هجمه های سیاسی علیه صداوسیما به بهانه یک خطای خاص / پشت پرده تولید تشنج امنیتی در تهران!



*********

شامگاه چهارشنبه، موجی از انتقادات به عملکرد مدیران صدا و سیما در پی پخش محتوای توهین آمیز به هموطنان اهل سنت در یکی از برنامه های شبکه یک، فضای مجازی را فراگرفت.

در پی این اتفاق، سازمان صدا و سیما با انتشار بیانیه ای رسمی عذرخواهی کرد و اقدامات تنبیهی علیه عوامل مرتبط را انجام داد که شامل اخراج دو تن از مسئولان اجتماعی و پخش و معرفی هشت نفر دیگر به قوه قضاییه بود.

با وجود واکنش سریع صدا و سیما برخی در تلاش هستند تا با سیاسی کردن مسئله آن را به یک بحران امنیتی تبدیل کنند. روزنامه سازندگی که به دنبال تشنج سیاسی است درباره این ماجرا به تفضیل نوشته است:

در روزگاری که دیپلماسی منطقه ای ایران به دنبال ترمیم شکاف های سال های گذشته است، رفتار برخی از نهادهای رسمی، چنان ناسازگار با سیاست های اعلامی کشور جلوه می کند که گویی اراده ای موازی در حال حرکت در جهت عکس مصالح کشور است. نمونه اخیر آن، توهین آشکار به مقدسات اهل سنت در برنامه ای از شبکه یک سیماست؛ رخدادی که تنها یک «اشتباه رسانه ای» نبود بلکه بازتابی از نگاه عمیق تر و نگران کننده تر در لایه های مدیریتی صداوسیماست.

این روزنامه در ادامه نوشته است:

بسیاری از تحلیلگران معتقدند، اتفاق اخیر بار دیگر نشان داد که مساله وحدت مذهبی، نه یک شعار سیاسی بلکه ضرورتی انکارناپذیر برای پایداری اجتماعی، امنیت ملی و حفظ سرمایه های انسانی کشور است زیرا تجربه نشان داده که حتی یک خطای رسانه ای می تواند، زمینه ساز التهاب های گسترده در فضای عمومی شود اما آنچه در این میان اهمیت دارد، واکنش هوشمندانه جامعه و اهتمام مسئولان به رفع آسیب ها و اصلاح مسیر است.

روزنامه هم میهن نیز رد همین تحلیل در روزنامه دوقلو را رفته و می نویسد:

دستاورد رویکردهای فرقه گرایانه البته کاهش شدید مخاطب تلویزیون است؛ امری که دیگر بر کسی پوشیده نیست. نکته خنده دار اینجا اما این است که بودجه ها نه فقط کم نمی شوند، بلکه افزایش هم می یابند؛ چنانچه بودجه صداوسیما از ۲۶۰۰ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۰ به ۳۵ هزار میلیارد تومان در سال ۱۴۰۴ رسیده است، افزایشی بیش از ۱۳ برابری را تجربه کرده و معادل مجموع اعتبارات بودجه ای کل وزارتخانه های نفت، دادگستری، امور خارجه و میراث فرهنگی است و با وزارت جهاد کشاورزی برابری می کند.

بررسی ها نشان می دهد اگرچه برخی از کاربران و رسانه ها با دغدغه و دلسوزی به این رویدادها پرداختند، تعدادی از اکانت ها و رسانه ها با انگیزه های شخصی، رقابتی و حتی عداوت ورزی، از این اشتباهات به عنوان بهانه ای برای تخریب صدا و سیما استفاده کرده اند.

صدا و سیما با مدیریت ۲۲ شبکه سراسری و ۷۵ شبکه رادیویی سراسری و شبکه های مختلف استانی، بزرگ ترین رسانه کشور محسوب می شود که به صورت ۲۴ ساعته برنامه پخش می کند.

حجم تولیدات این سازمان به حدود نود هزار دقیقه محتوای روزانه می رسد. چند ثانیه خطای صدا و سیما در روزهای گذشته، کمتر از ۰/۰۰۰۱ درصد از کل محتوای پخش شده این سازمان را در این بازه زمانی تشکیل می دهد.

این در حالی است که صدا و سیما تأکید کرده است با جدیت به دنبال اصلاح فرآیندهای نظارتی و تولیدی خود برای جلوگیری از تکرار چنین اشتباهاتی است.

پرسش و پاسخ در هجمه های سیاسی علیه صداوسیما به بهانه یک خطای خاص / پشت پرده تولید تشنج امنیتی در تهران!

گفتگو با هوش مصنوعی