پارک اراضی ارتش تا عید نوروز آماده می شود / آدم کف خیابان ام

ایسنا/خراسان رضوی شهردار مشهد در مورد پارک اراضی ارتش گفت: امیدوارم اول مهر بخش قدیمی پادگان را تحویل بگیریم و تا عید یک پارک زیبا، قدیمی و نوستالژیک تحویل شهر بدهیم.
محمدرضا کلائی، شامگاه گذشته در لایو اینستاگرام که برای پاسخ به پرسش های شهروندان مشهدی برگزار کرد، درخصوص کوهستان پارک گفت: مالک کوهستان پارک بنیاد شهید بوده است که چند سال قبل به بانک دی واگذار شده و ما با بانک دی وارد گفت وگو شدیم. زمانی که معامله می خواست انجام شود بنابر یک بررسی که در دستگاه قضایی اتفاق افتاده بود برای ما ابلاغ شد که ظاهرا بخشی از آن در موقوفه وکیل آباد است و باید مالکیت روشن شود.
وی ادامه داد: موقوفه وکیل آباد که بخش عمده آن پارک وکیل آباد است، متولی وقفش بر اساس وقف نامه مرحوم وکیل، شهردار وقت مشهد است و دادستان، تولیت آستان و رئیس شورای شهر نظار وقف هستند که با توجه به این موضوع بحث شده بود که مالکیت آن باید بررسی شود. در این مورد نظریات حقوقی متفاوت است و ما منتظر اعلام نظر از مراجع حقوقی در این زمینه هستیم.
شهردار مشهد در مورد پارک ارتش تصریح کرد: کار پارک ارتش خیلی پیش رفته است، اما خیلی کند. نقشه ها تدقیق شده و در چند روز آینده به شورای عالی شهرسازی می رود و آن ها ابلاغ می کنند و امیدوارم اول مهر بخش قدیمی پادگان را تحویل بگیریم و تا عید یک پارک خوشگل، قدیمی و نوستالژیک تحویل شهر بدهیم.
تصمیم قاطع به اجرای پارک چهل بازه داریم
کلائی در مورد املاک پیرامونی پارک چهل بازه عنوان کرد: تصمیم قاطع داریم پارک چهل بازه را اجرا کنیم. در یک محدوده دچار مشکل معارض و امثال آن نیستیم و با تفاهم موضوع فضای سبز را می توانیم جمع بندی کنیم و این مربوط به قطعه قسمت اجرا شده تا پل ستاری است، از پل ستاری تا پل دانشجو بر اساس رای مجموعه ستاد اجرایی، مجموعه کوثر و مالکان آن جا، بخش های انتفاعی است و بخش های سبز است.
وی افزود: مصوبه ای که ما گرفتیم این است که بخش های سبز را از هر کس مالکیت آن قطعی شد بر می داریم و بخش های انتفاعی را هم سعی کردیم به اندازه ای باشد که پاسخگوی سهامداران و مالکان آن جا باشد. اصولا پروژه پارک چهل بازه ما فقط به آن اراضی بهبود کیفیت می دهد و هیچ ربطی به غیر از فضای سبز ندارد. تنها باعث بهبود اوضاع اراضی کسانی می شود که در تعاونی ها هستند و خیلی موضوع معارضی نداریم. در این پروژه عملیات خاکی گسترده ای وجود دارد و امیدواریم در ابتدای کار ۳۰۰۰ تا ۴۰۰۰ نفر را و بعد بیشتر هم به کار بگیریم.
شهردار مشهد در مورد پاکبان ها بیان کرد: بخشی از مسائلی که درمورد پاکبان ها مطرح می شود مربوط به این می شود که اشراف و اطلاع کافی وجود ندارد. ما حدود ۱۱ هزار همکار داریم که ۸۰۰۰ پاکبان و ۳۰۰۰ در فضای سبز هستند که تمیزی و قشنگی شهر مشهد به خاطر این افراد است. مجموعه این ۱۱ هزار نفر در قالب پیمان های خدمات شهری و فضای سبز فعالیت می کنند و رابطه استخدامی مستقیم با ما ندارند. در گذشته ما به پیمانکارها پول را می دادیم و آنها پرداخت می کردند و گاهی وقت ها نارضایتی هایی پیش می آمد؛ چراکه ما پول را به پیمانکار داده بودیم و آنها هم به موقع پرداخت نکرده بودند که حقوق هم با توجه به شرایط اقتصادی سخت حقوق بالایی نیست.
کلائی اضافه کرد: کار دیگر این است که ما حقوق را به طور مستقیم پرداخت کنیم که این کار در حال انجام شدن است. بخش مربوط به مزایا و امثال آن که ممکن است یک جایی در مزایا مساله ای پیش آمده باشد. موضوع دیگر حقوقی مانند سنوات است که پرداخت نمی شده است که حق آنهاست و فشار مالی زیادی روی ما می آورد، اما هفته گذشته جمع بندی کردیم تا سنوات را پرداخت کنیم. در مورد موضوعات رفاهی چون ما رابطه مستقیم کاری با دوستان نداریم و در قالب پیمان هستند نیروی مستقیم شهرداری محسوب نمی شوند و سال ها رفاهیات به آنها تعلق نمی گرفته، اما اکنون ما عموما این رفاهیات را در قراردادها دیده ایم وهیچ فرقی بین رفاهیات همکاران خود و همکاران پیمانی نمی بینیم. در مجموع بر اساس قانون موجود امکان تبدیل وضعیت ها وجود ندارد.
شهردار مشهد مورد سازمان آتش نشانی خاطرنشان کرد: آقای عزیزی خیلی ریسک بزرگی کرد و مسئوولیت سازمان مهمی را قبول کرد. من فکر می کنم امیر عزیزی یکی از بهترین مدیرعامل های سازمان آتش نشانی خواهد بود. از همان ابتدا به او گفتم که نیروی انسانی و منابع انسانی سازمان آتش نشانی همه دارایی سازمان است و او هم به این حرف ها مسلط است.
آدم کف خیابان هستم
کلائی در پاسخ به یکی از شهروندان که پرسیده بود، فقط از آقای عزیزی گزارش می گیرید که چنین نظری دارید، افزود: خیر اینگونه نیست.من آدم کف خیابانی هستم و معمولا شب ها ساعت ۱۲ تا دو که شهر خلوت و آرام است دور می زنم و به ایستگاه های آتش نشانی می روم و با آن ها صحبت می کنم و بازخورد آن ها را در مورد مدیریت آتش نشانی می شنوم. در مجموع یک مدیرعامل جوان به زمان نیاز دارد تا برنامه های خود را عملی کند.
وی در مورد اختلاف بر سر اراضی بین شاندیز و مشهد تصریح کرد: در تقسیمات کشوری موضوع شهرستان ها مشخص می شود. از نظر تقسیمات کشور مرز محدوده ای بین شهرستان مشهد و شهرستان بینالود وجود دارد. در طرح جامع مشهد شورای عالی شهرسازی یک مرز محدوده دیگری را برای آن در نظر گرفته است که در واقع محور مهدیه است و این محور حد غربی شهر مشهد است.
شهردار مشهد افزود: موضوع پایانه غرب نیز حد دیگر را تعیین می کند. این پایانه که راه آهن مشهد گرگان، متروی مشهد گلبهار و خط سه مترو نیز در آنجا قرار خواهد گرفت، یک پایانه تبدیلی خیلی بزرگ است و بعد از آن مرز محدوده را آنجا قرار داده اند.
میان مشهد و شاندیز سه مرز محدوده وجود دارد
وی اضافه کرد: در واقع ما تا کنون سه مورد برای مرز محدوده داریم. بین مرز طرح جامع و مرز تقسیمات سیاسی دعوا وجود دارد یا طرفین باید به جمع بندی برسند که طی سال ها به نتیجه نرسیدند. برای من هم به عنوان مدیریت شهری مهم نیست که این مرز کجاست مهم این است که محدوده اختلافی وجود نداشته باشد. یک عده آدم هم در بخشی از پلاک ها زمین خواری هایی انجام دادند و اتفاقی که افتاده این است که یک محدوده توسعه بدون متولی مانده است.
شهردار مشهد اضافه کرد: من بیش از یک سال است به دنبال این قضیه هستم. این مساله از موضوعات مهمی است که یک سری ابعاد فنی و یک سری بحث های شهرسازی دارد و یک مساله تقسیمات کشوری هم دارد ولی همه باید در وزارت کشور جمع شود. آقای استاندار هم چند نامه نوشته اند و موضوع را پیگیری کرده اند. در مجموع موضوع حاکمیتی است و از دست ما خارج است.
هزینه ۱۰۰۰ میلیارد تومانی اجرای یک کیلومتر مترو
کلائی در مورد متروی گلبهار تاکید کرد: متروی گلبهار به شهردار مشهد هیچ ارتباطی ندارد اصولا یک موضوع فنی در حاکمیتی است و مربوط به معاونت عمرانی استاندار و از طرفی شرکت شهر جدید گلبهار می شود. این یک پروژه دولتی است و تلقی من در مورد این پروژه این است که هنوز زمان خیلی زیادی کار دارد. در خط دو و سه متروی مشهد درگیر هستیم و پول و انرژی زیادی می گذاریم، اما قیمت ها خیلی بالا رفته است. یک کیلومتر خط مترو تمام شده با تجهیزات در پایان سال ۹۶ هزینه آن ۲۵۰ میلیارد تومان می شد، اما اکنون ۱۰۰۰ میلیارد تومان هزینه می برد.
تصویب طرح های تفصیلی مشهد تا انتهای سال
وی در خصوص طرح های تفصیلی مشهد گفت: طرح تفصیلی جنوب غرب توسط شورا تصویب شد و به کمیسیون ماده پنج رفت و طرح تفصیلی جنوب شرق نیز در شورا در حال بررسی است. حوزه مرکزی نیز حوزه بعدی خواهد بود و سعی می کنیم تا پایان سال ۹۹ طرح های تفصیلی را به سرانجام برسانیم.
شهردار مشهد در مورد اقدامات شهرداری در رابطه با کرونا بیان کرد: ما یک دستگاه خدمات به عنوان مدیریت شهری هستیم و باید خدمات خودمان و آنچه که در وظایف ما تعریف شده است را انجام دهیم. چیزی که علاوه بر این من به آن اعتقاد دارم این است که ما هماهنگ کننده تمام مسائل در شهر هستیم و به همین منظور وظایف دیگری هم داریم؛ مانند این رکودی که اتفاق افتاد سعی کردیم که در آن جاهایی که می شود تجاری موقت نگیریم، تخفیف دهیم، بخشودگی دهیم و به خانواده های کم برخوردار کمک کنیم. همچنین اگر معتادان متجاهر و کارتن خواب ها نیاز به کمک دارند، کمک کنیم.
ضدعفونی به صورت گسترده اثری ندارد
کلائی افزود: البته این مساله کار سختی است و مشکلات شهر مشهد هم زیاد است، اما وظیفه خود می دانیم. در داستان کرونا هم وظیفه خود می دانیم که کمک کنیم. در ابتدا وظایفی که به عهده ما گذاشته شد براساس پروتکل هایی بود که در آن زمان دانشگاه علوم پزشکی با دانش آن زمان به آن رسیده بود مانند ضدعفونی معابر، کمک کردن به قرنطینه ها و در اختیار گذاشتن فضاهایی برای نقاهتگاه ها منتهی در این قضیه ما باید خود را ملزم به هماهنگی با ستاد کرونا بدانیم. باور من این است که اقدامی را بدون هماهنگی با ستاد انجام ندهیم. دانشگاه علوم پزشکی معتقد است که ضدعفونی به صورت گسترده اثری ندارد و حتی برخی از طرفداران محیط زیست معتقد هستند که این تاثیر مخرب هم دارد که البته این محل تشکیک است و بحث علمی دارد.
وی اضافه کرد: در مجموع وقتی که ستاد کرونا و دانشگاه معتقد هستند که این کار اثر ندارد، ما این کار را انجام نمی دهیم . یک جاهایی هم معتقد هستند که باید به یک کلنی رسیدگی کنیم مثلا سه، چهار روز قبل این بحث پیش آمد که سیدی و رضاشهر دو کانونی هستند که باید به صورت جدی تر به آن رسیدگی کنیم که ما ضدعفونی گسترده انجام دادیم. ما در ضدعفونی وسایل حمل ونقل عمومی زمان می گذاریم و این کار را انجام می دهیم. برخی می گویند که مثلا مشهد را ببندید که در این مساله مدیریت شهری نقشی ندارد و باید دولت این کار را انجام دهد. در یکی، دو بار هم که اضطرارهایی بود، مجبور بودیم خود آقایان را قانع کنیم.
شهردار مشهد در مورد پروژه های ترافیکی شهرداری مشهد نیز بیان کرد: سازمان ترافیک یک مجموعه کارآمد است و تعدادی انسان با دانش در این مجموعه فعال هستند. گره هایی داشتیم که بچه های سازمان ترافیک خیلی ساده آن را حل کردند؛ به عنوان مثال در تقاطع فرامرز با بلوار جانباز بچه های سازمان ترافیک ایده ای داشتند که در ابتدا به خاطر سادگی به آن توجهی نمی شد، اما انجام دادیم و واقعا من ترافیک زیادی در آن جا ندیدم.
کلائی افزود: نگاه من این است که این موضوع خیلی علمی توسط سازمان ترافیک بررسی می شود. ما یک راهبرد کلی در موضوعات ترافیکی داریم و آن هم این است که تسهیل کننده ها را روی رینگ پیرامونی انجام دهیم و اعتقاد ما این است که زمانی که مطالعات ترافیک نشان می دهد که آن ها نقاط اصلی هستند و اگر راه بیفتند، بخش های زیادی راه می افتند باید در آن جا تمرکز کرد.
انتهای پیام
محمدرضا کلائی، شامگاه گذشته در لایو اینستاگرام که برای پاسخ به پرسش های شهروندان مشهدی برگزار کرد، درخصوص کوهستان پارک گفت: مالک کوهستان پارک بنیاد شهید بوده است که چند سال قبل به بانک دی واگذار شده و ما با بانک دی وارد گفت وگو شدیم. زمانی که معامله می خواست انجام شود بنابر یک بررسی که در دستگاه قضایی اتفاق افتاده بود برای ما ابلاغ شد که ظاهرا بخشی از آن در موقوفه وکیل آباد است و باید مالکیت روشن شود.
وی ادامه داد: موقوفه وکیل آباد که بخش عمده آن پارک وکیل آباد است، متولی وقفش بر اساس وقف نامه مرحوم وکیل، شهردار وقت مشهد است و دادستان، تولیت آستان و رئیس شورای شهر نظار وقف هستند که با توجه به این موضوع بحث شده بود که مالکیت آن باید بررسی شود. در این مورد نظریات حقوقی متفاوت است و ما منتظر اعلام نظر از مراجع حقوقی در این زمینه هستیم.
شهردار مشهد در مورد پارک ارتش تصریح کرد: کار پارک ارتش خیلی پیش رفته است، اما خیلی کند. نقشه ها تدقیق شده و در چند روز آینده به شورای عالی شهرسازی می رود و آن ها ابلاغ می کنند و امیدوارم اول مهر بخش قدیمی پادگان را تحویل بگیریم و تا عید یک پارک خوشگل، قدیمی و نوستالژیک تحویل شهر بدهیم.
تصمیم قاطع به اجرای پارک چهل بازه داریم
کلائی در مورد املاک پیرامونی پارک چهل بازه عنوان کرد: تصمیم قاطع داریم پارک چهل بازه را اجرا کنیم. در یک محدوده دچار مشکل معارض و امثال آن نیستیم و با تفاهم موضوع فضای سبز را می توانیم جمع بندی کنیم و این مربوط به قطعه قسمت اجرا شده تا پل ستاری است، از پل ستاری تا پل دانشجو بر اساس رای مجموعه ستاد اجرایی، مجموعه کوثر و مالکان آن جا، بخش های انتفاعی است و بخش های سبز است.
وی افزود: مصوبه ای که ما گرفتیم این است که بخش های سبز را از هر کس مالکیت آن قطعی شد بر می داریم و بخش های انتفاعی را هم سعی کردیم به اندازه ای باشد که پاسخگوی سهامداران و مالکان آن جا باشد. اصولا پروژه پارک چهل بازه ما فقط به آن اراضی بهبود کیفیت می دهد و هیچ ربطی به غیر از فضای سبز ندارد. تنها باعث بهبود اوضاع اراضی کسانی می شود که در تعاونی ها هستند و خیلی موضوع معارضی نداریم. در این پروژه عملیات خاکی گسترده ای وجود دارد و امیدواریم در ابتدای کار ۳۰۰۰ تا ۴۰۰۰ نفر را و بعد بیشتر هم به کار بگیریم.
شهردار مشهد در مورد پاکبان ها بیان کرد: بخشی از مسائلی که درمورد پاکبان ها مطرح می شود مربوط به این می شود که اشراف و اطلاع کافی وجود ندارد. ما حدود ۱۱ هزار همکار داریم که ۸۰۰۰ پاکبان و ۳۰۰۰ در فضای سبز هستند که تمیزی و قشنگی شهر مشهد به خاطر این افراد است. مجموعه این ۱۱ هزار نفر در قالب پیمان های خدمات شهری و فضای سبز فعالیت می کنند و رابطه استخدامی مستقیم با ما ندارند. در گذشته ما به پیمانکارها پول را می دادیم و آنها پرداخت می کردند و گاهی وقت ها نارضایتی هایی پیش می آمد؛ چراکه ما پول را به پیمانکار داده بودیم و آنها هم به موقع پرداخت نکرده بودند که حقوق هم با توجه به شرایط اقتصادی سخت حقوق بالایی نیست.
کلائی اضافه کرد: کار دیگر این است که ما حقوق را به طور مستقیم پرداخت کنیم که این کار در حال انجام شدن است. بخش مربوط به مزایا و امثال آن که ممکن است یک جایی در مزایا مساله ای پیش آمده باشد. موضوع دیگر حقوقی مانند سنوات است که پرداخت نمی شده است که حق آنهاست و فشار مالی زیادی روی ما می آورد، اما هفته گذشته جمع بندی کردیم تا سنوات را پرداخت کنیم. در مورد موضوعات رفاهی چون ما رابطه مستقیم کاری با دوستان نداریم و در قالب پیمان هستند نیروی مستقیم شهرداری محسوب نمی شوند و سال ها رفاهیات به آنها تعلق نمی گرفته، اما اکنون ما عموما این رفاهیات را در قراردادها دیده ایم وهیچ فرقی بین رفاهیات همکاران خود و همکاران پیمانی نمی بینیم. در مجموع بر اساس قانون موجود امکان تبدیل وضعیت ها وجود ندارد.
شهردار مشهد مورد سازمان آتش نشانی خاطرنشان کرد: آقای عزیزی خیلی ریسک بزرگی کرد و مسئوولیت سازمان مهمی را قبول کرد. من فکر می کنم امیر عزیزی یکی از بهترین مدیرعامل های سازمان آتش نشانی خواهد بود. از همان ابتدا به او گفتم که نیروی انسانی و منابع انسانی سازمان آتش نشانی همه دارایی سازمان است و او هم به این حرف ها مسلط است.
آدم کف خیابان هستم
کلائی در پاسخ به یکی از شهروندان که پرسیده بود، فقط از آقای عزیزی گزارش می گیرید که چنین نظری دارید، افزود: خیر اینگونه نیست.من آدم کف خیابانی هستم و معمولا شب ها ساعت ۱۲ تا دو که شهر خلوت و آرام است دور می زنم و به ایستگاه های آتش نشانی می روم و با آن ها صحبت می کنم و بازخورد آن ها را در مورد مدیریت آتش نشانی می شنوم. در مجموع یک مدیرعامل جوان به زمان نیاز دارد تا برنامه های خود را عملی کند.
وی در مورد اختلاف بر سر اراضی بین شاندیز و مشهد تصریح کرد: در تقسیمات کشوری موضوع شهرستان ها مشخص می شود. از نظر تقسیمات کشور مرز محدوده ای بین شهرستان مشهد و شهرستان بینالود وجود دارد. در طرح جامع مشهد شورای عالی شهرسازی یک مرز محدوده دیگری را برای آن در نظر گرفته است که در واقع محور مهدیه است و این محور حد غربی شهر مشهد است.
شهردار مشهد افزود: موضوع پایانه غرب نیز حد دیگر را تعیین می کند. این پایانه که راه آهن مشهد گرگان، متروی مشهد گلبهار و خط سه مترو نیز در آنجا قرار خواهد گرفت، یک پایانه تبدیلی خیلی بزرگ است و بعد از آن مرز محدوده را آنجا قرار داده اند.
میان مشهد و شاندیز سه مرز محدوده وجود دارد
وی اضافه کرد: در واقع ما تا کنون سه مورد برای مرز محدوده داریم. بین مرز طرح جامع و مرز تقسیمات سیاسی دعوا وجود دارد یا طرفین باید به جمع بندی برسند که طی سال ها به نتیجه نرسیدند. برای من هم به عنوان مدیریت شهری مهم نیست که این مرز کجاست مهم این است که محدوده اختلافی وجود نداشته باشد. یک عده آدم هم در بخشی از پلاک ها زمین خواری هایی انجام دادند و اتفاقی که افتاده این است که یک محدوده توسعه بدون متولی مانده است.
شهردار مشهد اضافه کرد: من بیش از یک سال است به دنبال این قضیه هستم. این مساله از موضوعات مهمی است که یک سری ابعاد فنی و یک سری بحث های شهرسازی دارد و یک مساله تقسیمات کشوری هم دارد ولی همه باید در وزارت کشور جمع شود. آقای استاندار هم چند نامه نوشته اند و موضوع را پیگیری کرده اند. در مجموع موضوع حاکمیتی است و از دست ما خارج است.
هزینه ۱۰۰۰ میلیارد تومانی اجرای یک کیلومتر مترو
کلائی در مورد متروی گلبهار تاکید کرد: متروی گلبهار به شهردار مشهد هیچ ارتباطی ندارد اصولا یک موضوع فنی در حاکمیتی است و مربوط به معاونت عمرانی استاندار و از طرفی شرکت شهر جدید گلبهار می شود. این یک پروژه دولتی است و تلقی من در مورد این پروژه این است که هنوز زمان خیلی زیادی کار دارد. در خط دو و سه متروی مشهد درگیر هستیم و پول و انرژی زیادی می گذاریم، اما قیمت ها خیلی بالا رفته است. یک کیلومتر خط مترو تمام شده با تجهیزات در پایان سال ۹۶ هزینه آن ۲۵۰ میلیارد تومان می شد، اما اکنون ۱۰۰۰ میلیارد تومان هزینه می برد.
تصویب طرح های تفصیلی مشهد تا انتهای سال
وی در خصوص طرح های تفصیلی مشهد گفت: طرح تفصیلی جنوب غرب توسط شورا تصویب شد و به کمیسیون ماده پنج رفت و طرح تفصیلی جنوب شرق نیز در شورا در حال بررسی است. حوزه مرکزی نیز حوزه بعدی خواهد بود و سعی می کنیم تا پایان سال ۹۹ طرح های تفصیلی را به سرانجام برسانیم.
شهردار مشهد در مورد اقدامات شهرداری در رابطه با کرونا بیان کرد: ما یک دستگاه خدمات به عنوان مدیریت شهری هستیم و باید خدمات خودمان و آنچه که در وظایف ما تعریف شده است را انجام دهیم. چیزی که علاوه بر این من به آن اعتقاد دارم این است که ما هماهنگ کننده تمام مسائل در شهر هستیم و به همین منظور وظایف دیگری هم داریم؛ مانند این رکودی که اتفاق افتاد سعی کردیم که در آن جاهایی که می شود تجاری موقت نگیریم، تخفیف دهیم، بخشودگی دهیم و به خانواده های کم برخوردار کمک کنیم. همچنین اگر معتادان متجاهر و کارتن خواب ها نیاز به کمک دارند، کمک کنیم.
ضدعفونی به صورت گسترده اثری ندارد
کلائی افزود: البته این مساله کار سختی است و مشکلات شهر مشهد هم زیاد است، اما وظیفه خود می دانیم. در داستان کرونا هم وظیفه خود می دانیم که کمک کنیم. در ابتدا وظایفی که به عهده ما گذاشته شد براساس پروتکل هایی بود که در آن زمان دانشگاه علوم پزشکی با دانش آن زمان به آن رسیده بود مانند ضدعفونی معابر، کمک کردن به قرنطینه ها و در اختیار گذاشتن فضاهایی برای نقاهتگاه ها منتهی در این قضیه ما باید خود را ملزم به هماهنگی با ستاد کرونا بدانیم. باور من این است که اقدامی را بدون هماهنگی با ستاد انجام ندهیم. دانشگاه علوم پزشکی معتقد است که ضدعفونی به صورت گسترده اثری ندارد و حتی برخی از طرفداران محیط زیست معتقد هستند که این تاثیر مخرب هم دارد که البته این محل تشکیک است و بحث علمی دارد.
وی اضافه کرد: در مجموع وقتی که ستاد کرونا و دانشگاه معتقد هستند که این کار اثر ندارد، ما این کار را انجام نمی دهیم . یک جاهایی هم معتقد هستند که باید به یک کلنی رسیدگی کنیم مثلا سه، چهار روز قبل این بحث پیش آمد که سیدی و رضاشهر دو کانونی هستند که باید به صورت جدی تر به آن رسیدگی کنیم که ما ضدعفونی گسترده انجام دادیم. ما در ضدعفونی وسایل حمل ونقل عمومی زمان می گذاریم و این کار را انجام می دهیم. برخی می گویند که مثلا مشهد را ببندید که در این مساله مدیریت شهری نقشی ندارد و باید دولت این کار را انجام دهد. در یکی، دو بار هم که اضطرارهایی بود، مجبور بودیم خود آقایان را قانع کنیم.
شهردار مشهد در مورد پروژه های ترافیکی شهرداری مشهد نیز بیان کرد: سازمان ترافیک یک مجموعه کارآمد است و تعدادی انسان با دانش در این مجموعه فعال هستند. گره هایی داشتیم که بچه های سازمان ترافیک خیلی ساده آن را حل کردند؛ به عنوان مثال در تقاطع فرامرز با بلوار جانباز بچه های سازمان ترافیک ایده ای داشتند که در ابتدا به خاطر سادگی به آن توجهی نمی شد، اما انجام دادیم و واقعا من ترافیک زیادی در آن جا ندیدم.
کلائی افزود: نگاه من این است که این موضوع خیلی علمی توسط سازمان ترافیک بررسی می شود. ما یک راهبرد کلی در موضوعات ترافیکی داریم و آن هم این است که تسهیل کننده ها را روی رینگ پیرامونی انجام دهیم و اعتقاد ما این است که زمانی که مطالعات ترافیک نشان می دهد که آن ها نقاط اصلی هستند و اگر راه بیفتند، بخش های زیادی راه می افتند باید در آن جا تمرکز کرد.
انتهای پیام
پرسش و پاسخ در
پارک اراضی ارتش تا عید نوروز آماده می شود / آدم کف خیابان ام
گفتگو با هوش مصنوعی