند بسیاری از ناهنجاری ها را کاهش دهد و روحیه احسان و نیکوکاری را در جامعه گسترش دهد.

ضرورت الگوسازی سبک زندگی امام برای ترویج احسان و نیکوکاری در جامعه

حجت الاسلام ستوده ادامه داد: با توجه به اینکه در حال حاضر وضعیت اقتصادی به وجود آمده از تحریم ها و شیوع بیماری کرونا باعث شده تا مردم با مشکلات معیشتی مواجه باشند، الگوسازی بخشندگی و سخاوت امام کاظم (ع) می تواند در کمک به نیازمندان جامعه راهگشا باشد و بسیاری از مشکلات محرومین را برطرف کند.

وی بیان کرد: در حکایتی آمده است که «آن حضرت به عیسی بن محمد بن مغیث که در اثر هجوم ملخ به مزرعه وی و از بین رفتن محصولات کشاورزی خود زانوی غم بغل کرده بود، مبلغ صد و پنجاه دینار عطا کرد، در حالی که خسارت وارده بر او از صد و بیست دینار تجاوز نمی کرد، همچنین برای دلجویی بیشتر از او، وارد مزرعه او شد و از خداوند خواست تا محصولات او را زیاد کند.»

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان اردبیل ادامه داد: رفتارهایی از قبیل مواردی که گفته شد باید در جامعه امروزی مد نظر قرار گیرد تا برنامه هایی از قبیل کمک مومنانه و رزمایش همدلی و سایر برنامه هایی که در قالب احسان و نیکوکاری در جامعه صورت می گیرد پررنگ تر و گسترده تر انجام شود.

حجت الاسلام ستوده در پایان به راز و نیاز امام کاظم (ع) با خداوند متعال اشاره کرد و افزود: عبادت آن امام همام نیز مثال زدنی است و ایشان عاشق راز و نیاز با معبود یکتای خود بودند و می توان گفت آن امام بزرگوار در حالی که غرق در عبادت پروردگار خویش بودند اما به مسائل پیرامون خود نیز احاطه کامل داشتند و همواره از مشکلات مردم گره گشایی می کردند که موارد یادشده لزوم تبیین سیره امام کاظم (ع) و سبک زندگی آن امام همام را در جامعه امروزی برای رفع معضلات موجود می طلبد.
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «سخاوت و بخشش از آموزه های مهم امام کاظم(ع) است» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.