صالحی امیری: ارزیابی ما برگزاری المپیک توکیو است



رییس کمیته ملی المپیک گفت: ارزیابی من از مجموع مکاتبات، برگزاری المپیک توکیو است.

به گزارش ایسنا، سید رضا صالحی امیری در نشست خبری که در کمیته ملی المپیک برگزار کرد در مورد لغو یا برگزاری المپیک توکیو بیان کرد: سوم تیر ماه نامه ای از IOC به ما ارسال شد که برای بقیه کشورها هم ارسال شده بود و در خصوص برگزاری المپیک اظهاراتی داشتند. در این نامه قید شده است: «مردم ژاپن به زندگی عادی خود با رعایت پروتکل های بهداشتی برگشته اند و ۱۲ رشته ورزشی فعالیت خود را آغاز کرده اند. مشعل المپیک می تواند مانند نوری در این تونل تاریک باشد. کمیته ملی المپیک ژاپن تلاش خواهد کرد با اولویت سلامتی ورزشکاران در راه برگزاری المپیک قدم بر دارد.»

او ادامه داد: ارزیابی من این است با توجه به مکاتباتی که داریم تمام دستورالعمل ها برای برگزاری المپیک است. نقشه راه برگزاری المپیک توکیو را نیز ابلاغ کرده اند. از طرفی ارزیابی این است تا آن زمان واکسن کشف می شود. ازطرفی اگر شرایط شدید شود اطلاعی از آینده نداریم که در مورد آن قضاوت کنیم اما اراده ژاپن و IOC بر برگزاری المپیک است. ژاپن هم رسما اعلام کرده از مرحله بحران عبور کرده است. ممکن است تمهیداتی در نظر بگیرند اما اصل رویداد لغو نخواهد شد.

*تندیس قهرمانان آسیایی و جهانی هم ساخته می شود

صالحی امیری در پاسخ به این پرسش که برای کسانی که مدال بازی های آسیایی هم دارند تندیس ساخته می شود یا خیر، گفت: در اردیبهشت سال گذشته که موزه را افتتاح کردیم فلسفه ای را مبنا قرار دادیم تا نسل جدید را با نسل قدیم پیوند بزنیم. ما از پدیده ای به نام شکاف نسلی اعلام نگرانی می کنیم. یکی از سیاست های ما افتتاح موزه بود تا شکاف فرهنگی را کم کنیم. برای موزه چند فاز تعریف کردیم که اول افتتاح آن با ۲۵۰۰ شی بود. در فاز دوم افتتاح تالار مشاهیر بود و از تندیس کسانی که از المپیک ۱۹۴۸ لندن تا ۲۰۱۶ مدال گرفتند رونمایی می کنیم. فاز سوم افتخار آفرینان آسیایی و جهانی خواهد بود.

او افزود: تا فروردین ۱۴۰۰ رونمایی از تندیس ۵۶ المپین مدال آور و ۱۲ پاراالمپین قهرمان را داریم. در ۱۴۰۰ قهرمانان آسیایی و جهانی هم تندیس و ویترین خواهند داشت. همچنین ساخت موزه دائم ملی ورزش را دنبال می کنیم. موزه ملی ورزش پویا خواهد بود.

*کمک ۶۰ میلیاردی مستقیم و غیر مستقیم کمیته ملی المپیک به فدراسیون ها

صالحی امیری در مورد تعیین شاخص بودجه گفت: بودجه رابر ای فدراسیون ها به سه دسته تقسیم کردیم؛ ۱- برای کمک به هزینه های جاری فدراسیون ها به جز فوتبال که ۳۰ میلیارد تومان است. ۲- ۳۰ میلیارد تومان کمک غیر مستقیم به فدراسیون هابرای اعزام ها، پاداش ها و سایر هزینه های اردویی. ۳- از این ۳۰ میلیارد، ۵ میلیارد آن تخصیص مستقیم برای فدراسیون های المپیکی ها است. در مجموع به فدراسیون ها ۶۰ میلیارد تومان کمک مستقیم و غیر مستقیم خواهیم داشت.

*بودجه کشتی ۲٫۵ میلیارد از کمیته و حدود ۱۵ میلیارد از وزارت است

او در مورد گلایه کشتی از بودجه خود تاکید کرد: کشتی اولین بودجه را در سال ۹۹ دریافت می کند و بودجه مصوب آن دو و نیم میلیارد تومان است و بودجه آن در وزارت ۱۳ تا ۱۵ میلیارد تومان است. البته نیاز کشتی بیشتر از این است. دو راه بیشتر نداریم یکی جذب اسپانسر که دبیر در این زمینه موفق بوده است و گفته ۲۵ میلیارد تومان کمک گرفته است. دوم کمک ویژه سازمان برنامه ریزی بودجه است که ۲ میلیارد تومان به کشتی دادند و ما هفته گذشته آن را به حساب کشتی واریز کردیم. کل کمک سازمان برنامه ریزی و بودجه ۱۰ میلیارد تومان است.

صالحی امیری در پاسخ به اینکه دبیر مدعی شده ۲ میلیارد مربوط به بودجه باقیمانده کشتی از سال ۹۸ بوده که به حساب کمیته واریز و آنها برای کشتی واریز کردند گفت: بحث بودجه فنی و تخصصی است. ۳۱ فروردین بودجه ها بسته می شود و اگر یک ریال مانده باشد باید به خزانه برگردد. از آن تاریخ هر عملیات مالی صورت گیرد مربوط به ۹۹ است. فرمایش دبیر را قبول دارم.

* انحلال برنامه های موزه امکانپذیر نیست

رییس کمیته ملی المپیک در مورد اینکه چه تضمینی وجود دارد که برنامه های موزه سالهای آینده دنبال شود، تاکید کرد: ما برنامه ها را از شخص خارج کردیم و موزه را نیز ثبت ملی و جهانی کرده ایم. هیات امنای موزه ترکیبی از مقامات کشور است. اشخاص حقوقی آن وزیر ورزش، رییس پارالمپیک و رییس کمیته ملی المپیک است و بقیه شخصیت های حقیقی و حقوقی خارج از دستگاه ورزش هستند مثل شهردار تهران و وزیر میراث فرهنگی. بنابراین اگر اراده ای داخل ورزش برای انحلال آن شکل بگیرد عملا امکان پذیر نیست.

ادامه دارد …

پرسش و پاسخ در صالحی امیری: ارزیابی ما برگزاری المپیک توکیو است

گفتگو با هوش مصنوعی