۸۴۰ کیلومتر خطوط مترو برای کشور در نظر گرفته شده است



معاون امور شهرداری های سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور اظهارکرد: ۸۴۰ کیلومتر خطوط مترو برای کشور در نظر گرفته شده که ۳۱۸ کیلومتر آن در حال بهره برداری، ۲۶۹ کیلومتر در حال ساخت و ۲۵۳ کیلومتر در دست مطالعه است.

به گزارش ایسنا حسین رجب صلاحی در نشست فصلی مدیران عامل سازمان پایانه های مسافربری شهرداری های کشور گزارشی در خصوص سه محور حمل و نقلی تاکسی، اتوبوس و مترو ارائه کرد و گفت: ۳۲۰ هزار دستگاه تاکسی در کشور وجود دارد که تا پایان امسال ۱۹۰ هزار تاکسی به سن فرسودگی می رسند و نیازمند نوسازی هستند.

وی اضافه کرد: طرح واردات تاکسی گاز سوز و برقی نیز در هیات دولت در حال پیگیری است.

رجب صلاحی ادامه داد: براساس ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقای نظام مالی کشور مقرر شده دولت از محل صرفه جویی سوخت بابت هر دستگاه تاکسی ۵۰۰۰ دلار پرداخت کند که در حال تغییر این عدد به ۹۰۰۰ دلار برای تاکسی هستیم.

وی در ادامه به ناوگان اتوبوسرانی شهری در کشور اشاره کرد و گفت: ۲۲ هزار دستگاه اتوبوس در این ناوگان وجود دارد که امسال نزدیک به ۱۵ هزار دستگاه عمر بالای ۱۰ سال دارند..

رجب صلاحی تصریح کرد: در حوزه ناوگان اتوبوسرانی شهری از ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقای نظام مالی کشور استفاده کردیم و بایستی ۱۴۲ هزار دلار یارانه از محل صرفه جویی سوخت از دولت برای تامین و خرید اتوبوس های گازسوز بگیریم و در اتوبوس های دیزلی این عدد ۶۷ هزار دلار است.

معاون امور شهرداری های سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور همچنین به وضعیت خطوط مترو در شهرها نیز اشاره کرد و گفت: ۹ کلانشهر در کشور به حوزه مترو ورود پیدا کرده اند که در پنج کلانشهر تهران، مشهد، شیراز، اصفهان و تبریز خطوط مترو در حال فعالیت هستنند و در شهرهای کرمانشاه، اهواز، قم وکرج خطوط مترو در حال ساخته شدن است.

وی با بیان اینکه با متروی تهران روزانه ۲٫۷ میلیون سفر جابه جا می شود،اظهارکرد: اگر خطوط ۶ و ۷ مترو تهران تکمیل شود و تعداد ناوگان نیز افزایش یابد و سر فاصله قطارها به حدود ۲٫۵ دقیقه برسد ظرفیت مسافربری متروی تهران روزانه ۷ میلیون سفر خواهد شد.

رجب صلاحی تصریح کرد: در کشور ۸۴۰ میلیون نفر سفر در سال توسط خطوط مترو انجام می شود که اگر تمام خطوط متروی در حال ساخت به بهره برداری برسد و کمبود ناوگان تامین گردد، پیش بینی می شود این میزان به ۲۳۰۰ میلیون نفر سفر در سال افزایش می یابد.

وی با بیان اینکه رشت و اسلامشهر نیز به شهرهای دارای خطوط ریلی اضافه شدند و در حال حاضر ۱۱ شهر در کشور در حوزه ناوگان حمل ونقل عمونی فعال هستند، گفت: در شهر رشت برای اولین بار در کشور شاهد راه اندازی تراموای شهری به طول ۱۵ کیلومتر خواهیم بود. متروی اسلامشهر نیز ادامه خط ۳ متروی تهران به طول ۱۳٫۵ کیلومتر است که به این شهر امتداد می یابد.

معاون امور شهرداری های سازمان شهرداری ها و دهیاری های افزود: از سال ۱۳۹۲ تا کنون ۱۳ هزار میلیارد تومان اوراق مشارکت به خطوط مترو کشور تخصیص داده شده است وامسال نیز ۸۰۰۰ میلیارد تومان اوراق مشارکت در حوزه حمل و نقل عمومی شهری و بازآفرینی شهری در نظر گرفته شده که ۵۰۰۰ میلیارد تومان آن برای کمک به توسعه خطوط مترو است.

وی همچنین گفت: دولت از محل تملک دارایی ها نیز تاکنون ۷۵۰۰ میلیارد تومان به ۹ شهر دارای خطوط ریلی کمک کرده است.

رجب صلاحی همچنین در خصوص سازمان های پایانه های مسافربری شهرداری ها اظهارکرد: این نیاز احساس می شود که بخش هایی از خدمات این سازمان ها نظیر صدور بلیت به صورت الکترونیک ارایه شود و این سازمان ها می توانند برای خود درآمد پایدار تولید کنند.

وی همچنین گفت: برای ارتقای سطح خدمات این سازمان ها در حال پیگیری برخی مسایل و مشکلات حوزه کاری آنها از طریق دولت هستیم.

انتهای پیام
گفتگو با هوش مصنوعی

💬 سلام! می‌خوای درباره‌ی «۸۴۰ کیلومتر خطوط مترو برای کشور در نظر گرفته شده است» بیشتر بدونی؟ من اینجام که راهنماییت کنم.