کتاب «آتش به اختیار» در سالگرد بیانات رهبر انقلاب منتشر شد



کتاب «آتش به اختیار» در آستانه سالروز بیانات رهبر انقلاب در خطبه های عید سعید فطر و صدور فرمان آتش به اختیار، از سوی مؤسسه فرهنگی و پژوهشی انقلاب اسلامی منتشر شد.

به گزارش خبرنگار حوزه امام و رهبری خبرگزاری فارس کتاب «آتش به اختیار» در آستانه سالروز بیانات رهبر انقلاب در خطبه های عید سعید فطر و صدور فرمان آتش به اختیار، از سوی مؤسسه فرهنگی و پژوهشی انقلاب اسلامی منتشر شد.

یونس سبزی کریم آبادی، پژوهشگر معارف انقلاب و نویسنده کتاب، در یادداشتی که در اختیار فارس قرار داده است، کتاب آتش به اختیار را اینطور معرفی کرده است:

بازخوانی یک فرمان

حدود دو سال از صدور فرمان راهبردی و خط شکن «آتش به اختیار» می گذرد. فرمانی که شأن نزولش در جمع باصفای افسران جوان جنگ نرم بود که مهمان ضیافت رمضانی مقتدایشان شده بودند. جوانانی که در نگاه فرمانده، برخلاف القاءات برخی ها، اکنون بالغتر و آگاهتر از جوانان نسل اول انقلاب هستند و پس از این ترفیع رتبه، اکنون مفتخر به دریافت سردوشی «آتش به اختیاری»، از فرماندهی معظم کل قوا شده بودند.

اما این نکته نباید از قلم بیفتد که؛ «آتش به اختیار، تاسیس امر جدید نبود، بلکه تاکید امر سابق بود، البته با یک پردازش و ادبیات جدید، به فراخور اقتضائات روز».

در ادبیات رهبرمعظم انقلاب، زمانی که می خواهیم جانمایه های «آتش به اختیار» را ردیابی کنیم، دوباره میرسیم به جمع جوانی که اتفاقا در ماه مبارک رمضان سال۵۳ در مسجد امام حسن(ع) مشهد، پای منبر سیدجوان ۳۵ساله، جمع شده اند.

سلسله جلساتی که استاد سیدعلی خامنه ای می کوشید تا بذرهای فکری نظام اسلامی را در سرزمین ذهن های جوان آن روز، بکارد:

«بنده یک ماه رمضان در مسجدامام حسن مشهد، سخنرانی مستمر سی جلسه ای داشتم …گرچه ما آنموقع امیدوار نبودیم که نظام اسلامی شش، هفت سال دیگر محقق شود. می گفتیم اگر پنجاه سال دیگر هم ایجاد نشود، بالاخره پایه های فکری اش اینهاست. آنکار جهت دادن به فکر نسل جوان آن روز بود.»

می بینیم که جوانگرایی معظم له مربوط به امروز و «گام دوم انقلاب» نیست بلکه از همان گام نخست، موتور پیشران، جوانان بودند و پرچم این انقلاب بر شانه های ستبر آنان بود و تا «طلوع خورشید ولایت عظمی» نیز امر بر این منوال است که «تا بوده همین بوده و تا هست همین هست»؛ چرا که «أصحاب المهدی شباب..»

سیدجوان ما در اولین درس از کتاب انقلاب، درس «مسئولیت پذیری»؛ «ایمان تعهدزا و فیاض عمل» را تلاوت می کند:

«مسلمان بودن و مسئول بودن با یکدیگر لازم و ملزوم هستند[۱]» «ایمان زاینده که مثل سرچشمه فیاض عمل می زاید، ایمانی که همراه با تعهد (است)، ایمانی که باری بر دوش مومن می گذارد[۲] …»

اینجاست که درمی یابیم؛ آتش به اختیاری، همزاد ایمان است، ایمانی از جنس تعهد و تکلیف؛ یعنی همان مفهوم بنیادین و اصیلی که خاستگاه آتش به اختیاری است.

«آتش به اختیار» در پویایی و همچنین، پایایی انقلاب، نقش عمده ای دارد، اهمیت این راهبرد دائمی در گام دوم انقلاب، با تأمل در بیانیه گام دوم، مشهود است؛ «انقلاب اسلامی پس از نظام سازی، به رکود و خموشی دچار نشده و نمی شود و میان جوشش انقلابی و نظم سیاسی و اجتماعی تضاد و ناسازگاری نمی بیند، بلکه از نظریه نظام انقلابی تا ابد دفاع می کند» یکی از اجزای «نظریه نظام انقلابی»، «جوشش انقلابی» است و به نظر می رسد، یکی از لوازم «جوشش انقلابی» همان «آتش به اختیاری» است که نه تنها ناسخ و ناقض نظم سیاسی و اجتماعی موجود نیست بلکه ضامن و مکمل آن است. جوششی هدفمند، اندیشه بنیان و بن بست شکن که خلل و فرج جامعه ولایی را به خوبی پوشش می دهد. و پیوستگی حداکثری نظام امت-امامت را تأمین می کند.

به همین خاطر، بازخوانی فرمان آتش به اختیار ضروری می نماید، مخصوصا اینکه علیرغم وضوح این فرمان روشن؛ درک ها و تلقی های نادرستی از این مفهوم، در فضای نخبگانی و تودهای صورت گرفت. لذا یک گفتار از کتابچه های گفتمان معاصر، به تبیین این مقوله اختصاص یافت. کتابچه هایی که رسالتشان تبیین کلیدی ترین مفاهیم مندرج در گفتمانرهبرانقلاب است و توسط مدیریت طرح های پژوهشی موسسه انقلاب اسلامی تدوین می شوند ….

این کتابچه با عنوان «آتش به اختیار کار خودجوش فرهنگی تمیز» حاوی ۱۰سرفصل است از قبیل:

۱- طرح مسئله

۲- چیستی آتش به اختیار

۳- ضرورت راهبرد آتش به اختیار

۴- فلسفه استفاده از تعابیر نظامی در عرصه فرهنگ

۵- چرایی طرح مفهوم آتش به اختیار

۶- مرزشناسی آتش به اختیار

۷- مخاطب آتش به اختیار

۸- یک آسیب در فرهنگ سیاسی ما

۹- چند مصداق آتش به اختیار

۱۰- آتش به اختیار در کلام امام خمینی

_____________________________

[۱] . کتاب طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن، ص۴۴، انتشارات صهبا

[۲] . همان، ص۱۰۰

انتهای پیام/
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «کتاب «آتش به اختیار» در سالگرد بیانات رهبر انقلاب منتشر شد» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.